YA middag Van Piere

image

10 juli was het dan zover, de YA middag bij Van Piere. Het was al een tijdje geleden aangekondigd en ik wilde gelijk komen, helemaal omdat Emmy een workshop tekenen deed. Officieel had ik me ingeschreven voor de Vlog workshop van Chinouk Thijssen en de taken workshop van Emmy, maar de dag ging toch even anders.

Bij binnenkomst was er een welkomst committee met een drankje klaar. Veel waren al vroeg aanwezig en ik ging eerst even kletsen met Emmy en Esther Walraven, de auteur van Daan en Nadia. Ik was een van de proeflezers van Esther’s eerste versie toen het nog Als de steen valt heette. Toen vond ik het al een tof boek met veel potentie, maar we hadden nog wat kanttekeningen. De nieuwe versie heb ik nog niet gelezen, maar deze heb ik op die dag gelijk gekocht en laten signeren.

image

Niet alleen was het een middag met workshops, maar er was ook een boekpresentatie van Vanessa Gerrits, de auteur van Tweedehands Vleugels. Ze had hem al in het Belgisch als ePub uitgegeven, maar nu was hij dan met kleine Nederlandse aanpassingen uitgegeven bij Dutch Venture Publishing. Door haar enthousiaste presentatie met fanart en leuke powerpoint, ben ik ook enorm enthousiast geworden over haar boek. Ik heb hem dan ook gelijk gehaald.

image

Hierna was het tijd voor de eerste ronde workshops. In plaats van bij de vlog workshop te gaan zitten ging ik bij de Q&A van Esther zitten. Ze vertelde over het tot stand komen van het boek, de hulp die ze heeft gekregen, haarzelf en haar nieuwe projecten. Ik vond het heel interessant om erbij te zitten en de vrouw achter dit aangrijpende verhaal te leren kennen.

image

Van Emmy’s workshop heb ik helaas geen plaatje, ik was namelijk te druk bezig met fanart maken voor mijn Supernatural/bloggers fanfiction.
Eerst moesten we nadenken wat we wilde gaan tekenen en dan schetsen zonder gum. Ik had een vri groot plaatje, dus ben ik kleine onderdelen gaan schetsen en heb ik mijn stiften uitgeprobeerd. Ik ben er nog niet helemaal Emmy, ik denk dat ik privé les nodig heb XD.

Als allerlaatst hadden we tijd om te ruilen en was er een giveaway. Hierbij heb ik Het laatste licht van Jen Minkman gewonnen en heb ik de hele Under the Never Sky met haar geruild. Ook ging ik naar huis met Winter.

Het was een gelaagde dag, voor herhaling vatbaar!

Liefs,
Melisa

One Comment on “YA middag Van Piere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *