5x gelezen boeken die mij blij maken

flowerIk lees jaarlijks ontzetten veel boeken. Op het moment van schrijven heb ik er al 90 gelezen dit jaar. Natuurlijk zitten daar leuke, maar ook minder leuke boeken tussen. In totaal beoordeelde ik 21 van de 90 boeken met vijf sterren. Vandaag een lijstje met vijf boeken die ik in 2016 met vijf sterren beoordeelde. Oftewel: vijf gelezen boeken die mij blij maken!

Image and video hosting by TinyPic
Rick Riordan – Het verborgen orakel
Was dit een verrassing? Niet echt, toch? Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik de boeken van Rick Riordan echt ge-wel-dig vind. Zo ook Het verborgen orakel, dat ik tijdens mijn vakantie las. Mijn volledige recensie van dit boek verschijnt binnenkort, maar ik kan wel vast verklappen dat het wederom hilarisch is, vol vriendschap en avontuur. Wat mij betreft een echte must read! Eerder dit jaar verscheen trouwens Het verdoemde zwaard en die is ook zeker het lezen waard!

Image and video hosting by TinyPic
Colleen Hoover – It Ends With Us
De boeken van Colleen Hoover zijn echt ongelooflijk goed. Ik heb zelfs het gevoel dat ze met elk boek beter wordt. Zij is dan met stip op nummer 1 mijn favoriete NA auteur. En dit boek. Echt. Zo intens. Zo hartverscheurend. It ends with us is echt een boek dat je gelezen moet hebben. Zelfs als je normaal gesproken geen fan van NA bent, zou ik dit boek een kans geven. Want dit boek is zoveel meer dan het label NA!

Image and video hosting by TinyPic
Sarah J. Maas – Hof van doorns en rozen
Jaa, je dacht toch niet dat ik Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas niet in dit lijstje zou opnemen he? Deze serie heeft me echt vanaf het allereerste moment gegrepen. Ook een New Adult overigens, al wordt deze meer als Young Adult in de markt gezet. Een geweldige Beauty and the Beast retelling. Momenteel ben ik Hof van mist en woede, het tweede deel, aan het lezen. Ik hoop echt dat dit boek al mijn verwachtingen wederom gaat overtreffen!

Image and video hosting by TinyPic
Elise Kova – Air Awakens
Met de Air Awakens-serie van Elise Kova kwam ik in aanraking dankzij Melisa. Zij was helemaal lyrisch over deze serie, en aangezien ik haar smaak meestal wel kan waarderen… Dat moest ik uiteraard ook proberen! En ik heb er geen moment spijt van gehad. Air Awakens bestaat in totaal uit vijf delen, maar je vliegt door het verhaal heen. Een absolute aanrader als je van magie, avontuur en liefde houdt.

Image and video hosting by TinyPic
Wendy Higgins – The Great Hunt
En dan de laatste uit dit rijtje. Ook een Engelse en voor zover ik weet vrij onbekende in Nederland. Maar die prachtige cover en het geweldige verhaal maken dit boek tot eentje die je absoluut op je TBR moet zetten! In dit boek draait het om de strijd tegen een gewelddadig beest, waarbij de doder de hand van een prinses krijgt. Ik kijk halsreikend uit naar het tweede (en laatste) deel, dat in 2017 zal verschijnen.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

3 Comments on “5x gelezen boeken die mij blij maken”

  1. Ik heb alleen Hof van Doorns en Rozen gelezen, maar alle boeken van Colleen Hoover en Rick Riordan staan op mijn lijstje, dus dat komt vast goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *