Freaky Friday: Powerfood – Van Friesland naar New York

Freaky Friday
Een keer in de maand is het op vrijdag Freaky Friday, en gaan we een boek bespreken wat buiten ons normale genre valt en wat dus geen Young Adult of New Adult is. Heb je altijd al eens willen weten hoe de recepten van Rens Kroes smaken? Of het eigenlijk wel gezond is? Dit is je kans om erachter te komen. Deze week geef ik jullie: Powerfood – Van Friesland naar New York.

Powerfood cover

Auteur: Rens Kroes
Pagina’s: 176
ISBN: 9789000345045
Genre: Koken, gezond
Publicatie: juni 2015, Het Spectrum
Rating:
4 Eikels

Meer Powerfood: van Friesland naar New York

Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie.

Foodcoach Rens Kroes heeft haar eigen praktijk. Zij debuteerde in 2014 met Powerfood, pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle. Met vele publicaties en media-optredens weet Rens een enorme groep fans en volgers aan zich te binden. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Ik heb dit boek vorig jaar van uitgeverij Het Spectrum gekregen, maar het is lastig om je eigen leefstijl te beginnen terwijl je nog thuis woont. Ik heb hem wel doorgebladerd maar had besloten om er nog niet echt aan te beginnen, wel had ik hier en daar een receptje uitgeprobeerd. Een maand geleden ben ik op mezelf gaan wonen en ben ik echt begonnen met recepten uitproberen en voor mij gezond te leven. Het is namelijk vrij lastig als je geen zetmeel, granen of veel koolhydraten mag.

De recepten die er inzitten zijn recepten waar Rens inspiratie heeft opgedaan van haar geboortestreek in Friesland en haar verblijf in New York. Het boek is onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner, toetjes en drinks, waardoor het lekker overzichtelijk is. Bij de recepten staat een kleine inleiding met heel erg leuk woorden die er uitspringen. De hele opzet van dit boek is trendy en stijlvol, met foto’s die ze zelf heeft gemaakt en overall een toffe feel. Ook heeft ze een leuke inleiding en nawoord geschreven.

image
(Gazpacho)

De recepten zelf zijn erg makkelijk om te maken door de goede uitleg die de bijstaat. De producten die je moet gebruiken zijn allemaal biologisch en gezond, maar helaas niet erg goedkoop soms. Dat is denk ik ook het enige nadeel aan dit boek. Hoewel het wel zo is dat als je een product een keer koopt, je ze vaker kunt gebruiken. Voorbeelden van producten zijn cacaopoeder, dadels, alle soorten fruit, bonen en nog veel meer.

image
(Bloemkool pizza)

Ik ben erg blij met de leefstijl die ik nu heb, ik voel me beter, gezonder en ik merk het ook dat mijn kleding minder strak zit. Ik ga dit ook zeker nog volhouden en ik hoop dat als ik terug naar huis ga ik dit ook nog vol kan houden. Een deel is natuurlijk ook niet snoepen en minder eten, maar door de recepten die hier instaan heb je zo’n verzadigd gevoel dat je ook niet hoef te snoepen of andere dingen hoeft te eten.

image
(Happy Smootie met banaan, avocado, cacao poeder en amandelmelk)

Kortom, ik vond het kookboek inspirerend, gemakkelijk in gebruik en gewoon overall top. Ik raad het zeker om deze recepten uit te proberen en je hoeft niet je hele lijfstijl helemaal om te gooien, maar een recept hier of daar is ook gewoon lekker. Veel succes!

Liefs,
Melisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *