EEN FANTASTISCHE WEEK

Ken je die weken waar ineens alles top voelt? Zo was vorige week voor mij.

ZATERDAG 7 OKTOBER

Jacqueline Slivester is een auteur die ik heb ontmoet tijdens mijn eerste YA Meet in Londen. Al snel hadden we het over haar boek Wunderkids en hoe ze het beste het boek onder de aandacht kon brengen. En aangezien ik ook bezig was met mijn scriptie over YA street teams kwamen we ook op dat onderwerp.

Jackie is wel al enorm bekent in Rusland, waar Wunderkids al een tijdje uit is. Ze besloot om het ook in de UK uit te brengen als een zelfpub, maar wist nog niet zo goed hoe ze het moest marketen. Met mijn hulp heeft ze een street team opgezet en op YALC liep ik rond voor haar. Als mensen naar mij toe kwamen en vroegen om een wachtwoord, vertelde ik ze dat ze eerst Jackie op twitter moesten volgen en dan met het wachtwoord terug naar Jackie moesten, waarop de eerste 10 een Wunderkids inspired kaars kregen.

Een paar weken geleden kreeg ik de uitnodiging om naar haar Release party te komen. Super tof! Zaterdag was het dan zover en reisde ik af naar de pub waar haar man mede-eigenaar van is en ik het achterkamertje hadden ze het helemaal versierd met de boeken en mooie lichtjes. Er waren cupcakes, fancy snacks en veeeeeeel alchohol.

Jackie deed een praatje waarin ze iedereen bedankte voor hun hulp en ik heb verder de hele avond met een aantal bloggers gepraat. Super leuk om nu ook een beetje mijn weg te banen in Londen. Liv van That Book Life heeft me eindelijk aan Gilded Cage gezet, en ook Demett van Books Polished heb ik nu echt leren kennen. Kortom, geslaagd feestje.

Jackie kwam nog met een super idee. Ze vroeg of ik nu al een freelance bedrijfje had opgezet om Zelfpub auteurs te helpen met hun marketing. Nou heb ik wel een website bedacht waar ik dat wilde doen, maar verder had ik er niet over nagedacht. Dat ben ik nu wel echt serieus aan het doen. Dus wie weet!

 

ZONDAG 8 OCTOBER

Demett vroeg zaterdag of ik ook naar de Folklore talk van Melinda Salisbury, Lisa Luddecke en Samantha Shannon ging. Hoewel ik het al eerder op de Waterstones event pagina had gezien, had ik er niet echt meer naar gekeken omdat ik Melinda al best vaak zie, en Sam’s boek al gesigneerd heb. Lisa zei me niet zoveel, maar ik kwam er later achter dat ik haar boek, A Shiver of Snow and Sky, op YALC had gewonnen. Aangezien ik toch al in de stad was die dag dacht ik waarom niet.

Dus meette ik Demett daar met nog een vriendin van haar en luisterde we naar Mel, Sam en Lisa die vertelde over hun boeken en de folklore die ze erin hebben geschreven, of eigenlijk waar ze vandaan kwamen. Katherine Webber was er ook en duidelijk merkbaar haha. Misschien een glaasje te veel gedronken, maar erg gezellig was het wel.

Aan het einde toen iedereen weg was bleven Demett, Stephen en ik over en gingen we met de auteurs en husbands mee wat eten bij Shake Shack (!) De hele avond heb ik gezellig gegeten met Mel, Sam, Lisa, Katie en Tom Pollock. Ik zat daar echt en dacht: Is dit mijn leven nu echt? omg! Tom had ik eerst niet door, maar die heb ik ontmoet toen ik in Parijs was tijdens de Teen Author Smash. Tof om hem nu hier ook te zien.

Ik reisde een eind met Mel mee naar huis en werd uitgenodigd voor Lisa’s release party. Helemaal excited mailde ik de uitgever de volgende dag.

 

WOENSDAG 11 OCTOBER

Het was een beetje ongewennig om een release party binnen te lopen waar ik eigenlijk alleen de auteurs ken haha, maar al snel vond ik iemand die ik al eerder had gezien en samen liepen we door de ruimte. Even een praatje gemaakt met Laure Eve en ook kwamen we wat bloggers tegen. Ook een Nederlandse blogger die net als ik nu in Londen woont. Super tof!

Lisa hield een praatje en bedankte iedereen die haar zover had gebracht. Ook haar publicist had nog wat dingen te zeggen en daarna ging Lisa verder met signeren.

Ik sprak even met de mensen van Scholastic marketing en ik sta nu bij hun op de lijst! Aaaaahh Ook kwamen we op het topic van werken in de publishing wereld en dat ik heftig opzoek ben naar een baan. Ze zeiden dat het heel lang kan duren, maar dat veel stage lopen altijd goed is. Nu heb ik nog een week vakantie dagen, dus vroeg ik gelijk of ze nog iemand nodig hadden in januari/februari en ze zeiden altijd (!) jaaaaaa. Ik ga dus in het nieuwe jaar stage lopen bij Scholastic YA. Misschien kan ik het nog wat langer maken, maar met een weekje ben ik al super blij.

Later op de avond had ik nog een hele discussie met Mel over bruggen en hun mystery. Hier kwam deels haar ideeen voor haar boeken vandaan. Ook zei ze dat ze graag naar Nederland zou komen. Dus Clavis! Zullen we wat regelen? haha

Mijn week kon door deze dagen niet meer stuk! Hoe gaat het bij jullie?

Liefs,

One Comment on “EEN FANTASTISCHE WEEK”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *