Boeken die Daphne in december wil lezen

december
Het is weer december! Eigenlijk is dat toch wel mijn lievelingsmaand van het jaar, desondanks de kou. Een maand dat in het teken staat van Kerst en Oud & Nieuw, het samenzijn met familie en vrienden, en lekker warm op de bank zitten met een dekentje, warme chocolademelk, en natuurlijk en boek! Ik heb daarom een lijstje met boeken opgesteld die ik deze maand zeker wil gaan lezen.

10duizend-hemels

1. Tienduizend Hemels Boven Jou – Claudia Gray
Laten we beginnen met een boek waar ik al een tijdje naar uitkijk: Tienduizend hemels boven jou. Het boek gaat verder waar het vorige deel, Duizend stukjes van jou, verder gaat. Waarom ik zo gek ben op dit boek, of ja, het vorige deel, is doordat de hoofdpersonages reizen door verschillende dimensies.

bane

2. The Kronieken van Bane – Cassandra Clare, Sandra Rees Brennan & Maureen Johnson
*Zucht*, Bane, wat ben ik toch gek op je. En wat zou ik toch graag meer van jou als mysterieuze verschijning willen weten. Ik keek laatst naar de film, The Mortal Instruments: City of Bones, waarna ik weer genoten heb van jouw rol in het verhaal. Tot nu toe heb ik alle boeken die in het Nederlands zijn uitgegeven van De Kronieken van de Onderwereld-serie en De Helse Creaties-serie gelezen, waar de beroemde Magnus Bane in beide series verschijnt. Juist daarom wil ik graag meer over hem te weten komen.

boyfriend

3. The Fill-In Boyfriend – Kasie West
The Fill-In Boyfriend is boek die ik eigenlijk heb gekocht omdat de andere boeken van de schrijfster, Kasie West, zo leuk vond. Ook dit boek lijkt mij een zoetsappig verhaal waar ik heerlijk in weg kan kruipen. Het lijkt mij een verhaal van: lekker je verstand op nul zetten en gewoon genieten. Heeft een van jullie dit boek al gelezen?

girl-online

4. Girl Online: Going Solo – Zoe Sugg
Girl Online is een serie waar net na de verschijning van het eerste boek toch wel wat ophef over is geweest. Zou Zoe Sugg een ghost writer hebben ingeschakeld voor het schrijven van haar boeken? Ikzelf had daar geen moeite mee, omdat de boeken me gewoon lekker vermaakte. En moet je nou zien: het derde deel van deze serie is al uit! Ikzelf heb geen idee of er nog meer boeken verschijnen. Het zou me wel leuk lijken, want deze serie vind ik meer dan prima om te lezen. Het leest erg gemakkelijk weg, alhoewel het boek her en der wat kinderachtig over kan komen.

hp5. Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling
Last but not least: Harry Potter en de Relieken van de Dood. Heel misschien, omdat tijdens de kerstdagen altijd de films van Harry Potter op tv kwamen, hebben we onszelf aangeleerd om de kerstdagen te associëren met Harry Potter. Dat is bij mij namelijk wel het geval, haha. Of zou het misschien toch komen door de grote, prachtige kerstbomen die op Zweinstein worden opgetakeld? Geen idee, maar ik vind het in ieder geval heel erg fijn om een Harry Potter-boek te lezen rond de kerstdagen. Who’s joining? 

Welke boeken wil jij graag in december lezen?

Liefs,

Daphne

One Comment on “Boeken die Daphne in december wil lezen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *