Film Review: Me Before You

Me Before You cover
Regisseur: Thea Sharrock
Auteur: Jojo Moyes
Acteurs: o.a. Emilia Clarke, Sam Claflin, Matthew Lewis, Charles Dance
Genre: Drama, Romance
In de bioscoop: 16 juni 2016
Rating:
4,5 Eikels

Lou Clark knows lots of things. She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick.

What Lou doesn’t know is she’s about to lose her job or that knowing what’s coming is what keeps her sane.

Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now and he knows exactly how he’s going to put a stop to that.

What Will doesn’t know is that Lou is about to burst into his world in a riot of colour. And neither of them knows they’re going to change the other for all time.

Thyrze en Melisa besloten vorige week dinsdag om spontaan de dag erna samen naar de Ladies Night van Pathé te gaan. Melisa had het boek nog niet gelezen, maar wist wel wat er zou gebeuren en Thyrze was al helemaal voorbereid. Zij had het boek al gelezen voordat het populair werd en wist dus wat er ongeveer zou gaan gebeuren (al zijn films natuurlijk toch altijd net even iets anders ;)).

Eerst gingen we even samen gezellig wat eten (tapas, jummie!) en toen was het tijd om naar de bios te gaan. Bij binnenkomst kregen we een drankje en er waren wat tafels met spullen die je kon kopen. Voordat we de zaal in mochten kreeg je popcorn (behalve Thyrze, die kreeg met dank aan Melisa chips) en een drankje en eenmaal binnen kreeg je ook een super goodiebag.

image

Na de giveaway ronde met o.a. tickets voor de volgende Ladies Night, sieraden van de stands en cupcakes (waarbij we niks wonnen), was het tijd voor de film.

Thyrze

Ik heb dit boek echt al eeuwen geleden (zo voelt het dan he) voor het eerst gelezen, en een tijd later nog een keertje. Beide keren huilde ik tranen met tuiten om dit prachtige boek. Ik was dan ook gezond nerveus voor de film. Films zijn immers nooit precies hetzelfde als het boek (hoe kan dat ook, het is een ander medium), dus ik was heel benieuwd wat er in de film zou komen en wat niet.

Ik kan nu wel zeggen dat ik honderd procent fan ben van deze film. Emilia Clarke en Sam Caflin speelden hun rollen voortreffelijk en ook de bijrollen waren opgevuld met een hele goede cast. Ik geloofde ieder woord! Ik heb enorm hard gelachen om Louisa’s onhandigheid, om Wills sarcastische opmerkingen, ik werd meegevoerd door de ontluikende liefde en het ontzettend lieve verhaal en ik heb, net als de rest van de zaal, de tranen van mijn wangen moeten vegen bij het einde. Me Before You is een perfecte film om met je vriendinnen naartoe te gaan. Ik heb genoten van elke seconde. Vergeet je zakdoekjes dus niet en laat je lekker meevoeren!

4.5 sterren

Melisa

Ik had al veel over de film gehoord, vaak de trailer bekeken en interviews gezien. Ik ben namelijk enorm fan van Sam Claflin en Emilia Clarke. De casting van deze film was echt super goed. Ik zou dan ook echt niet kunnen bedenken wie anders deze rollen zouden kunnen spelen. Ik wist nog niet dat Matthew Lewis erin zou spelen en het duurde dan ook even eer ik doorhad dat hij het was.

Het eerste deel van de film word je steeds blijer en gelukkiger en tijdens het tweede deel zak je steeds meer in een depressie. Bij ons was de hele zaal op het eind aan het huilen. Maar ik hoorde ook van iemand dat andere naast hun zaten te appen tijdens deze film. Dat kan ik me echt niet voorstellen. Ik zat er helemaal in en geloofde ieder woord. Wat een verschrikkelijke top film.

5 sterren

Liefs,
Melisa en Thyrze

2 Comments on “Film Review: Me Before You”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *