YALFest interview Megan Shepherd part 2

YALFest was tof! Eerder kon je al lezen wat Daphne ervan vond. De vrijdag voor YALFest mocht ik Megan Shepherd, de auteur van The Cage serie interviewen. Samen met Thyrze interviewde ik haar over haar leven en haar boeken.

Je volgende serie komt er aan. Kan je ons er meer over vertellen?
Ja, mijn volgende serie speelt zich af in Frankrijk. Ik wilde deze trip eigenlijk verlengen en naar zuid-Frankrijk gaan voor research. Maar nu ga ik een andere keer. Ik moet gewoon Franse gebakjes proeven en gaan shoppen. Het is een zwaar leven, maar iemand moet het doen. haha.

Deze serie gaat meer Gothic zijn, net zoals je eerste serie, is dat je Comfort-zone?
Het is Gothic, maar het speelt zich ook af in de moderne wereld van nu. Mijn eerste boeken waren echt vol Gothic, maar deze is meer Gothic-light. Er zitten waterspuwers in, en de sfeer is een beetje hetzelfde, maar het is niet echt het genre. Het idee kwam voort uit het verhaal The Mad Man’s Daughter. Dit gaat over mensen die menselijke wezens maken van dieren, en over de moraliteit. Ik wilde deze thema’s nog een keer benaderen, maar dan vanuit het perspectief van de creaties. In plaats van nadenken over de wetenschappers en de wetenschap, is het magie. Het zijn deze sprookjesfiguren die muizen en kattn waren, maar nu moeite hebben want ze willen eigenlijk wel mens blijven, maar wat betekent dat eigenlijk. Het is een andere kant van dezelfde thema’s. Het was heel leuk om het te schrijven, een beetje lichter in toon, er zijn namelijk ook veel gebakjes. Ik meot hem 1 mei inleveren, dus ik ben bezig met de laatste loodjes. Ik vind het heerlijk, het voelt alsof ik zoveel heb geleerd van mijn andere boeken dat het mooi inelkaar overvloeit.

Je groeide op in een boekenwinkel, hoe was dat?
Het heeft me gemaakt tot een auteur, maar het heeft ook gezorgd dat ik pas laat ging schrijven. Ik heb altijd van boeken gehouden, en had ze altijd om mij heen. Na school ging ik altijd naar de winkel om te lezen of te werken. En thuis hadden we ook boekenkasten vol. Maar het heeft me geweerd van het schrijven omdat dit was hoe wij ons geld verdienden. We verkochten boeken, dus voor mij was het een product, maar ook een art. Als lezer hield ik van ze, maar ik zag ze nooit als iets dat een normaal persoon kon creëren. Het heeft heel lang geduurt voordat ik overging van het verkopen van boeken, naar het schrijven van boeken. Maar toen ik de switch maakte, hielp het me echt dat ik op gegroeid was met ouders die lezen promoten, en alle boeken die ik gelezen had. Ik snapte wat lezers willen en ik wist wat verkocht en wat niet. Het was eng, maar het hielp me wel enorm. Het was echt een paradijs voor een kind.

Ik wil eigenlijk een boek schrijven voor jongere kinderen, over iemand die opgroeit in een boekenwinkel. Ik heb het geprobeerd maar het klikt nog niet helemaal. Het betekende gewoon zoveel voor me. Het is een speciale wereld. Er zit zoveel magie in boeken en ook de hele winkel zit er vol mee. Misschien ooit.

Lees je veel YA in je vrije tijd?
Ja, veel YA en fictie, vaak is het een fantasy of een andere genre fictie. Maar ik houd van genre fictie met een literatuur randje, een beetje een crossover. Zoals The Night Circus bijvoorbeeld, of Neil Gaiman. Ik houd van zijn boeken, en ik kan niet wachten op de serie.

Zou je liever alle boeken in de wereld kunnen lezen, maar dan niet het einde, of maar 1 boek voor de rest van je leven?
Omg. Ik denk dat ik alle boeken zou kiezen, het is een marteling, maar dan zou ik in iedergeval mijn eigen einde kunnen bedenken. Ik herlees boeken bijna nooit. Ik houd ervan om nieuwe boeken uit te proberen.

Is er een plaats waar je ooit heen wil? Fictief en echt.
Fictief zeg ik Zweinstein. In het echt denk ik New Zealand, ik houd van Lord of the Rings, dus ik wil graag de plaatsen bezoeken waar ze hebben gefilmd. En er is een plaats in Tanzania waar ik altijd al heen heb willlen gaan. Er is hier een giraffe landhuis. Het is een giraffe reservaat en je kan verblijven in het landhuis. Tijdens je ontbijt komen de giraffen door de ramen heen naar binnen. Het klinkt magisch en ik heb altijd al van dieren gehouden.

Als je een magische kracht of voorwerp zou kunnen hebben, wat zou het zijn, en waarom?
Ik denk de kracht om de meest magische fantastische boeken te schrijven in de hele wereld. Of de kracht om letterlijk in boekwerelden te stappen.

Het was erg fijn om haar te mogen interviewen. Megan is een erg lief mens. Bedankt YALFest, Best of YA en Megan.

Wat vind jij van haar?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post