Je hebt van die boeken die gemaakt zijn om tijdens een heerlijke zomerdag in de zon te lezen. Denk hierbij aan Summer Days & Summer Nights, maar ook aan Lobsters of Emmy & Olivier. Maar je hebt ook van die boeken die juist heerlijk om te lezen zijn op een regenachtige herfstdag. Aangezien het net herfst is geworden, deel ik met jullie graag een lijstje met boeken die ik deze herfst nog wil gaan lezen. Sommige boeken zullen niet helemaal voor de herfst geschreven zijn, maar ze lijken me toch erg fijn om binnenkort te gaan lezen :).

Image and video hosting by TinyPicDe kronieken van Bane – Cassandra Clare
Dit boek heb ik vrijwel direct gekocht toen hij uit was, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om hem te lezen. Kennen jullie dat? Dit boek bevat elf korte verhalen over niemand minder dan Magnus Bane, een van mijn favoriete personages uit The Mortal Instruments– en The Infernal Devices-serie. Door het lezen van dit boek leer je Magnus nóg beter kennen, en ik wil niets liever dan dat. Daarbij vind ik de cover van het boek prachtig. Geloof me, in het ‘echt’ is hij nog mooier. Er zit namelijk een gloed over de cover heen, waardoor het boek uit de boekenkast springt!

Image and video hosting by TinyPicTienduizend hemels boven jou – Claudia Gray
Het is ongeveer een jaar geleden dat ik het eerste deel, Duizend stukjes van jou, gelezen heb. Ik vond het boek op dat moment zo goed, dat ik echt niet kon wachten op het vervolgdeel. Dit deel, dus. Maar ook hier geldt hetzelfde als voor De Kronieken van Bane: ik ben er nog niet aan toe gekomen om hem te lezen. Ik ga ervan uit dat Tienduizend hemels boven jou net zo spannend is als het eerste deel van de serie, waardoor het boek voor mij perfect is om in het najaar te lezen.

Image and video hosting by TinyPicDe Viruscode (De Labyrintrenner #0.6) – James Dashner
De Viruscode is de tweede prequel van De Labyrintrenner-serie. In dit deel lees je over de totstandkoming van het labyrint, iets waar ik al vanaf het eerste moment benieuwd naar ben. De Labyrintrenner-serie behoort tot een van de leukste Young Adult-series die ik in mijn kast heb staan, dus geen een enkel deel mag ontbreken. Daarbij vind ik de ruggen van de cover ook erg goed bij elkaar passen, iets wat voor mij als boekenliefhebber erg satisfying is.

Image and video hosting by TinyPicNerve (filmeditie) – Jeanne Ryan
Nerve is de filmeditie van het boek Lef, een boek dat al een tijdje uit is en uitgegeven is door Van Goor. Het verhaal van Nerve/Lef sprak me wel aan, maar het trok me nooit over de drempel om hem te gaan kopen. Dus toen ik Nerve ontving in de goodiebag van het event Hapjes & Sapjes met YA auteurs, was ik heel erg blij! Ik heb de film nog niet gezien, en verder heb ik ook geen idee wat er gaat gebeuren. Hij blijkt wel erg spannend te zijn, dus het lijkt me een leuk boek om deze herfst te gaan lezen.

Image and video hosting by TinyPicHoog verraad (De Fixer #2) – Jennifer Lynn Barnes
Dit boek is het vervolg op De Fixer. De Fixer vond ik zo uniek en zo mind blowing goed, dat ik niet kan wachten op Hoog verraad. Het boek is alleen nog niet uit; volgens Bol.com is hij eind deze maand leverbaar. Ik zou mezelf in moeten houden om direct het boek te kopen, aangezien ik nog zo veel boeken heb die ik moet lezen! Toch wil ik het boek zeker in een van de komende maanden gaan lezen.

 

Mijn ideale herfstboek is dus een spannend boek waar veel in gebeurt. Geen hopeloos romantisch boek met niets anders dan rozengeur en maneschijn.

Welk boek wil jij deze herfst zeker gaan lezen?

Liefs,

Daphne

 

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post