Elk jaren komen er weer nieuwe uit: heerlijk boeken om te lezen tijdens de zomer. Ik vind een boek echt een summer read, wanneer het beschikt over een flinke dosis romantiek, het luchtig en vlot is geschreven en ik er een feel good gevoel van krijg. Door de jaren heen zijn er heel wat heerlijke summer reads verschenen. Omdat de zomervakantie vlak voor de deur staat, deel ik met jullie graag mijn favoriete summer reads.

Aan alle jongens van wie ik hield & PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Het is een aantal jaar geleden dat ik dit boek in het Engels las. Ik was er meteen helemaal weg van. Toen dit boek naar het Nederlands werd vertaald, vond ik de Nederlandse cover veel mooier dan de Engelse versie die ik heb. Daarom besloot ik de serie verder te lezen in het Nederlands. Zowel Aan alle jongens van wie ik hield als PS Ik hou nog steeds van je hebben mij heel erg weten te vermaken. De Nederlandse vertaling van het eerste deel las ik vorig jaar in de zomer, en wat heb ik ervan genoten. Erg goed nieuws dat het derde en laatste deel uit deze serie, Veel liefs, Lara Jean, aan het eind van deze zomer (31 augustus!) uitkomt. Ik weet zeker dat ik hem dan direct ga lezen.

Anna and the French Kiss-trilogie – Stephanie Perkins

Al vanaf het eerste boek ben ik fan van deze trilogie. Het leuke vind ik dat het op zich drie op zichzelf staande boeken zijn, waardoor je ze dus apart zou kunnen lezen, maar dat de personages uit de voorgaande delen terug komen in elk deel. In Lola and the Boy Next Door en Isla and the Happily Ever After lees je dus heel subtiel hoe het ervoor staat met Anna. Ik vond dit zo goed geschreven! Toen Stephanie Perkins vorig jaar te gast was op YALFest heb ik er nog over gedacht om die zomer de boeken weer opnieuw te lezen, maar dat is er niet van gekomen (iets met een hoge TBR-stapel). Maar deze zomer ben ik zeker van plan om Anna and the French Kiss opnieuw te lezen. Hopelijk gaat dat lukken.

Emmy & Olivier – Robin Benway

Emmy & Olivier las ik twee jaar geleden tijdens mijn zomervakantie naar Kos. Ik weet nog dat ik heerlijk aan het zwembad dit boek zat te lezen. Elke keer als ik naar dit boek kijk, moet ik weer terug denken aan die vakantie. Het was er zo geweldig! Misschien dat dit boek daarom ook in mijn rijtje met favoriete summer reads terecht is gekomen. Ik durf niet te zeggen of het boek het anders had gehaald tot dit rijtje, maar ik weet nog wel dat ik ook van de inhoud van dit boek genoten heb. Het boek voelde voor mij zo zomers aan, door de surfactiviteiten die Emmy en Olivier samen deden. En surfen, net als het strand en de zee, associeer ik direct met de zomer.

De boeken van Kasie West

Momenteel zijn dit de boeken die ik van Kasie West heb. By Your Side is net nieuw, maar ik ben nog niet aan dat boek toe gekomen. De overige drie boeken heb ik wel gelezen, en ik het vooral genoten van On the Fench. Dat boek volgt tomboy Charlie, die in de levensfase terecht komt waarbij ze girly-girlstuff gaat ontdekken. Ik heb zo erg gelachen tijdens het lezen! Maar deze boeken staan vooral in dit rijtje, omdat ze erg makkelijk snel weg lezen en over heel veel romantiek beschikken. Ik weet bijna wel zeker dat ik By your side deze zomer ga lezen, omdat ik nu al niet kan wachten om erin te beginnen! Helaas heb ik minstens 5 boeken in mijn kast staan waarvan ik niet kan wachten om erin te beginnen, dus bij dezen maak ik de keuze om By your side pas te lezen tijdens de echte zomer.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Nog zo’n boek waar ik erg van genoten heb! Liefde & Gelato las ik vorige zomer in één ruk uit. Het verhaal volgt Lina, die de zomer doorbrengt in Toscane. Dit boek neemt je mee naar de prachtigste plekken van dat gebied in Italië, zoals Florance. Zelf ben ik nog nooit in Florance geweest, maar na het lezen van Liefde & Gelato lijkt het alsof ik er al jaren kom! (Grapje, dat was een beetje overdreven.) Dit boek beschrijft wel de prachtigste bezienswaardigheden van bijvoorbeeld Florance tot in de details, waardoor het bijna voelde alsof ik er zelf ben geweest. Daarnaast komen ook de heerlijkste smaakjes schepijs aan bod, waardoor dit boek mij ook heeft laten watertanden.

Wat is jouw favoriete summer read?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post