Music Monday: What would Clarke listen to? (The 100)

Een paar dagen terug heb ik het derde deel van The 100 uitgelezen. Clarke Griffin is een van de hoofdpersonen en wordt vaak gezien als een van de leiders van de groep. Een bekend gezegde uit de televisie serie – die gebaseerd is op deze boeken – is: What would Clarke do?
Clarke Griffin
Voor de Music Monday van deze maand maken we daarvan: What would Clarke listen to? Er zijn namelijk een aantal nummers die me aan verschillende momenten in Clarke’s verhaal deden denken. Deze heb ik voor jullie samengesteld in een playlist!

Waarschuwing: Bevat lichte spoilers.

Clarke wordt gezien als een van de leiders, en dat is lang niet altijd makkelijk! Dat is zelfs vaker niet dan wel makkelijk. Ze is namelijk ook gewoon een mens en maakt ook fouten, maar het lijkt alsof de mensen om haar heen het haar veel harder aanrekenen.
1. Ellie Goulding – Human

2. Ashlee Simpson – What I’ve Become

Ondanks de nodige struggles weet Clarke ook wel dat dit leven op aarde geen compleet hopeloze situatie is. Clarke is een doorzetter en weet wat het is om door te blijven gaan, ook al lijkt het nog zo moeilijk. Zo slepen zij en de rest van de 100 elkaar door lastige situaties heen.
3. Take That – Let in the Sun

4. The Ting Tings – We Walk

5. A Fine Frenzy – Hope for the Hopeless

6. John Mayer – In Repair

Niet alleen het leiderschap, maar ook haar vrienden brengen Clarke soms in moeilijke situaties. Met name Wells, waarvan ze dacht dat ze hem kon vertrouwen. Zijn bedoelingen waren ook goed, maar zijn acties drijven hem en Clarke alleen maar verder uit elkaar.
7. Lights – Oil and Water

8. Coldplay – The Hardest Part

En dan is er nog Bellamy, Clarke’s love interest! Clarke en Bellamy weten allebei heel goed dat er een doelwit op zijn rug geschilderd is. Ondanks zijn acties op het schip heeft Bellamy op de aarde wel betere kanten van zichzelf laten zien, en dat weet Clarke ook. Het probleem is alleen dat de volwassenen, die op het schip zijn achter gebleven, dat niet weten. Daarom hangt de komst van de volwassenen hen als een dreiging boven het hoofd (letterlijk).
9. Panic! at the Disco – Far Too Young to Die

10. Of Monsters and Men – Silhouettes

Je kan de volledige playlist met deze 10 nummers ook terugvinden op Spotify.

Welk nummer denk jij dat er op Clarke’s playlist zou staan? Of welk nummer juist niet?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post