Music Monday: What would Clarke listen to? (The 100)

Een paar dagen terug heb ik het derde deel van The 100 uitgelezen. Clarke Griffin is een van de hoofdpersonen en wordt vaak gezien als een van de leiders van de groep. Een bekend gezegde uit de televisie serie – die gebaseerd is op deze boeken – is: What would Clarke do?
Clarke Griffin
Voor de Music Monday van deze maand maken we daarvan: What would Clarke listen to? Er zijn namelijk een aantal nummers die me aan verschillende momenten in Clarke’s verhaal deden denken. Deze heb ik voor jullie samengesteld in een playlist!

Waarschuwing: Bevat lichte spoilers.

Clarke wordt gezien als een van de leiders, en dat is lang niet altijd makkelijk! Dat is zelfs vaker niet dan wel makkelijk. Ze is namelijk ook gewoon een mens en maakt ook fouten, maar het lijkt alsof de mensen om haar heen het haar veel harder aanrekenen.
1. Ellie Goulding – Human

2. Ashlee Simpson – What I’ve Become

Ondanks de nodige struggles weet Clarke ook wel dat dit leven op aarde geen compleet hopeloze situatie is. Clarke is een doorzetter en weet wat het is om door te blijven gaan, ook al lijkt het nog zo moeilijk. Zo slepen zij en de rest van de 100 elkaar door lastige situaties heen.
3. Take That – Let in the Sun

4. The Ting Tings – We Walk

5. A Fine Frenzy – Hope for the Hopeless

6. John Mayer – In Repair

Niet alleen het leiderschap, maar ook haar vrienden brengen Clarke soms in moeilijke situaties. Met name Wells, waarvan ze dacht dat ze hem kon vertrouwen. Zijn bedoelingen waren ook goed, maar zijn acties drijven hem en Clarke alleen maar verder uit elkaar.
7. Lights – Oil and Water

8. Coldplay – The Hardest Part

En dan is er nog Bellamy, Clarke’s love interest! Clarke en Bellamy weten allebei heel goed dat er een doelwit op zijn rug geschilderd is. Ondanks zijn acties op het schip heeft Bellamy op de aarde wel betere kanten van zichzelf laten zien, en dat weet Clarke ook. Het probleem is alleen dat de volwassenen, die op het schip zijn achter gebleven, dat niet weten. Daarom hangt de komst van de volwassenen hen als een dreiging boven het hoofd (letterlijk).
9. Panic! at the Disco – Far Too Young to Die

10. Of Monsters and Men – Silhouettes

Je kan de volledige playlist met deze 10 nummers ook terugvinden op Spotify.

Welk nummer denk jij dat er op Clarke’s playlist zou staan? Of welk nummer juist niet?

Liefs,

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *