Traitor to the throne release party


Woensdag 8 februari was ik aanwezig tijdens de release party van Traitor to the Throne, het tweede boek in de Rebel in de woestijn-serie van Alwyn Hamilton. Hier een kleine blik op hoe tof het was.

Onder het genot van een cupcake en een drankje konden we eerst luisteren naar een interview met Alwyn Hamilton. Ze vertelde ons wat we moesten weten voordat we dit boek gingen lezen. Ik zal jullie geen spoilers geven, maar het was een recap van boek 1. Traitor to the Throne begint 6 maanden na het einde van Rebel in de woestijn. Er komen veel karakters terug die we hebben leren kennen, ook volgen we weer onze hoofdpersonage Amani. Ze bevind zich in een moeilijke positie in dit deel.

Alwyn wist aan het begin al een beetje waar het verhaal naartoe ging. Ze heeft een theorie dat je alle namen van trilogie boeken kunt vervangen door de Star Wars namen, A New Hope, The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi. Kijk maar naar The Hunger Games, bijvoorbeeld. Ik vond het erg eyeopening. Alwyn’s boeken volgen ook deze theorie.

Amani begint zichzelf enorm te ontwikkelen. Ze is niet meer het selfcentred meisje van het begin van deel 1, maar kan nu ook verder denken dan zichzelf. Ik ben benieuwd hoe dit wordt uitgewerkt. Eerst even Rebel of the Sands herlezen, en dan verder met dit boek. Trouwens, hebben jullie gezien dat Goodreads een herlees optie heeft? Ik ben zo blij!

Ik stelde de vraag: ‘Als je je karakters in een andere wereld mocht zetten welke zou je kiezen?’ Ze koost voor Game of Thrones, haha. Zodat Amani en de rest eindelijk wat gedaan kon krijgen in Westeros. Ze allemaal een kopje kleiner maken.

Ik heb geluisterd en nam 3 boeken mee naar huis. Een voor mij, voor Thyrze en voor Emmy. Alwyn was super lief tijdens de avond en het signeren. Ze herkende me van YALC, dat vond ik super tof!

Wat vond jij van Rebel in de Woestijn?

Liefs,

2 Comments on “Traitor to the throne release party”

  1. Ik heb nog niets van deze schrijfster gelezen maar haar opmerking over het vervangen van de titels van vrijwel elke trilogie door die van de eerste Star Wars trilogie is echt wel geweldig. Daar ga ik vanaf nu ongetwijfeld vaak aan denken tijdens het lezen van zo’n reeks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *