FanFiction Review: A Court of War and Starlight (ACOTAR #3)

ACOWAS cover

Auteur: Sarah Viehmann
Hoofdstukken: 76
Genre: Young Adult, Fantasy
Te vinden op: Archive of Your Own en Tumblr
Rating:
 

The war is just beginning. Disguised in the Spring Court, Feyre gains access to the King of Hybern’s plans for Calanmai while Rhys hatches a plot to get her out before it’s too late. Old allies are restored, new enemies are made, and Feyre and Rhys must travel across Prythian and beyond to unlock ancient secrets of the fae and prevent the King of Hybern from conquering every fae and mortal realm.

Most of the fic is ‘T’ but with some sexy-times a la ACOMAF, which are labelled ‘NSFW’ at the head of the chapter.

goodreads button

Aangezien ik zo veel fanfiction lees buiten uitgegeven boeken en er best wat toffe fics bestaan, leek het mij leuk om een keer in de zoveel tijd een fanfiction die ik tof vond voor jullie te reviewen.

Sinds Emmy haar toffe kaarsen (psst je koopt ze hier!) heeft gemaakt was ik weer helemaal in de mood om ACOTAR en ACOMAF te herlezen. Maar nadat ik die had herlezen in december was ik geobsedeerd. Ik kon niks anders lezen want ik werd gek van het einde van ACOMAF. Ik lees heel veel Hunger Games, Vampire Academy en Divergent fanfiction, maar had eigenlijk nooit gegeken naar ACOTAR fanfiction. Gelukkig weten we nu ook de naam van deel drie, A Court of Wings and Ruin (ACOWAR), dus het was vrij makkelijk zoeken. En lo and behold, er was er een die al af was.

ACOWAS gaat verder waar ACOMAF eindigt, en volgt dus ook het potentiele verhaal van ACOWAR. Feyre is in het Spring Court en probeert Tamlin van binnenuit tegen te houden. Lucien heeft haar door, maar kan niks zeggen want hij wil Elain zien. Rhys probeert andere Courts aan zijn zijde te krijgen en een manier te vinden om Feyre te bevrijden als ze er om vraagt. Elain en Nesta moeten wennen aan alle fae en natuurlijk krijgen we de antwoorden op alle vragen die we hebben na boek 2.

Sarah haar schrijfstijl is heerlijk. Ze heeft al meer fanfics geschreven en ze weet deze zo te schrijven dat ik bijna het verschil met Sarah J Maas niet zie. Geen van de karakters vond ik out of character (OC). Vaak heb ik als ik een fanfic lees dat ik denk: nee, dit zouden ze nooit doen. Dat heb ik hier totaal niet gehad. Stuk voor stuk waren ze goed geschreven.

Sarah maakt ook echt connecties waarvan ik dacht OMG! Dit had ik niet gezien, maar past zo goed. Dingen over bijvoorbeeld Feyre’s moeder, en over Miryam en Drakon. Ik hoor van veel mensen dat ze het niet leuk vinden dat Feyre, Elain en (waarschijnlijk) Nesta alle drie hun mates vinden. Ook hier heeft Sarah een antwoord op.

Nadat ik dit boek las (want je bent hier net zo lang mee bezig als het echte boek), kon ik eindelijk de rust vinden om andere dingen te lezen. Ik blijf nog wel andere fanfics zoeken van Feyre en Rhys, maar dat komt omdat ze gewoon zo leuk zijn!

Zit je net zo als ik zat, in een dip na ACOMAF? Ga dan snel terug naar het Archive of Your Own logo en start reading.

Lezen jullie ook fanfics? En willen jullie meer Fanfiction Reviews lezen?

Liefs,

2 Comments on “FanFiction Review: A Court of War and Starlight (ACOTAR #3)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *