Event: What makes a girl strong? – Sara Barnard, Catherine Doyle, Melinda Salisbury and Katherine Webber discuss Female Heroines and Leading Ladies

Sinds ik bijna Sarah J. Maas gemist had, houd ik nu tegenwoordig bijna iedere week de Waterstones events in de gaten. Nu had ik de keuze: 20 jaar Harry Potter feestje of het nieuwe boek van Melinda Salisbury? Harry Potter feestjes bij Waterstones heb ik nu wel een beetje gehad en ook Emmy zei: ga naar Melinda Salisbury. Ik vond het topic ook wel vet. Zeker nu met alles wat er in Amerika gebeurt en de march is het zeker relevant.

Ik was nog nooit in Kensington geweest, dus het was even zoeken voor mij waar de Waterstones was (voor mij helemaal aan de andere kant van Londen, maar ach haha). Eenmaal daar mocht je naar de kelder waar ze alles hadden klaargezet voor het interview. Ook mocht je een drankje en cupcakes pakken.

Voor het interview kocht ik nog even 3 (!) exemplaren van het nieuwste boek van Melinda Salisbury, The Scarecrow Queen. Natuurlijk niet allemaal voor mijzelf, maar ook één voor Thryze en één voor Emmy. Ik heb al een tijdje naar A Quiet Kind of Thunder van Sara Barnard gekeken, dus die ging ook maar mee.

Dit was de laatste stop voor de dames en dat kon je goed merken. Ze stalen elkaars antwoorden en waren erg gewend aan elkaar. Daardoor was het heel gezellig. Chaotische, maar gezellig.

Stuk voor stuk hebben ze sterke vrouwen in hun boeken. Of ze nou magie hebben of niet. Vragen die dan ook werden gesteld waren: ‘Wat maakt je hoofdpersoon sterk?’ Maar ook wat hun favoriete review was, of hoe het voelde om een serie af te ronden.

De dames gaven overal met een goede dosis humor antwoord op. Hun favoriete reviews zijn bijvoorbeeld dat iemand zich identificeerde met het karakter en dat ze blij waren dat het karakter niet gelijk sterk begon, maar ernaar toe werkte. Zodat zij misschien ook die weg konden nemen om sterker te worden.

Melinda was erg ziek, maar bikkelde door. Ze vond het bittersweet om de serie af te ronden. Jammer om de karakters nu te moeten loslaten, maar ze had ze geen beter einde kunnen geven. Ook zei ze dat dit waarschijnlijk is hoe docenten zich voelen als ze hun leerlingen zien gaan en opgroeien… alleen gaan sommige van Melinda dood, haha. Ze gedroeg zich als een echte Slytherin deze avond.

Omdat het ook 20 jaar geleden was dat Harry Potter uitkwam, was het HP nacht. En deze dames deden hieraan mee door verkleed te gaan in hun ‘huis-kleuren’ en een Welk huis zou wat doen?- spelletje te spelen. Zie in het filmpje hoe tof het was!

Ik ben blij dat ik ben gegaan. Woensdag staat het volgende event op het programma en ik kan niet wachten!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *