Dutch Comic Con

image

Afgelopen zaterdag en zondag was het zover, de tweede Dutch Comic Con was in de Jaarbeurs Utrecht. Comic Con is al jaren in andere landen een bekent concept. Hoewel we in Nederland wel de Japanse versie van cons kennen was het vorig jaar de eerste keer dat de Amerikaanse versie op Nederlandse bodem verscheen. Nu komt er zelfs nog een in Amsterdam!

Melisa besloot eigenlijk pas de vrijdag dat ze ook zou gaan en ging te werk om haar cosplay bij elkaar te krijgen. Ze is aan het verhuizen dus het kostte wat moeite. Maar Elsa was er klaar voor!

image

Ze meette Emmy, Joost, Eline en Sophie op station Utrecht en ze liepen al snel in de richting van de Jaarbeurs, achter de cosplayers aan. Doordat Melisa pas laat besloot om mee te gaan had ze geen kaartje, maar met een beetje geluk en een goede dosis Emmy was het gelukt.

Linde daarentegen had ver van te voren haar kaartjes al binnen! Haar tripje naar Elfia vorig jaar als Wanda (met haar zus als Cosmo van Fairly Odd Parents) beviel zo goed dat ze dit keer met meerdere vrienden (en dus karakters van de kinderserie) naar Dutch Comic Con ging. Timmy, Jurgen von Strengel, Crocker en natuurlijk Poof waren erbij!

Dutch Comic Con 1

Zodra je binnen bent kom je in een grote ruimte waar je al beroemde auto’s kon zien staan. Recht voor de ingang stond reclame voor de nieuwe FOX serie Outcast. Je kon ook de eerste aflevering zien, maar die heeft ze helaas niet gezien. Wat onze Elsa wel heeft gedaan is vermoord worden in de serie.

image

Je ging liggen op een groen blok voor een greenscreen en er werd een foto gemaakt. Binnen secondes hadden ze je foto gephotoshopt en zag je jezelf zweven boven een bed terwijl de Amerikaanse Nick lookalike je beangstigend aan keek. Het was wel echt een leuke ervaring.

We hebben veel rondgelopen en onze ogen uitgekeken. Een paar games gespeeld, een Zelda tattoo gekregen, boeken gekocht (duh), heeel veel funko’s en merchandise bekeken en vooral veel lol gehad. Linde ging vooral heel veel op de foto. Tientallen mensen kwamen op ons af om ons op de foto te zetten! Vooral Poof van papier maché viel erg in de smaak. Ook zijn we nog even naar de Captain America vs. Iron man hoek gegaan. Emmy, Melisa en Cosmo en Wanda waren team Iron man en de rest ging voor Captain America. De volledige afbeelding volgt nog.

image

Dutch Comic Con 2

De meiden van Hillywood waren super! Hun interview was leuk en hoewel we geen parodies konden kijken zoals gepland, was het toch heel gaaf. Ze waren open en eerlijk, gaven overal antwoord op en leken vooral heel normaal ondanks dat ze met de Supernatural cast hebben gewerkt en naar allemaal cons gaan.

image

Ook BN’ers waren duidelijk op de hoogte van het evenement. Voor degene die hem niet herkennen: het is de winnaar van Wie is de Mol 2016! Tim Hofman! Natuurlijk kon Linde het niet laten en moest er even een fotootje gemaakt worden. Op zijn vrije dag ging ook hij even een kijkje nemen.

Dutch Comic Con Tim Hofman

We hebben vooral veel rondgelopen in de dealerroom. Melisa was wel wat gewend, maar dit was echt gigantisch! Je kon je ogen en portemonnee goed de kost geven. Dit was dan ook Melisa’s haul:

image

2 grote funko’s van Sword Art Online: Kirito en Asuna. Ook een kleine funko van Elsa kon niet ontbreken. De manga’s lagen daar met fikse korting en vroegen erom om meegenoment te worden. Er lagen overal gratis comics. Super tof! De Elsa pruik en de Elsa ketting maakte deze cosplay compleet en ook de tijdverdrijver kon niet blijven liggen. Melisa heeft al wat jaren gekeken naar Pindakaas en Sushi en is zaterdag toch echt gezwicht voor boek 1 en 2. De reviews komen binnenkort.

Linde heeft zich flink ingehouden, er was heel veel te kopen maar er was niet iets bij wat ze écht moest hebben. Oftewel; Wanda is enkel een fantastische herinnering en belevenis rijker!

Zijn jullie ook geweest? Of willen jullie volgend jaar ook?

Liefs,

Linde & Monica

5 Comments on “Dutch Comic Con”

  1. Leuk verslag! Na alle verslagen van iedereen begin ik mezelf toch wel af te vragen of ik misschien volgend jaar toch ook maar zal gaan, haha.

  2. Was een geslaagde dag, dus! 🙂 Al die vrolijkheid: erg leuk om te lezen (en te zien). Ik ben zelf nog nooit op Comic Con geweest, naar als ik dit zo lees, wordt het tijd dat ik toch eens ga! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *