Event: What makes a girl strong? – Sara Barnard, Catherine Doyle, Melinda Salisbury and Katherine Webber discuss Female Heroines and Leading Ladies

Sinds ik bijna Sarah J. Maas gemist had, houd ik nu tegenwoordig bijna iedere week de Waterstones events in de gaten. Nu had ik de keuze: 20 jaar Harry Potter feestje of het nieuwe boek van Melinda Salisbury? Harry Potter feestjes bij Waterstones heb ik nu wel een beetje gehad en ook Emmy zei: ga naar Melinda Salisbury. Ik vond het topic ook wel vet. Zeker nu met alles wat er in Amerika gebeurt en de march is het zeker relevant.

Ik was nog nooit in Kensington geweest, dus het was even zoeken voor mij waar de Waterstones was (voor mij helemaal aan de andere kant van Londen, maar ach haha). Eenmaal daar mocht je naar de kelder waar ze alles hadden klaargezet voor het interview. Ook mocht je een drankje en cupcakes pakken.

Voor het interview kocht ik nog even 3 (!) exemplaren van het nieuwste boek van Melinda Salisbury, The Scarecrow Queen. Natuurlijk niet allemaal voor mijzelf, maar ook één voor Thryze en één voor Emmy. Ik heb al een tijdje naar A Quiet Kind of Thunder van Sara Barnard gekeken, dus die ging ook maar mee.

Dit was de laatste stop voor de dames en dat kon je goed merken. Ze stalen elkaars antwoorden en waren erg gewend aan elkaar. Daardoor was het heel gezellig. Chaotische, maar gezellig.

Stuk voor stuk hebben ze sterke vrouwen in hun boeken. Of ze nou magie hebben of niet. Vragen die dan ook werden gesteld waren: ‘Wat maakt je hoofdpersoon sterk?’ Maar ook wat hun favoriete review was, of hoe het voelde om een serie af te ronden.

De dames gaven overal met een goede dosis humor antwoord op. Hun favoriete reviews zijn bijvoorbeeld dat iemand zich identificeerde met het karakter en dat ze blij waren dat het karakter niet gelijk sterk begon, maar ernaar toe werkte. Zodat zij misschien ook die weg konden nemen om sterker te worden.

Melinda was erg ziek, maar bikkelde door. Ze vond het bittersweet om de serie af te ronden. Jammer om de karakters nu te moeten loslaten, maar ze had ze geen beter einde kunnen geven. Ook zei ze dat dit waarschijnlijk is hoe docenten zich voelen als ze hun leerlingen zien gaan en opgroeien… alleen gaan sommige van Melinda dood, haha. Ze gedroeg zich als een echte Slytherin deze avond.

Omdat het ook 20 jaar geleden was dat Harry Potter uitkwam, was het HP nacht. En deze dames deden hieraan mee door verkleed te gaan in hun ‘huis-kleuren’ en een Welk huis zou wat doen?- spelletje te spelen. Zie in het filmpje hoe tof het was!

Ik ben blij dat ik ben gegaan. Woensdag staat het volgende event op het programma en ik kan niet wachten!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post