Boeken met humor

Vandaag is de dag dat de beste pranks uit de kast worden gehaald om je naasten te foppen. Ik hecht helemaal geen waarde aan 1 april, maar ik vind het wel hilarisch om sommige filmpjes van pranks te zien. Aangezien er vandaag wereldwijd aardig wat zal worden gelachen, heb ik een lijstje met boeken opgesteld waar ik tijdens het lezen van in een deuk lag of boeken met personages die ik echt te grappig voor woorden vond.


Geek Girl – Holly Smale
De Geek Girl-serie van Holly Smale vind ik echt hilarisch! Ik heb tot nu toe alle boeken van deze serie gelezen die in het Nederlands zijn uitgegeven. Toen ik aan deze serie begon, wist ik niet zo goed of het wat voor mij zou zijn. Ik heb helemaal niks met modellenwerk, maar al na een aantal hoofdstukken had Holly Smale mij in haar greep. Deze boeken zijn fantastisch! Van Harriet en haar vader tot haar stalker Toby en haar stiefmoeder: ieder personage vind ik hilarisch. Ik lig dus ook meerdere keren in een deuk als ik deze boeken lees. Door de onhandigheid van Harriet en de humoristische woordkeuze van Holly Smale, kan deze serie absoluut niet ontbreken op mijn lijstje.


Elke dag maandag – Jessica Brody
Dit boek heeft mij zo onwijs weten te verassen! Elke dag maandag is een Young Adult Contemporary waarbij de schrijfster toch nog even haar fantasie los laat gaan. Het hoofdpersonage, Ellison, maakt namelijk een aantal dagen precies dezelfde maandag mee. Ellison is – op z’n zachts gezegd – nogal klungelig. Het lijkt wel alsof ze ongeluk aantrekt, waardoor ik meerdere keren hardop heb gelachen. Maar ook de studieadviseur van Ellison is om te gieren; hij is denk ik wel het grappigste personage uit het boek. Hij praat namelijk in ‘straattaal’ tegen de leerlingen, om cool over te komen. Natuurlijk is dit totaal niet cool, maar super awkward. Dit boek heeft me erg weten te amuseren. Het is totaal geen diepgaand verhaal, maar een fijn en prettig boek om te lezen.


Verkikkerd – Lisette Jonkman
Wow, het is al bijna drie jaar geleden dat ik dit boek las. Ik kan me nog herinneren dat ik het boek niet kende, maar dat mijn lieve boekenvriendinnen Verkikkerd met volle borst aan mij aanraadden. Natuurlijk volgde ik hun advies op, en las ik dit boek. Het was een van de eerste Chicklits die ik las, dus ik was erg benieuwd wat ik ervan zou vinden. En wat vond ik dit boek leuk! Het boek volgt een studente, Lucy, dus ik kon me goed identificeren met haar (aangezien ik toen ook al student was). Met name door de humoristische woordkeus van Lisette Jonkman is Verkikkerd aan dit lijstje toegevoegd. Maar ook door de hele setting van het verhaal. Lucy komt namelijk terecht in een wereld vol nerds: dat is toch al hilarisch op zich? Gelukkig heeft Lisette dit verhaal tot in de puntjes goed uit weten te werken!


Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
Lobsters is een boek dat ik in de zomer van 2015 las, een tijdje geleden alweer. Zoals bij voorbaat als is verklapt door de uitgeverij, is dit boek hilarisch en super awkward. Het onderwerp waar het boek om draait is ook een niet veel besproken onderwerp in Young Adult boeken: ontmaagding. Vaak wordt er wel over gesproken, maar dan op een serieuze wijze. In Lobsters wordt het onderwerp ‘ontmaagding’ op een speelse en leuke manier geschreven, waardoor het vaak nogal awkward wordt. De dialogen in het boek waren grappig beschreven, wat met name komt door de verschillende personages uit het boek. Zo worden bijvoorbeeld verschillende Harry Potter-referenties op een humoristische wijze toegepast, wat ik dan helemaal geweldig vind. Mij heb je dan gelijk om, en kan het verhaal (vrijwel) niks meer fout doen.

Welke boeken mogen nog meer niet op dit lijstje ontbreken?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *