Boekpresentatie Hof van Doorns en Rozen


Best of YA (uitgeverij Van Goor) wilde voor de release van Hof van doorns en rozen iets bijzonders doen. Daarom werd een klein groepje bloggers samen met het Best of YA promoteam uitgenodigd om op zaterdag 27 februari naar kasteel De Haar in Haarzuilens te komen voor een feestelijke boekpresentatie. Ik was erbij!

Het weer was ons zaterdag gunstig gezind: het was weliswaar koud, maar er scheen een heerlijk zonnetje. Ik had er dan ook ontzettend zin in! Bij aankomst vergaapte ik me al direct aan het prachtige landgoed dat om kasteel De Haar ligt. Het is echt een prachtige omgeving. Ik voelde me direct een prinsesje. We werden verwacht in het Koetshuis, waar we uitgebreid lunchten: met broodjes, soep en jus d’orange (want dat klinkt in zo’n setting toch net wat leuker dan sinaasappelsap ;)). Het was echt heerlijk!

Na de lunch liepen we met z’n allen in de richting van het kasteel. Wat was het mooi! De Haar is echt een plaatje. We gingen het kasteel in, waar we een rondleiding zouden krijgen. Helaas mochten we binnen geen foto’s maken. Wel kan ik je vertellen dat het een echte aanrader is. De binnenkant van het kasteel is namelijk minstens zo bijzonder als de buitenkant: extravagante kamers vol prachtige meubels en gedetailleerd houtsnijwerk.

Na de rondleiding maakten we een groepsfoto met onze prachtige roze maskers – én het boek natuurlijk. Daarna maakten we nog een rondje om het kasteel heen. Ik waande me in een sprookje en zat meteen helemaal in de sfeer van het boek. Zelf heb ik Hof van doorns en rozen nog niet gelezen, maar volgens andere bloggers en medewerkers van de uitgeverij is het een geweldig boek. Na de magische sfeer van kasteel De Haar geproefd te hebben moet het met lezen ongetwijfeld goed komen!

groepklein3

Best of YA, ontzettend bedankt voor deze magische middag!

Liefs,

Thyrze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *