23 april 2017 is het tijd voor de tweede editie van YALFest! En ik was gisteren uitgenodigd om bij het nieuwe kantoor van Blossom Books langs te komen en alle informatie te ontvangen voor dit toffe event.

DE VENUE
Dit jaar wordt het gehouden in de studio’s in Aalsmeer. Vroeger zat Endemol in dit gebouw en kon je hier rondlopen, achter de schermen kijken en je voelen als een echte filmster. Tegenwoordig doen ze veel dinnershows. Je hoort het al: het is een vrij groot gebouw met verschillende zalen.

HET DAG EVENT
De mensen van YALFest hebben goed geluisterd naar de feedback van vorig jaar.

Bij binnenkomst kan je een hapje en een drankje pakken. En voor het beginprogramma kunnen we nu heerlijk zitten in zachte stoelen, want ze hebben een theaterzaal gehuurd hiervoor. Die is echt mega, dus iedereen zal een plekje kunnen vinden. Er zal een interview plaatsvinden met alle auteurs.

Lunch
Na het interview kunnen we lunchen. Er zullen foodtruks staan die heerlijke dingen maken voor een zacht prijsje. Voor ieder wat wils. Ik ben hier super blij mee, want bepaalde dingen mag ik gewoon niet hebben of vind ik echt niet lekker (zoals ham of boter). En dan is zo’n lunchpakket a la vorig jaar niet erg handig. Nu kan ik kijken waar ik zin in heb!

Signeersessies
Dan is het tijd voor signeer sessie 1. Dit keer mag je echt je boek laten signeren, even praten met de auteur en snel een foto maken. Super tof dus! Hierdoor zullen wel rijen ontstaan, maarja, dat hebben we wel over voor deze toppers! Er zit wel een limiet op de boeken die meemogen. Je mag één boek per auteur meenemen en ze gaan hier streng naar kijken. Maar je krijgt sowieso ook bookplates. Dus als je snel bent zijn dat twee boeken per auteur die je gesigneerd kan hebben. Na de masterclassen is er ook nog een signeersessie!

Activiteiten
Vorig jaar waren er een paar stands waar je dingen kon doen, maar dit jaar zijn het er veel meer! Als je even niks te doen heb en je loopt gewoon rond, dan kom je langs allemaal super leuke stands. Natuurlijk kan je dingen kopen zoals Emmy haar kaarsen, items van de Celebrate Books boxen, maar ook ARCS!! Dit zijn ongecorrigeerde leesexemplaren die je voor €2,50 kan kopen. Jij leest ze dus als eerst! Hoe tof is dat? Ze zullen nergens anders verkrijgbaar zijn en andere moeten langer wachten om het boek in handen te krijgen. Ook is er een stand met allemaal leuke goodies van de uitgeverijen die je mee kan nemen. (Wees wel lief en laat ook wat voor andere liggen)
De portret tekenares van vorig jaar is ook weer van de partij. Je kan versjes laten maken, of ‘tattoos’ laten zetten van bijvoorbeeld Divergent. Het post-meisje loopt rond. Ze maakt super toffe kaarten voor je die je dan in de box op haar rug kan doen. Je kan je ook verkleden en toffe foto’s maken. Over foto’s gesproken, er zal ook een plekje zijn waar je toffe foto’s kunt maken van de boeken die je hebt gekocht of meegebracht om te laten signeren. Er is ook iemand die zeef drukken gaat maken. Je kan dus een plaatje en een kleur kiezen en die drukt hij op een shirt of een ander voorwerp. Er zullen nog meer stands bij komen. Kortom: genoeg te doen dus.

Masterclassen
Als het goed is heb je al gekozen welke van de vier toffe masterclassen je gaat volgen: vertalen, vormgeving, recensie schrijven of hoe je kan debuteren als schrijver. Dit wordt gedaan in een soort lecture manier en je zult er super veel van op steken!

Na signeersessie 2 is er nog even een half uurtje en dan is het dag event van YALFest voorbij.

HET AVOND EVENT
Er zal plek zijn om je om te kleden in een prachtige baljurk of pak. Ook zal er iemand zijn die je haren vlechten. Daarna kan je gezellig onder het genot van een drankje met de auteurs praten. Er zijn 150 kaartjes en 8 auteurs, dus dat gaat helemaal goed komen. Er zal een grote onthulling zijn van iets. Ik heb er zin in!

Het wordt dus een top event! Er zijn nog kaartjes te verkrijgen, maar je moet wel opschieten, anders loop je dit toffe event mis! Mij kun je in ieder geval op zowel het dag event als het avond event vinden. Kom gezellig hoi zeggen als je me ziet!

We zullen jullie op de hoogte houden van alles over YALFest tot aan het event zelf. Tot die tijd, doe je ook gezellig mee aan de Read-A-Long die je op Facebook kan vinden? Op dit moment lezen ze Phobos.

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post