7 Harry Potter theorieën (SPOILER ALERT!)

Image and video hosting by TinyPic
De december maand komt er weer aan, en dat betekent dat er veel Harry Potter-films te zien zijn op televisie. Afgelopen week heb ik de vier laatste delen van de films gekeken. Telkens wanneer ik deze opnieuw kijk, beland ik een tijd lang in een Harry Potter-mood waar ik maar niet uit blijk te komen. Ik zoek dan onderhand heel internet af naar fandom-goodies, theorieën en fanfictions. Vandaag heb ik een aantal theorieën over de Harry Potter-wereld voor jullie op een rijtje gezet.

Bijna alle Harry Potter-boeken heb ik als kind gelezen, alleen las mijn vader me het eerste deel voor. Ik was toen een jaar of 6-7. Als kind las ik nauwelijks, alleen deze serie. Tegenwoordig komen er zó veel leuke en goed geschreven boeken uit, dat ik soms door de bomen het bos niet meer kan zien. ALLES is zo leuk! Maar vroeger was dat, voor mij, alleen Harry Potter. Zo gauw er een nieuw deel verscheen, rende (of fietste) ik gelijk naar de bibliotheek. Vol trots en met een glimlach van oor tot oor liep ik de boekhandel uit. Ik had weer een nieuw deel! In mijn beleving is de Harry Potter-reeks ook de eerste reeks die ‘anders’ was dan andere boeken. Ik las er voor het eerst over tovenaars, heksen, huiselfen en noem maar op in deze boeken.

Daarbij kan ik me uren vermaken met het lezen van fanfictions en theorieën over deze serie. J.K. Rowling heeft, naar mijn ogen, deze serie tot in de puntjes uitgewerkt. Alles is voor mij perfect aan deze boeken, en niets of niemand zal dat kunnen veranderen.

Toch vind ik het zo knap dat de fans van Harry Potter er nog wat leuks over kunnen schrijven, of een nieuwe theorie kunnen verzinnen. Ik kwam terecht op een site waar erg toffe theorieën van de Harry Pottter-wereld op hebben staan. Ik heb ze voor jullie nogmaals op een rijtje gezet (let op: SPOILER ALERT!):

1. Draco Malfidus is een weerwolf.

2. Albus Perkamentus is een de oude, tijd reizende Ron Wemel.

3. Ginny gebruikte Love Potions om Harry verliefd op haar te laten maken.

4. De tovenaars uit de Harry Potter-wereld hadden oorlog met Dreuzels, waarbij de Dreuzels wonnen.

5. Bij Huffelpuf zitten ze aan de wiet.

6. De invulling van de rollen uit Get Verhaal van de Drie Gebroeders

7. De Duffelings waren altijd onuitstaanbaar, want ze waren in de omgeving van een Gruzielelement.

Bron: Dorkly.com

Ik zou natuurlijk uitgebreid mijn mening kunnen geven over de theorieën, maar ben ik over twee uur nog steeds aan het typen. Sommigen klinken voor mij best logisch, en anderen klinken wat minder logisch.

Wat vind jij van deze Harry Potter theorieën?

Liefs,

 Daphne

3 Comments on “7 Harry Potter theorieën (SPOILER ALERT!)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *