Freaky Friday: Sword Art Online: Aincrad

Freaky Friday
Een keer in de maand is het op vrijdag Freaky Friday, en gaan we een boek bespreken wat buiten ons normale genre valt en wat dus geen Young Adult of New Adult is. Voor deze editie hebben we een manga voor jullie.

Sword art onine cover
Auteur: Reki Kawahara
Illustrator: Tamako Nakamura
Pagina’s: 384
Genre: Manga, Fantasy, Romance
Publicatie: maart 2014, Yen Press
Rating:
4 Eikels

In the year 2022, gamers rejoice as Sword Art Online – a VRMMORPG (Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role Playing Game) like no other – debuts, allowing players to take full advantage of the ultimate in gaming technology: NerveGear, a system that allows users to completely immerse themselves in a wholly realistic gaming experience. But when the game goes live, the elation of the players quickly turns to horror as they discover that, for all its amazing features, SAO is missing one of the most basic functions of any MMORPG – a log-out button. Now trapped in the virtual world of Aincrad, their bodies held captive by NerveGear in the real world, users are issued a chilling ultimatum: conquer all one hundred floors of Aincrad to regain your freedom. But in the warped world of SAO, “Game Over” means certain death – both virtual and real… (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Deze serie is mij ooit aangeraden door een vriendin, vanaf het moment dat ik de eerste aflevering van de anime zag was ik verslaafd. Eerste heb ik het eerste seizoen van de anime gekeken en gelijk daarna heb ik de novels en de manga gelezen. Het is echt een van de beste verhalen die ik ooit heb gekeken/gelezen.

Je volgt Kirito op zijn weg door SAO. Hij was een van de beta-testers van het spel en weet daardoor precies hoe alles in elkaar zit. Hij is lief, zorgzaam, sterk, en heeft een missie: zo snel mogelijk naar level 100 komen zodat iedereen uit het spel kan. Gaande weg ontmoet hij andere spelers en maakt hij een leven voor zichzelf. Asuna is de liefste persoon die er bestaat, maar dodelijk. Samen proberen ze iedereen te helpen.

Wat ik zo tof vind aan dit verhaal is dat het niet alleen draait om de romance of de gevechten, maar om hoe het leven doorgaat zelfs als je vast komt te zitten in een spel. Je hebt je bad guys, love en vriendschappen. Mensen zoeken een baan, leren dingen en proberen vooruit te gaan. Het heef iets enorm psychologisch, en ook al houd ik daar normaal niet van vond ik het hier echt geweldig.

De manga zelf is was ook tof, maar wel minder nadat je de anime hebt gezien. Ik vond de illustraties van de anime helemaal geweldig! De manga voelt een beetje zoals ik dat met Bleach of Naruto had, de illustrator moet nog wennen aan de personages. Rondere vormen, anders gestyle-de ogen en haar. Dat houd je natuurlijk altijd als het door een andere illustrator gemaakt is maar toch. Ik vond het jammer. Ik raad dus aan om eerst de manga te lezen voordat je de anime gaat kijken.

Helaas zijn er maar 5 novels geschreven, waarvan 1 met extra verhalen. Ik hoop dat Kawahara verder schrijft maar ik ben bang van niet. Voorlopig hebben we hopelijk nog een seizoen van de anime tegoed en zijn er 8 manga’s te lezen, dus ik heb nog even voordat ik weer wat nieuws nodig heb. Maar dat weerhoud mij niet van iedere keer weer opnieuw te kijken naar de anime.

Ik raad dit verhaal aan aan iedereen die van gamen houd of aan iedereen die gewoon van een tof met actie gevuld verhaal houd.

Heb jij het wel eens gezien of gelezen? Zo ja, wat vond jij ervan?

Liefs,
Melisa

[bol_product_links block_id=”bol_570786f6b5906_selected-products” products=”9200000023292492,9200000020341450,9200000020341461″ name=”sao” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Freaky Friday: Sword Art Online: Aincrad”

  1. In Japan zijn er al meer dan 16 novelles uitgegeven hoor, het vertalen is ook nog steeds bezig 🙂 Ik ga morgen de tweede novelle halen en volgende maand ga ik deze manga kopen! Sword Art Online is zo geweldig 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *