15 boeken om te lezen tijdens Valentijn

Het is bijna zover: Valentijnsdag! De een vindt deze dag helemaal geweldig, de ander geeft er niks om. Vriend(in) of niet, het is altijd leuk om met je neus tussen een heerlijk zwijmelboek te zitten. Daarom is er voor jullie een lijstje gemaakt met 15 boeken om te lezen tijdens Valentijn!

Image and video hosting by TinyPic

1. Nicholas Sparks
Hierbij wordt niet per se 1 boek bedoeld, maar zeker meerdere. Van The Notebook tot A Walk to Remember tot Save Heaven, ze zijn vrijwel allemaal fantastisch om te lezen tijdens Valentijn.

2. Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins
Voor de Nederlandse vertaling van dit boek moeten we even wachten tot half april, maar de Engelse versie van het boek is al (een tijdje) verkrijgbaar. Anna wordt door haar vader naar een kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss? (Beschrijving Bol.com)

3. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Je zult Eleanor & Park vast al wel kennen, of je hebt er al van gehoord. De recensie van ons vind je in ieder geval hier! Dit boek had ik eind vorig jaar gelezen, nadat hij was vertaald in het Nederlands. WAUW. Iedereen moet dit boek lezen. Dat is het enige wat ik erover kan vertellen.

4. A Little Something Different – Sandy Hall
Dit is een superorigineel liefdesverhaal dat gaat over Lea en Gabe. Het boek wordt uit 14 verschillende perspectieven verteld. Vanuit het oogpunt van hun lerares, de medewerkster bij Starbucks, maar ook vanuit de ogen van een eekhoorntje en zelfs een bank! Dit boek is niet vertaald in het Nederlands. Ik heb hem in het Engels gelezen en dit was makkelijk te doen.

5. Love, Rosie – Cecelia Ahern
Eerder kon je van dit een boek een recensie lezen op Booknuts. Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van eind goed, al goed.

6. De Selectie – Kiera Cass
Wie kent De Selectie nou nog niet? Een kinda dystopische YA waar je heerlijk bij kunt zwijmelen. Het gaat over America, een van de 35 meisjes waar prins Maxon uit moet kiezen om mee te trouwen.

7. Een weeffout in onze sterren – John Green
Oftewel: The Fault in our Stars. Houd de tissues in aanslag.

8. Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer Smith
Het verhaal volgt Lucy en Owen, die met elkaar vast komen te zitten in de lift. Al snel blijken deze twee een klik te hebben. Dan verhuist Owen naar de westkust en Lucy vertrekt weer naar Schotland. Zou de afstand de liefde tussen hen verbreken?

9. How to Love – Katie Cotugno
Dit boek hebben alle 5 de bloggers van Booknuts gekregen als afscheidskado van het Best of YA Promoteam 2014. En dat is niet voor niets geweest: het is een verbluffend verhaal over Serena en Sawyer, die erachter zullen komen of hun liefde na drie jaar is overgewaaid of niet…

10. To all the boys I’ve loved before – Jenny Han
Een superschattig verhaal over Lara Jean. Aan elke jongen waar ze ooit van heeft gehouden heeft ze een brief geschreven. Deze brieven waren voor haarzelf, ze was nooit van plan om deze te versturen. Totdat ze op een of andere manier tóch worden verstuurd. Heel haar leven verandert vanaf dat moment. Oh ja, dit boek is ook alleen in het Engels te verkrijgen, maar hij is goed te volgen voor degene die niet zo sterk zijn in Engels.

11. Voor jou – Jojo Moyes
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? (Beschrijving Bol.com)

12. 50 Tinten Grijs – E.L. James
Sinds kort draait de verfilming van dit boek in de bioscoop, maar het zou kunnen zijn dat je dit boek nog een keer zou willen lezen. Zwijmelen? Smelten zul je bedoelen!

13. Ijskoud – Jennifer Lynn
Een supersexy New Adult-boek! In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt! (Beschrijving Bol.com)

14. Zwart-Wit – Gillian King
In Zwart-Wit wordt er bewezen dat verliefdheid niet tegen te houden is. Zelfs niet als je verliefd bent op iemand die zich op verboden terrein begeeft. Een echte aanrader tijdens Valentijn!

15. Haar dag – Gayle Forman
Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en tot in de puntjes geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie Willem ontmoet, een acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja. Haar dag gaat over deze dag in Parijs, over een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Over risicos nemen, zoeken en dingen vinden die je anders nooit had ontdekt. Haar dag vormt samen met Zijn jaar een romantisch duet over liefde, reizen en het zoeken naar je identiteit. (Beschrijving Bol.com)

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Welk boek ga jij lezen/welk boek zou jij aanraden tijdens Valentijn?

Liefs,

2 Comments on “15 boeken om te lezen tijdens Valentijn”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *