Harry Potter’s 20th anniversary party


Maandag was her zover. 26 juni was het 20 jaar geleden dat het eerste Harry Potter boek uitkwam in Engeland. In Nederland verscheen hij pas 3 jaar later op 16 december, dus officieel hebben wij nog even te gaan. Maar omdat ik natuurlijk in Londen zit werd het hier groots gevierd en ben ik naar een Waterstones party geweest.

De dag begon al top want Emmy maakte voor mij deze prachtige tekening van mij in een Hogwarts robe. ❤️

Samen met Sam, een vriendin van mijn opleiding, waren om 7 uur bij de Waterstones op Piccadilly. Vorig jaar ben ik natuurlijk ook naar een Harry Potter feestje geweest, deze was tijdens het YALC weekend in de Trafalgar Square Waterstones, dus ik had een klein beetje een idee van hoe het zou zijn, maar een andere Waterstones is natuurlijk ook een ander feestje.

En dat klopte, want we zaten in de kelder van deze Waterstones die helemaal aangekleed was met alle Pos materiaal die ik naar alle Waterstones heb gestuurd tijdens mijn stage bij Bloomsbury. Er klonk Harry Potter muziek, er waren drankjes, snacks, hele grote tafel met allemaal materiaal die we
allemaal willen hebben, en er liep een camera man rond met die aan het filmen was.

Al gauw werden we bij ingeroepen om te kunnen beginnen met de quiz. Die bestond uit 20 vragen die gingen over het aller eerste Harry potter deel, dit waren echt vragen van de boeken. En ze waren moeilijk! Er waren vragen zoals: waar komt Hedwigs naam vandaan? die nog vrij makkelijk was, maar het was ook: wat is de alle eerste zin van het boek? en wat voor snoepjes deelt op Perkamentus uit de eerste keer dat hij Anderling ziet, noem maar op.

Na deze 20 vragen krijgen we een volgende opdracht. Hier moesten we een nieuwe spook voor Zweinstijn verzinnen. Dit mocht zou gek zijn als je maar kom bedenken. Maar aangezien onze team naam ‘Back in (Sirius) Black’ was gingen wij voor Sirius Zwarts ik als een spook.

Verder werd ik deze avond geïnterviewd met een camera ploeg en werden er veel foto’s van mij gemaakt.

Hieronder een kleine blik van hoe het was.

Helaas hadden Sam en ik niet gewonnen met de quiz, al hadden we wel bijna alles goed. Maar ik won wel een van de prijzen met de kostuum wedstrijd! Helaas weren er geen Gryffindor of Ravenclaw tasjes meer, dus koos ik maar voor Slytherin. Kreeg wel extra een mooie Gryffindor leren boekenlegger.

Het was een toffe avond. Al had ik wel graag net zoals vorig jaar zwerkbal gespeeld en gewild dat er iets meer te doen was.

Heb jij nog iets speciaals gedaan?

One Comment on “Harry Potter’s 20th anniversary party”

  1. Ik heb het brilletje van mijn vader zijn opa geleend omdat ik een Hufflepuff-feestfoto wilde maken. Verder heb ik die dag het eerste boek herlezen. Dat was al veel te lang geleden én ik vond het echt heerlijk om hem opnieuw te lezen. Dankzij mijn nicht was het één van de eerste boeken die ik in het Engels las én voor mij was het dus effectief net geen 20 jaar geleden sinds ik J.K.Rowling haar magische wereld ontdekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *