Winactie BAK: Legende van de Vuurvogel


Het is de dag van kerst avond en tijd voor een mooie giveaway! Net als elk jaar organiseert Emmy van de blog Zon en Maan de BAK: Boeken AdventsKalender. Dit is lopende actie in heel de maand december, waarbij iedere dag een of meerdere weggeefacties plaatsvinden. Vele blogs mogen dit jaar verschillende winacties hosten, zo ook wij van Booknuts! Ben je benieuwd welk boek je, via ons, kunt winnen tijdens BAK? En wat je moet doen om dat boek te kunnen winnen? Lees dan verder!

Bij ons kun je het boek De Legende van de Vuurvogel van Femke Dekker winnen! Dit boek is beschikbaar gesteld door Jen Minkman van Dutch Venture Publishing, dankjewel! De Legende van de Vuurvogel is een fantasierijk verhaal over vriendschap, bedrog, moed en doorzettingsvermogen voor lezers vanaf 10 jaar.

Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen. Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad. Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?

Wat moet je doen om dit boek te winnen?
Geef hieronder in een reactie antwoord op de volgende vraag: Wat zijn de beproevingen die jij moet doorstaan om van 2017 een voorspoedig en gelukkig jaar te maken? AKA, wat zou je willen veranderen in je leven voor 2017?

Meedoen kan tot en met 31 december 23:59!

Liefs,

16 Comments on “Winactie BAK: Legende van de Vuurvogel”

 1. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn tweelingmeisjes van 11 en mijn jongste meisje van 9, daarom zal ik hun obstakels voor 2017 beschrijven.
  Ik wens mijn oudste dochters rust in hun hoofd en hart toe. Als groep 8-ers staan ze voor een belangrijke beslissing: naar welke school gaan we. Maar ook: gaan we naar dezelfde school, en naar het zelfde schooltype. Hoe is dat om in verschillende klassen te zitten. Vragen die ze het komende jaar gaan beantwoorden, terwijl hun lichamen aan een groeispurt bezig zijn en hun vel niet meer vertrouwd aanvoelt.
  Mijn jongste wens ik een jaar vol kracht en geluk. Sinds kort volgt ze de kanjertraining en is haar klas opnieuw op poten gezet nadat bleek dat ze een jaar lang buitengesloten werd door een pester die beetje bij beetje de hele klas tegen haar manipuleerde. Ik wens voor haar een paar oogkleppen, zodat in de klas haar aandacht niet steeds getrokken wordt door ‘het andere kind’, zoals je aan een korstje blijft krabben.
  Je ziet 2017 beloofd een pittig jaar te worden waarin drie dochters zich zelf moeten overwinnen om tot een prachtig resultaat te komen, want ik geloof in ze.

 2. Het enige dat voor mij heel erg belangrijk is: LACHEN.. want zonder lachen is het leven een stuk minder leuk! De rest laat ik allemaal over me heen komen.. want niet alles is om te lachen natuurlijk.. maar lachen is gezond.. iedereen zou dat veel vaker moeten doen!!

 3. Ik moet vaak naar het ziekenhuis, dus de beproeving is om alle behandelingen goed te doorstaan en er volledig genezen weer uit te komen.

 4. Pfffffff…… eigenlijk hoef ik geen beproevingen te doorstaan om van 2017 een voorspoedig en gelukkig jaar te maken. Wel zou ik wat meer geduld willen hebben voor bepaalde dingen en het wat meer willen nemen zoals het komt, mij minder druk maken om dingen die je niet kan veranderen.

 5. Om 2017 een goed jaar te maken moet ik vooral in mezelf blijven geloven, mijn omgeving doet dat namelijk al alleen mezelf nog. Ik vind mijn studie namelijk best lastig en een beetje extra zelfvertrouwen kan geen kwaad!

 6. Ik zou nog meer willen afvallen en meer leuke dingen willen doen. Meer genieten van het leven en nog een hoop boeken lezen 😀

 7. Dit jaar ernstig ziek geweest dus voor 2017 is mijn beproeving om mijn propedeuse te behalen. En de tiende keer de nijmeegse vierdaagse lopen wat ik dit jaar helaas niet heb kunnen doen.

 8. Ik stapte 2016 in met heel veel voornemens die ik niet waar heb kunnen maken dus ik heb me voorgenomen om dit jaar niet zoveel te roepen. Ik wil iniedergeval een aantal kilo afvallen, nieuwe mensen leren kennen en ik wil in 2017 een zelfverzekerder mens zijn die lekkerder in haar vel zit.

  Ik roep alweer te veel! Ik zie wel wat de 265 dagen van 2017 mij zullen brengen.

 9. Wat er in mijn leven zou moeten veranderen om van 2017 een echt gelukkig en voorspoedig jaar te maken, is uit mijn ‘comfort zone’ stappen en nieuwe mensen leren kennen. Het zou mooi zijn als daar vriendschappen uit voortkomen :).

 10. Mijn leven is goed zo, natuurlijk zijn er wel wat dingen, zo zou ik graag gezond(er) worden, maar zolang het niet slechter gaat ben ik al lang blij. Graag zou ik wat meer tijd en energie steken in vriendschappen en hopelijk lukt het om het aantal studiepunten te halen wat ik graag zou willen, want dan kan ik volgend studiejaar stage gaan lopen. Maar dit zijn geen vereisten om mij gelukkig te voelen, het maakt gelukkig zijn alleen wat rijker. Voor voorspoedig helpt het zeker 😉

 11. Op Emmy’s blog las ik dat ik de winnaar ben van “De Legende van de Vuurvogel” – ik ben er echt superblij mee!
  Dank jullie wel voor de give-away. Mijn dochters en ik gaan er van genieten.
  Ik heb mijn gegevens per mail naar Zon en Maan gestuurd, dus dat komt vast in orde.

   1. En vandaag viel het zelfs al op de mat! Dochter nummer één is er direct in begonnen 😉
    Nogmaals dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *