Event: Eenzaam en extreem ver weg

EEVW3 Vorige week vrijdag was het zo ver: een avond onder de sterren met uitgeverij Moon. Samen met Katja reisde ik af naar Leiden, waar de boekpresentatie plaats zou vinden in de Sterrewacht, een prachtig gebouw met een hele rijke geschiedenis. Het werd een geweldige avond!

Bij binnenkomst waren er al meerdere bloggers aanwezig. Het eerste deel van de avond vond plaats in een collegezaal en rond een uur of negen namen we allemaal plaats. Eerst vertelde uitgever Marieke over het proces rondom Eenzaam en extreem ver weg. Dit boek is namelijk de eerste titel die zij aankocht als uitgever zijnde. Ze werd enorm gegrepen door het boek en denkt dat dit vooral komt doordat het verhaal om de levensvraag ‘Waarom ben ik hier?’ draait. Naast Eenzaam en extreem ver weg, vertelde Marieke ook nog over de nieuwe boeken die eraan komen. Hint: er komt o.a. een zeer aantrekkelijke e-book actie aan!

Daarna was het tijd voor het interview met Kate Ling. Zij is echt een ontzettend leuke vrouw. Omdat ze zenuwachtig was stelde Marieke de eerste paar vragen, waarna wij ook vragen konden stellen. Zo kwamen we te weten dat ze als schoolbibliothecaris werkt, dat ze voornamelijk in de avonduren schrijft én dat ze momenteel bezig is met het corrigeren van haar tweede boek dat volgend jaar uit moet komen. Spannend! Het volledige interview is hier terug te kijken.

EEVW2

Nadat we Kate Ling gedag hadden gezegd, was het tijd voor het volgende onderdeel: de rondleiding! We verdeelden ons in twee groepen. Ik zat in de groep die binnen begon. Onze gids was een enorme enthousiaste tweedejaars die vol verve en passie vertelde over de telescopen en de sterren. Het was echt ontzettend leuk! We liepen uiteraard ook nog even de kleine bibliotheek binnen, waar we onder andere de enorme mappen met informatie over planten (als ik het goed zeg) zagen die je hierboven op de foto ziet.

EEVW1

Na afloop gingen we allemaal met een geweldige goodiebag weer naar huis. Ik vond de tas zelf al geweldig, maar de inhoud was zeker niet minder gaaf: het boek Handlettering doe je zo, een flesje Arizone, sterrensnoepjes, sterretjes op om te plannen, een lichtdoosje (met sterren, uiteraard) en twee mooie kaarten.

Ik vond het een geslaagd evenement en wil uitgeverij Moon en Patty en Sandra van de Gouden Zebra dan ook ontzettend bedanken dat ik erbij mocht zijn.

Ben jij ook zo benieuwd naar Eenzaam en extreem ver weg?

One Comment on “Event: Eenzaam en extreem ver weg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *