Freaky Friday: Pop Quiz

Freaky Friday

Even geleden ontving ik een mailtje: of ik eens iets totaal anders wilde recenseren? Een doe-boek in plaats van een leesboek? De omschrijving van Pop Quiz klonk wel interessant en de neon cover trok meteen mijn aandacht. Niet veel later viel het boekje bij me op de mat.

Pop Quiz coverAuteur: Fernando Volken Togni
Pagina’s: 96
Genre: Doe-boek
Publicatie: ImageBooks, september 2016
ISBN: 9789461448699
Rating:
3 Eikels

Wie ben ik? 40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

goodreads button

Pop Quiz is echt een cadeauboekje. Het heeft stevige kartonnen pagina’s die wel tegen een stootje kunnen. Ook hebben de bladzijden roze op snee. Samen met de cover – die ook neon van kleur is – geeft dit het boekje een felle en vrolijke uitstraling. Een nadeel aan de roze zijkant is dat de pagina’s hierdoor erg aan elkaar bleven plakken. Hierdoor kreeg ik de pagina’s soms met moeite van elkaar getrokken.

Het spelelement werkt enorm goed. Zodra het binnen kwam sloeg ik het boekje open. Ook mijn moeder kwam er al snel bij staan. De pagina’s bevatten links een nummer en rechts een aantal tekeningen die een bekend persoon omschrijven. De vraag die je je bij elke pagina moet stellen is dan ook: wie ben ik? Achterin het boekje staan op nummer de antwoorden weergegeven.

Al snel waren mijn moeder en ik druk aan het raden. Sommigen wisten we meteen, over andere pagina’s moesten we even nadenken. Het leuke was ook dat mijn moeder sommige pagina’s herkende die mij totaal onbekend voorkwamen en andersom. Het boekje is hierdoor leuk om met alle leeftijden te spelen: er zit voor iedereen iets in. Het grootste nadeel aan dit boekje is echter dat je na één keer spelen alle afbeeldingen zo herkent. Dit is dus niet een boekje dat je er keer op keer bij kunt pakken, tenzij je het continu met andere mensen speelt natuurlijk ;).

Kortom, Pop Quiz is een fijn boekje van stevig karton. Het is geschikt om te spelen met meerdere generaties en zorgt gegarandeerd voor heel wat lol. Wel weet je na één keer spelen de personen allemaal al, waardoor het geen spelletje is dat je keer op keer kunt blijven doen.

Pop Quiz is er overigens ook in een duistere versie : Dark Quiz. Deze beroemdheden uitten bijvoorbeeld aanstootgevend of gewelddadig gedrag, waren controversieel of rebels, droegen wapens of waren verslaafd aan drugs of alcohol. Allemaal stierven ze een gewelddadige dood of leidden ze een waardeloos leven.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_57f78403b2339_selected-products” products=”9200000059824428,9200000059824440″ name=”Pop Quiz” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Freaky Friday: Pop Quiz”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *