YALC + Dagboekje

Het is al weer bijna 2 weken geleden dat YALC hier in Londen was, en ook al weer te lang geleden sinds ik mijn bookloves heb uitgezwaait. Toch leek het mij nog even leuk om een YALC post te maken.

Op Instagram hebben jullie al mijn haul kunnen zien, 28 boeken hmm mijn stapel hier op mijn kamer word steeds groter. Ik denk ook dat ik er heel wat mee terug ga nemen naar Nederland aan het einde van deze maand. Ook ben ik erg goed opweg om veel van mijn gekregen/gekochte boeken te lezen. 3 nieuwe boeken heb ik al uit, wat een enorme prestatie is voor mij, want de afgelopen tijd lees ik niet erg veel. Ik hoop dat ik het zo vol houd.

 

Boekbloggers in het Wild Weekend 2017

Woendag middag haalde ik Esmee en Thyrze op van St. Pancras en gingen we vrijwel direct naar mij huis. Ze hadden een hel reis achter de rug, dus was Chill tijd wat the docter ordered. Lekker even wat eten en vroeg naar bed. Donderdag ochtend stond ik vroeg op om Emmy en Rob bij Victoria op te halen en nadat we spullen hadden gedropt gingen we lekker ontbijten bij de Wetherspoons. Een tent die enorm favoriet is bij mij en bij iedereen die langs komt eigenlijk haha.

Toen was het tijd voor Harry Potter! Twee jaar geleden ben ik natuurlijk al samen met Emmy en Esmee en een aantal andere naar de Warner Bros studios geweest, maar ik zou in februari met Thryze nog een keer gaan. Dat ging helaas niet door, maar gelukkig konden we het verplaatsen naar de donderdag voor YALC. Het toffe daar aan was dat het verboden bos nu open was!

Eenmaal binnen in de studios zagen we inderdaad dat er dingen waren veranderd. Zo stonden er nog meer kostuums en waren de vlieg en toverkunsten lessen verplaatst. Emmy en ik konden het niet laten om toch nog even een keer bezweringen te oefenen. De verbode bossen waren echt tof gedaan. Je kon ook kiezen tussen een tocht met of zonder spinnen, wat ik wel aardig van ze vond haha. Spinnen zijn niet zo mijn ding, maar dit vond ik wel vet. Tussen door nog even een Boterbier ijsje en toen door met de tocht. We konden dit keer in de Duffeling hun huis! Was wel grappig om te zien. De rest van de tour was niet veel aan veranderd, maar was wel grappig om nog even langs te lopen. In de winkel heb ik nog een Gryffindor haarband gekocht en toen was het toch echt weer over.

‘S avonds tijdens het eten voegde Eline zich bij ons en waren we compleet. Vroeg naar bed, want de volgende dag was YALC!

YALC

De eerste dag van YALC is altijd rennen, vliegen en verdeel en heers. Deze keer had YALC het anders aangepakt, want ipv een arc tafel, lagen alle arcs bij de uitgevers zelf. Voor veel arcs hoefde je alleen maar in te schrijven, maar voor uitgeverijen zoals Harper Collins en Hachette moest je of snel in de rij staan of opdrachten doen.

Ik heb heel hard mijn best gedaan bij Chapter 5 (Hachette), maar het lukte vrijdag steeds niet. Toch was wel het motto van deze YALC: Zie je Melisa rennen? Dan ren je erachter aan. Ik had een twitter alert gezet op elke uitgeverij en was vaak de snelste haha. Er was een boek dat ik erg graag wilde een retelling van Beauty and the Beast, mij lukte het niet, maar Esmee was zaterdag een held. Ook heb ik geholpen met de promotie van het boek van een vriendin die ik heb leren kennen hier, Wunderkids van Jacqueline Silvester. Mensen moesten mij vinden, me om een wachtwoord vragen en dan zo snel mogelijk naar haar stand gaan om een kaars die geinspireerd was op het boek te winnen.

Qua auteurs heb ik er dit jaar minder gezien omdat veel van de auteurs ik vorige jaren al had gezien, of anders dit jaar nog had gezien maar ik was erg blij om Taran Matharu nog een keer te zien, ook had ik mijn Elizabeth May (The Falconer) boeken mee en kocht ik The Potion Diaries van Amy Alward en Gilded Cage van Vic James. Elizabeth May was zo tof en ze herkende mijn Outlander jurk 😀 Ze zei: Well you’re looking very Claire Fraser. Als iemand die in Edinburgh woont moet ze Outlander natuurlijk wel kennen.

Als laatste op YALC mocht ik Mark Sheppard ontmoeten. Toen ik zag dat hij werd aangekondigd heb ik gelijk iedereen opgetrommeld die hem ook wilde zien en hebben we tickets gescoord. Het kan namelijk zomaar zijn dat hij niet meer langs komt op deze events. Dus nu staat er een mooie foto op mijn kamer van ons met Sammie ervoor. Hij was kei leuk, en zorgde ook dat hij iedereen echt even aankeek. <3

E. LOCKHART STREET TEAM

Voor YALC had ik mij opgegeven om met het street team mee te mogen doen. De week voor YALC kreeg ik een mailtje dat ik was uitgenodigd. Zo tof! We zouden een shirt, een pruik en een zonnebril krijgen en dan moesten we sample chapters die eruit zagen als paspoorten uitdelen aan iedereen op YALC. Hot Key Books had dit opgezet om E. Lockharts nieuwe boek Genuine Fraud te promoten. Ik vond het vooral ook erg tof omdat ik het kon gebruiken voor mijn Dissertation die over YA street teams gaat.

De vrijdag mochten we bij de release party zijn waar ze heerlijke cupcakes en cocktails hadden. Ze werd geinterviewd door Sanne van Books and Quills en nog iemand en aan het einde kregen we een goodiebag met de Waterstones special editie van We Were Liars en een hardcopy van Genuine Fraud. Laten we zeggen dat ik nu weet hoe ik zou verdwijnen als het nodig is. hahaa.

Zaterdag liep ik rond in mijn outfit en gaf iedereen een sample chapter. Ik was helemaal in mijn element. We kregen ook front row seats voor haar panel en mochten als eerste onze boeken laten signeren. Ook mochten we onze pruik, shirt en zonnebril houden en kregen we nog een goodie bag.

 

De laaste twee dagen hebben we nog een museum bezocht en zijn we wezen shoppen. Toen was het tijd om vaarwel te zeggen. Ik vond het kei tof dat jullie er waren! Mijn achtertuin en kamer zijn erg leeg zonder jullie <3

Sinds het BBihW17 weekend ben ik begonnen met een nieuwe baan. Ik ben de Sales en Marketing Manager van Slug & Lettuce Victoria. Helaas nog geen publishing job, maar ik ben wel intens aan het genieten, en ik ben al gelijk Manager ipv Assistent. Wel ben ik nog heftig opzoek naar een Publishing job, maar er zit nu in iedergeval geen tijds druk achter. Ik had met mijzelf afgesproken dat als ik eind augustus nog geen baan had dat ik terug naar Nederland moest.

Ook ben ik nog druk bezig met mijn scriptie over YA Street teams in Nederland, UK en US. Als jullie het leuk vinden kan ik hier wel een post aan wijden zodra hij klaar is.

Ik ga proberen om om de dag een post te schrijven zoals jullie van Booknuts gewend zijn, maar tot aan september ben ik wel heeel druk dus kan het zijn dat ik een dagje mis. Ik vind het wel weer fijn om weer volledig te starten.

Hoe gaat het met jullie?

Liefs,

 

2 Comments on “YALC + Dagboekje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *