Dutch Comic Con

image

Afgelopen zaterdag en zondag was het zover, de tweede Dutch Comic Con was in de Jaarbeurs Utrecht. Comic Con is al jaren in andere landen een bekent concept. Hoewel we in Nederland wel de Japanse versie van cons kennen was het vorig jaar de eerste keer dat de Amerikaanse versie op Nederlandse bodem verscheen. Nu komt er zelfs nog een in Amsterdam!

Melisa besloot eigenlijk pas de vrijdag dat ze ook zou gaan en ging te werk om haar cosplay bij elkaar te krijgen. Ze is aan het verhuizen dus het kostte wat moeite. Maar Elsa was er klaar voor!

image

Ze meette Emmy, Joost, Eline en Sophie op station Utrecht en ze liepen al snel in de richting van de Jaarbeurs, achter de cosplayers aan. Doordat Melisa pas laat besloot om mee te gaan had ze geen kaartje, maar met een beetje geluk en een goede dosis Emmy was het gelukt.

Linde daarentegen had ver van te voren haar kaartjes al binnen! Haar tripje naar Elfia vorig jaar als Wanda (met haar zus als Cosmo van Fairly Odd Parents) beviel zo goed dat ze dit keer met meerdere vrienden (en dus karakters van de kinderserie) naar Dutch Comic Con ging. Timmy, Jurgen von Strengel, Crocker en natuurlijk Poof waren erbij!

Dutch Comic Con 1

Zodra je binnen bent kom je in een grote ruimte waar je al beroemde auto’s kon zien staan. Recht voor de ingang stond reclame voor de nieuwe FOX serie Outcast. Je kon ook de eerste aflevering zien, maar die heeft ze helaas niet gezien. Wat onze Elsa wel heeft gedaan is vermoord worden in de serie.

image

Je ging liggen op een groen blok voor een greenscreen en er werd een foto gemaakt. Binnen secondes hadden ze je foto gephotoshopt en zag je jezelf zweven boven een bed terwijl de Amerikaanse Nick lookalike je beangstigend aan keek. Het was wel echt een leuke ervaring.

We hebben veel rondgelopen en onze ogen uitgekeken. Een paar games gespeeld, een Zelda tattoo gekregen, boeken gekocht (duh), heeel veel funko’s en merchandise bekeken en vooral veel lol gehad. Linde ging vooral heel veel op de foto. Tientallen mensen kwamen op ons af om ons op de foto te zetten! Vooral Poof van papier maché viel erg in de smaak. Ook zijn we nog even naar de Captain America vs. Iron man hoek gegaan. Emmy, Melisa en Cosmo en Wanda waren team Iron man en de rest ging voor Captain America. De volledige afbeelding volgt nog.

image

Dutch Comic Con 2

De meiden van Hillywood waren super! Hun interview was leuk en hoewel we geen parodies konden kijken zoals gepland, was het toch heel gaaf. Ze waren open en eerlijk, gaven overal antwoord op en leken vooral heel normaal ondanks dat ze met de Supernatural cast hebben gewerkt en naar allemaal cons gaan.

image

Ook BN’ers waren duidelijk op de hoogte van het evenement. Voor degene die hem niet herkennen: het is de winnaar van Wie is de Mol 2016! Tim Hofman! Natuurlijk kon Linde het niet laten en moest er even een fotootje gemaakt worden. Op zijn vrije dag ging ook hij even een kijkje nemen.

Dutch Comic Con Tim Hofman

We hebben vooral veel rondgelopen in de dealerroom. Melisa was wel wat gewend, maar dit was echt gigantisch! Je kon je ogen en portemonnee goed de kost geven. Dit was dan ook Melisa’s haul:

image

2 grote funko’s van Sword Art Online: Kirito en Asuna. Ook een kleine funko van Elsa kon niet ontbreken. De manga’s lagen daar met fikse korting en vroegen erom om meegenoment te worden. Er lagen overal gratis comics. Super tof! De Elsa pruik en de Elsa ketting maakte deze cosplay compleet en ook de tijdverdrijver kon niet blijven liggen. Melisa heeft al wat jaren gekeken naar Pindakaas en Sushi en is zaterdag toch echt gezwicht voor boek 1 en 2. De reviews komen binnenkort.

Linde heeft zich flink ingehouden, er was heel veel te kopen maar er was niet iets bij wat ze écht moest hebben. Oftewel; Wanda is enkel een fantastische herinnering en belevenis rijker!

Zijn jullie ook geweest? Of willen jullie volgend jaar ook?

Liefs,

Linde & Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post