Maandag was het dan eindelijk tijd voor de Dark Societies avond met Stephanie Garber en Katherine Webber. Ik won Caraval tijdens YALC, maar het heeft een hele tijd geduurd voor ik eraan begon. In Nederland kennen we Caraval als Het Zwarte Hart. Fun fact, het boek was in Nederland maanden eerder uit dan in de rest van de wereld. Ik was super excited voor deze avond.

Een uur van te voren meetten ik Steph van GeekyClean en Jemma van de blog FantasticBooks. Het is altijd erg gezellig met deze dames.

Oke, misschien zat ik op de stoel van Stephanie voordat het event begon haha.

Stephanie en Katherine vertelden van alles over hun boeken. Dit was voor beiden hun eerste uitgegeven boek, maar zeker niet het eerste boek dat ze hadden geschreven. Stephanie had besloten dat dit haar laatste boek zou zijn, maar dat was voordat ze haar deal kreeg. Ik ben blij dat ze dit boek heeft geschreven, want hij is zeker tof!

Ze schrijft boeken die ze mist en graag zou willen lezen. Het eerste wat ze bedacht voor dit boek was het spel. Het idee dat je niet weet wat echt is en wat niet. Wie er liegt en wie er de waarheid spreekt. Legend was het eerste personage die ze schreef. Ze vond het zo’n toffe naam. De twee zussen heeft ze veel mee lopen spelen. Eerst waren het een broer en een zus en later vrienden, maar uiteindelijk kwam ze door een vriendin bij het idee van twee zussen.

Ook werd er even gesproken over of er een film van de boeken zou worden gemaakt. Ik weet dat ze er voor Caraval over aan het praten zijn. Als Stephanie mocht kiezen zou ze graag Lily James casten voor één van de twee zussen. Ik kan haar er inderdaad wel in zien.

Beide dames wilden schrijven over echte meiden die moeite hebben in hun tiener jaren, want zo waren zij zelf ook. Scarlett van Caraval heeft iets dat ze heel graag wilt, daarom schrijft ze jaren brieven naar Legend, maar als ze dan de kans krijgt om haar droom waar te maken, is ze bang om het te grijpen. Ik kan mezelf daar inderdaad ook wel in zien. Wing van Wing Jones heeft moeite omdat haar broer iets ergs heeft gedaan en omdat ze een dubbele afkomst heeft. Katherine heeft geprobeerd om haar zo echt mogenlijk neer te zetten. En meiden met een dubbele afkomst zijn naar haar toe gekomen om haar te bedanken omdat ze eindelijk een keer het gevoel hadden dat zij het karakter waren. Ik ben ook van dubbele afkomst, maar ik heb hier nooit problemen mee gehad, ik kan wel inzien dat het bij andere wel kan.

Fun fact: Wing Jones begon als een NaNoRiMo-verhaal. Er zat eerst echt magie in, maar nu is het meer Magical Realism. Het lijkt magisch, maar dat is het niet. En in die 60.000 woorden die ze had, had ze een zoen scène van 6000 woorden. 10% van het boek waren ze aan het zoenen. Haha. Ze vond het jammer dat dat eruit moest, maarja, ik snap het wel.

Ze was super lief en nam de tijd voor iedereen. Wat ik zo leuk vind aan nieuwe auteur is hoe heerlijk normaal ze zijn en ze fangirlen over hun fans. Ik vertelde haar hoe ik het boek had gewonnen en ze zei dat ze het filmpje had gezien en super tof vond.

Kortom, was weer een super leuke avond. Ook al mis ik mijn bookloves op zo’n avond enorm. Op naar boek twee van Caraval volgend jaar.

Heb jij Caraval/Het Zwarte Hart al gelezen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post