10 standalones die de moeite waard zijn

Image and video hosting by TinyPicTegenwoordig worden de meeste boeken uitgegeven als onderdeel van een trilogie of serie. Hoewel ik absoluut van series hou en vaak geen genoeg kan krijgen van de werelden die schrijvers scheppen, is het af en toe ook wel eens lekker om een boek te lezen dat helemaal op zichzelf staat. Een boek waarvan je weet dat het een afgerond verhaal is – doei stomme cliffhangers! – en je na het lezen van dat boek dus ook gewoon klaar bent! Natuurlijk wil je dan negen van de tien keer nog helemaal geen afscheid nemen van die personages of de wereld waarin ze leven, maar we kunnen natuurlijk niet alles hebben ;). Vandaag heb ik voor jullie tien standalones op een rijtje gezet, zowel Engels als Nederlands. Ik heb hierbij geprobeerd om grotendeels voor boeken te kiezen die minder vaak genoemd worden, of bij de meesten onbekend zullen zijn: nieuwe boeken ontdekken is immers altijd leuk!

Overstroomd cover1. Overstroomd – Eva Moraal
Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik dit boek las (in de zomer van 2013 om precies te zijn), maar telkens als ik dit boek zie krijg ik weer een happy feeling. Ik heb enorm genoten van dit boek en vind het vooral leuk dat de schrijfster Nederlandse is. Het boek is net opnieuw uitgegeven in een nieuw jasje (zie foto) én heeft een fijn prijsje!

We bevinden ons in de tijd na de Grote Overstromingen. Het land is verdeeld in veilige, droge gebieden, en terreinen die gevaar lopen als het water weer stijgt. Ook de bevolking leeft strikt gescheiden: de Drogen vormen de rijke elite, de Natten het werkvolk dat een hard bestaan leidt om te overleven – en van waaruit steeds sterker verzet optreedt.

Nina is een Droge, de dochter van de Gouverneur. Tijdens de laatste overstroming is haar school getroffen en haar zusje verdronken. Daardoor is ze gedwongen om, zij het onder een andere naam, lessen te volgen op een school in het Natte gebied.

Op school wordt ze verplicht om met Max, een Natte, een werkstuk te maken. Wat met wederzijdse achterdocht begint, groeit al snel uit tot een fascinatie voor elkaars wereld en een ontluikende vriendschap. Maar de situatie is complex. Max’ vader is omgekomen bij de laatste overstroming, en er worden vraagtekens gezet bij de rol die de Gouverneur daarbij speelde. Max’ broer Li is nauw betrokken bij een gewelddadige verzetsgroep.

The DUFF cover2. The DUFF – Kody Keplinger
Ik hou van dit boek! Bianca is geweldig: nuchter, grappig en cynisch. Als je niet van high-school achtige boeken houdt, is dit misschien niet echt je ding. Maar echt: LEES DIT BOEK! Fun Fact: het boek is ook verfilmd, al vond ik de film persoonlijk de geweldigheid van dit boek niet echt recht doen.

Seventeen-year-old Bianca Piper is cynical and loyal, and she doesn’t think she’s the prettiest of her friends by a long shot. She’s also way too smart to fall for the charms of man-slut and slimy school hottie Wesley Rush. In fact, Bianca hates him. And when he nicknames her “the Duff,” she throws her Coke in his face.

But things aren’t so great at home right now, and Bianca is desperate for a distraction. She ends up kissing Wesley. Worse, she likes it. Eager for escape, Bianca throws herself into a closeted enemies-with-benefits relationship with him.

Until it all goes horribly awry. It turns out Wesley isn’t such a bad listener, and his life is pretty screwed up, too. Suddenly Bianca realizes with absolute horror that she’s falling for the guy she thought she hated more than anyone.

De Laatste Liefdesbrief cover3. De Laatste Liefdesbrief – Jojo Moyes
Eigenlijk zijn alle boeken van Jojo Moyes absolute aanraders. Ik ben verliefd geworden op Voor Jou, De Laatste Liefdesbrief en Vier Plus Een. Haar verhalen zijn heerlijk, de personages weten zich allemaal een weg te banen naar je hart en elke keer dat ik één van haar boeken gelezen heb, sla ik het boek met een intens tevreden gevoel dicht. Nou ja, met het einde van Voor Jou was ik het dan misschien niet helemaal eens.. Maar mooi zijn haar boeken zeker!

Wanneer journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960, waarin een man aan zijn geliefde vraagt om haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie – ze is zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man – en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis. Ze heeft een ongeluk gehad en kan zich niets herinneren van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

The Elites cover 4. The Elites – Natasha Ngan
Hou je van dystopische verhalen, sterke vrouwen, spanning, avontuur actie en een beetje romantiek? Dan zou ik dit boek zeker een kans geven! Ik vond het in ieder geval een heerlijk boek!

Hundreds of years into the future, wars, riots, resource crises and rising sea-levels have destroyed the old civilisations. Only one city has survived: Neo-Babel, a city full of cultures – and racial tension.

Fifteen-year-old Silver is an Elite, a citizen of Neo-Babel chosen to guard the city due to her superior DNA. She’d never dream of leaving – but then she fails to prevent the assassination of Neo Babel’s president, setting off a chain of events more shocking and devastating than she could ever have imagined. Forced to flee the city with her best friend Butterfly (a boy with genetically-enhanced wings), Silver will have to fight to find her family, uncover the truth about Neo-Babel and come to terms with her complicated feelings for Butterfly.

Het boek van Tess cover5. Het boek van Tess – Miriam Bruijstens
Dit pareltje heb ik voor Chicklit mogen recenseren en wauw, wat is dit goed! Het boek is niet dik, maar geeft je het gevoel alsof dat wel zo is. Het is lang geleden dat ik zo onder de indruk was van een verhaal als dat ik was van Het boek voor Tess. Veel meer wil ik er dan ook niet over zeggen, Het boek van Tess moet je gewoon beleven.

Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim …

Ugly Love cover6. Ugly Love – Colleen Hoover
New Adult is in Nederland in opkomst. Zo denk ik dat veel van jullie wel een boek van bijvoorbeeld J. Lynn (Wacht op mij, Ga voor mij, Ijskoud) of van Colleen Hoover (Sterrenhemel, Sterrenregen) in de kast hebben staan (dankjewel uitgeverij Zomer en Keuning!). Persoonlijk ben ik van beide schrijfsters fan en ik ben nog geen enkel boek van één van beide tegengekomen dat ik niet goed vond. Zo is ook Ugly Love van Colleen Hoover weer een pareltje en een absolute aanrader! Oh, en had ik al verteld dat ook dit boek verfilmd gaat worden?

When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.

Het Spoor van de Amazones cover7. Het spoor van de Amazones – Anne Fortier
Oke, dit is weliswaar geen Young Adult, maar wel een boek dat ik absoluut aan jullie wilde laten zien. Ik ben zelf gek op Griekse Mythologie en vind de Amazones ontzettend interessant. Geldt dat voor jou ook? Dan moet je dit boek zeker een keertje oppakken. Het is ontzettend spannend en zit vol avontuur, Griekse Mythologie, sterke vrouwen en nog meer avontuur. Ja het boek is niet bepaald dun, maar laat je je daar niet door afschrikken want iedere pagina is de moeite waard!

Diana Morgan, expert in de Griekse mythologie, is al sinds haar jeugd gefascineerd door de Amazones. Vooral omdat haar excentrieke grootmoeder beweerde er een te zijn – voordat zij spoorloos verdween. Het enige wat Diana nog van haar heeft, is een dagboek vol mysterieuze tekens.

In een opwelling gaat Diana in op een uitnodiging om een archeologische opgraving te bezoeken. Daar stuit ze op de naam van de eerste Amazonekoningin, Myrine, die de Middellandse Zee overstak in een moedige poging haar ontvoerde zusters te bevrijden van de Griekse veroveraars.

Diana zet haar reputatie – en haar leven – op het spel als ze verzeild raakt in een bloedstollende jacht, dwars door Griekenland, op de legendarische schat van de Amazones.

Searching for Sky cover 8. Searching for Sky – Jillian Cantor
Searching for Sky vertelt het prachtige verhaal van Sky, die met haar moeder, River en zijn vader op een verlaten eiland woonde. Haar moeder en River’s vader zijn echter verdwenen en sindsdien woont ze er alleen met River. Maar op een dag ziet River een boot en besluiten ze met de boot mee te gaan, de enige plek die ze ooit gekend hebben achterlatend. Wat volgt is een wonderbaarlijke reis van een meisje dat moet leren omgaan met de dingen die wij als normaal aanzien en met de schokkende waarheid achter haar leven op het eiland.

Sky and River have always lived on Island, the only world they’ve ever known. Until the day River spots a boat. Across Ocean, in a place called California, Sky is separated from River and forced to live with a grandmother she’s just met. Here the rules for survival are different. People rely on strange things like cars and cell phones. They keep secrets from one another. And without River, nothing makes sense. Sky yearns for her old life where she was strong and capable, not lost and confused. She must find River so they can return to Island, but the truth behind how they ended up there in the first place will come as the biggest shock of all.

Soulmates cover9. Soulmates – Holly Bourne
Ik haat dit boek. En tegelijkertijd hou ik van dit boek. Het gebeurt niet vaak dat ik moet huilen tijdens het lezen, maar Soulmates maakt meer gevoelens bij je los dan je voor mogelijk houdt. Ik wilde huilen, schreeuwen en het boek door de kamer heen gooien. Tegelijkertijd wilde ik het boek knuffelen en nooit meer loslaten. Dit verhaal is prachtig, maar hartverscheurend. Je bent gewaarschuwd ;).

Eens in de zoveel tijd worden er twee mensen geboren die elkaars perfecte match zijn: soulmates. Je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan je soulmate te vinden, maar wanneer twee van zulke mensen elkaar ontmoeten en verliefd worden slaat de natuur op hol.

Poppy is zeventien jaar oud, cynisch en heeft weinig vertrouwen in de liefde. Maar dan ontmoet ze Noah, de sexy gitarist, op wie haar hoofd en lichaam heftig reageren. Er ontstaat een relatie van aantrekken en afstoten, maar hun aantrekkingskracht is al snel zo sterk dat er grote rampen dreigen. De heftige regenbuien, bliksems en stormen zijn slechts het begin.

Met een geheime politieorganisatie op hun hielen worden Poppy en Noah geconfronteerd met een onmogelijke keuze: het einde van de wereld of een leven zonder liefde…

Wat ik Weet cover10. Wat ik Weet – Julie Berry
Ik heb al eerder een recensie over Wat ik Weet geschreven. In het begin begreep ik er maar weinig van, maar als je even doorzet staat er daarna een prachtig verhaal op je te wachten. Ik zou dit boek dan ook zeker een kans geven!

Na twee jaar spoorloos te zijn geweest, keert Judith terug naar Roswell Station. Beschadigd als ze is kan ze niemand vertellen wat zij heeft doorstaan. De mensen in het broeierige kolonistenstadje – onder wie haar eigen moeder – lijken trouwens niet eens te wíllen horen wat er met haar is gebeurd. Opgesloten in haar stilte en door iedereen gemeden, leeft Judith haar treurige leven, terwijl ze haar zielenroerselen in een interne monoloog toevertrouwt aan haar onbereikbare jeugdliefde Lucas. Dan breekt het onvermijdelijke moment aan waarop Judith besluit voor zichzelf op te komen en de waarheid boven tafel te krijgen.

Naar welk boek zijn jullie het meest nieuwsgierig? En welke heb je al gelezen?

Liefs,

Thyrze

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post