Exclusief Moon YA-event met Jenny Han

banner
Een aantal weken geleden zag ik (Daphne) op Facebook voorbij komen dat uitgeverij Moon iets heel spannends had gepland: een exclusief YA-event met niemand minder dan Jenny Han. Om aan kaartjes te komen moest je op zoek gaan naar een pakketje met een uitnodiging, die verspreid waren bij boekhandels door heel Nederland. Helaas had ik die week de hele week college, dus ik kon niet zoeken. Maar gelukkig kon ik mee als de +1 van Rosa! Ik was zooo blij! Thyrze en ik waren aanwezig op dat event, en we kunnen nu al zeggen: het was super geslaagd.

Voorgaand kreeg iedereen een mail met de benodigde informatie, waaronder de locatie. De locatie werd namelijk niet openbaar gemaakt, omdat het een exclusief event was. Uiteindelijk kwamen we dus te weten dat dit event gehouden werd in de Rocking Chair in Utrecht. Daarbij stond in de mail het verzoek of we ons wilden kleden als het meisje op de cover van Aan alle jongens van wie ik hield of PS. ik hou nog steeds van je.


Het barretje in de Rocking Chair

Met een groep meiden spraken we af op Utrecht Centraal, waarna onze reis naar de Rocking Chair volgde. We hoefden (gelukkig) niet meer zo lang in de bus te zitten: binnen 10 minuten we waren we op onze bestemming. De Rocking Chair is een klein tentje, dus er was niet zo veel ruimte. Erg knus, dus! Na even buiten te hebben gewacht gingen stipt om 11:00 uur de deuren open en werden we ontvangen door de uitgever. Zij besprak het programma met ons: er waren vier verschillende activiteiten gepland en de gehele groep werd dus verdeeld in groepjes van ongeveer achter personen. Elk half uur nam je deel aan een bepaalde activiteit, waarna je als groep weer doorschoof naar de volgende activiteit. Ik vond dit erg goed geregeld, al had ik bij sommige activiteiten wel wat langer willen blijven zitten.

De eerste activiteit voor mijn groep was gelijk een superleuke. Voorafgaand werd dus gevraagd of je gekleed wilde gaan als het meisje op de cover, en het werd tijdens deze activiteit duidelijk waarom. We kregen namelijk een covershoot, in (bijna) exact dezelfde scène als de cover van PS. ik hou nog steeds van je! Voorafgaand aan het fotomoment werd je eerst opgemaakt door een professionele visagiste, die je haren en je make-up deed.


Esmee in de opmaakstoel

Als tweede activiteit kregen wij een workshop handlettering. Deze workshop werd door niemand anders gegeven dan Karin Luttenberg, schrijfster en bedenker van het boek Handlettering doe je zo!. Ik had nog nooit aan handlettering gedaan, dus in het begin had ik geen idee wat ik moest doen. Daarbij ben ik echt totaal niet creatief en ik kan totaal niet tekenen of zoiets dergelijks. Toen ik begon moest ik dus wat zoeken naar wat ik wilde maken en hoe ik dat wilde doen, maar uiteindelijk vind ik toch dat het me best gelukt is. Een schouderklopje voor mezelf!


Tijdens de workshop een lekkere plak bananenbrood. Hmmmm!

Gedurende dit hele event hoefden we trouwens niet bang te zijn dat we honger of dorst kregen. Ieder van ons kreeg een stempelkaart waarmee je aan de bar iets kon bestellen. We kregen twee drankjes, een fluitsalade, een stuk staart en een croissant. Erg goed geregeld!


De stempelkaart

Na het handletteren was het voor ons tijd om Jenny Han te ontmoeten. In een knusse ruimte waren we lekker aan het kletsen. Ze vertelden ons van alles over de invloed die ze heeft op de omslagen van het boek, wat erg interessant was. Na het kletsen signeerde ze onze boeken en konden we met haar op de foto. Ze is echt zo leuk, en wat was ze mooi gekleed!


Jenny Han

Tot slot gingen we een medaillon maken met Jenny Bakker. Jenny is een illustrator, en ze heeft ongeveer 60 verschillende covers ontworpen voor kinderboeken. Sinds vorig jaar is ze begonnen met het opzetten van haar eigen lijn in sieraden en kaarten. En wij gingen vandaag, samen met haar, zo’n sieraad maken.


De uitleg van Jenny Bakker


Het eindresultaat

Toen we klaar waren met de activiteiten maakten we buiten een groepsfoto en kregen we onze goodiebags overhandigd. Al met al was het een zeer geslaagd event: alles was erg goed geregeld!


De goodiebag

Liefs,

Daphne

One Comment on “Exclusief Moon YA-event met Jenny Han”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *