Event: Eenzaam en extreem ver weg

EEVW3 Vorige week vrijdag was het zo ver: een avond onder de sterren met uitgeverij Moon. Samen met Katja reisde ik af naar Leiden, waar de boekpresentatie plaats zou vinden in de Sterrewacht, een prachtig gebouw met een hele rijke geschiedenis. Het werd een geweldige avond!

Bij binnenkomst waren er al meerdere bloggers aanwezig. Het eerste deel van de avond vond plaats in een collegezaal en rond een uur of negen namen we allemaal plaats. Eerst vertelde uitgever Marieke over het proces rondom Eenzaam en extreem ver weg. Dit boek is namelijk de eerste titel die zij aankocht als uitgever zijnde. Ze werd enorm gegrepen door het boek en denkt dat dit vooral komt doordat het verhaal om de levensvraag ‘Waarom ben ik hier?’ draait. Naast Eenzaam en extreem ver weg, vertelde Marieke ook nog over de nieuwe boeken die eraan komen. Hint: er komt o.a. een zeer aantrekkelijke e-book actie aan!

Daarna was het tijd voor het interview met Kate Ling. Zij is echt een ontzettend leuke vrouw. Omdat ze zenuwachtig was stelde Marieke de eerste paar vragen, waarna wij ook vragen konden stellen. Zo kwamen we te weten dat ze als schoolbibliothecaris werkt, dat ze voornamelijk in de avonduren schrijft én dat ze momenteel bezig is met het corrigeren van haar tweede boek dat volgend jaar uit moet komen. Spannend! Het volledige interview is hier terug te kijken.

EEVW2

Nadat we Kate Ling gedag hadden gezegd, was het tijd voor het volgende onderdeel: de rondleiding! We verdeelden ons in twee groepen. Ik zat in de groep die binnen begon. Onze gids was een enorme enthousiaste tweedejaars die vol verve en passie vertelde over de telescopen en de sterren. Het was echt ontzettend leuk! We liepen uiteraard ook nog even de kleine bibliotheek binnen, waar we onder andere de enorme mappen met informatie over planten (als ik het goed zeg) zagen die je hierboven op de foto ziet.

EEVW1

Na afloop gingen we allemaal met een geweldige goodiebag weer naar huis. Ik vond de tas zelf al geweldig, maar de inhoud was zeker niet minder gaaf: het boek Handlettering doe je zo, een flesje Arizone, sterrensnoepjes, sterretjes op om te plannen, een lichtdoosje (met sterren, uiteraard) en twee mooie kaarten.

Ik vond het een geslaagd evenement en wil uitgeverij Moon en Patty en Sandra van de Gouden Zebra dan ook ontzettend bedanken dat ik erbij mocht zijn.

Ben jij ook zo benieuwd naar Eenzaam en extreem ver weg?

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post