Christmas decorations

Image and video hosting by TinyPic
Allereerst wens ik jullie fijne feestdagen toe! Een tijdje geleden toen ik de winterse Top Ten Thursday deed schreef ik dat ik nog hoop had op een witte kerst, helaas is die droom niet uitgekomen. Maar ondanks dat we onze witte wonder moeten missen drukt dat zeker de pret en magic van Kerst niet. Op deze eerste Kerstdag laat ik jullie zien waar ik de afgelopen paar dag mee bezig ben geweest.

Eergisteren hebben Tim (Killing My Darlings) en ik ons thema van de Magical Surprise Party verklapt aan een paar van de genodigden. Een aantal hadden het al geraden maar het wordt een Harry Potter Christmas/New Year party. Niets is meer magical dan Harry Potter met Christmas.

Zoals jullie bovenaan op het plaatje kunnen zien ben ik flink bezig geweest. Een paar maanden geleden vond ik een blogpost op Facebook met Harry Potter Christmas decorations, en aangezien we de party al van plan waren heb ik die opgeslagen. Je vindt de blogpost hier.

Maandag heb ik een paar dingen uitgekozen en ben ik eens gaan kijken wat ik al had en wat ik nog moest halen. Ik heb zo’n beetje de hele hobby winkel leeg gekocht. Ik zal jullie niet alles laten zien wat ik van plan ben, want sommige dingen moeten voor de Boekbloggers in het wild & Promoteam leden nog geheim blijven, maar hier licht ik een tipje van de sluier op en heet jullie welkom bij onze Harry Potter Christmas.

Een Brulbrief/Howler letter
Image and video hosting by TinyPic
Het was even puzzelen met de uitleg die op de website werd gegeven en ik heb ook wat kleine aanpassinkjes gemaakt, want hij was niet helemaal zoals ik hem wilde. Het rode papier moet een afmeting hebben van 15 bij 8 cm. Deze vouw je precies zoals de uitleg het laat zien. Het witte papier heeft een afmeting van 11 bij 5,5 cm. Hier heb ik eerst de randen omgevouwen voor de tanden en daarna de originele tekst opgeschreven. Toen heb ik tanden gemaakt van de randen door ze te vouwen als het voorbeeld, maar ze daarna in te knippen. Toen ik ze tegen elkaar had geplakt heb ik het rode papier nog een beetje omgevouwen zodat hij wat dichter bleef zitten. Ook heb ik het papier aan de bovenkant dicht gemaakt, omdat ik het er open niet zo mooi uit vond zien. Het tongetje erbij en klaar is Kees. Met de kerstballen die erbij liggen ga ik ook nog wat doen.

Remembrall
Image and video hosting by TinyPic
Op het voorbeeld gebruiken ze glazen kerst ballen, maar de hobby winkel bij mij had plastic ballen waar je de twee helften in elkaar moet schuiven, dit kwam perfect uit. Ook kocht ik goud glitter plak papier. Thuis had ik nog wat rood/zwarte organza die echt top was voor dit. Ik knipte een klein randje af en deed die in de bal. Het maak niet zoveel uit hoeveel je erin doet, zolang het maar een beetje het balletje vult. Daarna knipte ik randjes van het goude plak papier. Deze plakte ik op het randje waar de twee helften elkaar meeten en tada! Je ziet niks meer van het randje je remembrall is klaar. Zoals je ziet ben ik ook bezig geweest met potions.

Vliegende sleutels
Image and video hosting by TinyPic
Deze zijn heel makkelijk te maken. Ik heb bij de hobby winkel een paar sleutels gekochten en een wat vleugel-achtig uitziend stofje. De vleugels heb ik uit de losse hand gekinpt uit het stofje, maar je kan natuurlijk ook een vleugel uit papier knippen zodat je precies weet hoe je hem wilt hebben en zodat je ze gelijk knipt. Deze heb ik met 3D lijm op de sleutel geplakt en een tijdje laten drogen. Je kan ook andere lijm gebruiken die sneller droogt, maar de 3D lijm blijft verkrachtig waardoor de vleugels mooi kunnen vliegen. Maak er een paar en hang ze in de boom. Als je ze bij een lichtje hangt komen de vleugels heel mooi uit!

Unofficial Harry Potter Cookbook
Dit boek is echt super voor iedereen die een Harry Potter feestje wil organiseren. Alle recepten die hierin staan zijn echt benoemd in de boeken, van Harry’s Treacle pie tot Hagrid’s kei cakejes. Er is volgens mij geen Nederlandse versie van wat het voor de meeste Nederlanders af en toe wat lastig maakt om de recepten te volgen, maar de paar dingen die ik heb geprobeerd zijn super tof en lekker. Hier meer over na de party!

Heb je dingen uitgeprobeerd laat het ons dan vooral zien! Tag ons op Instagram, Twitter of Facebook.

Geniet van de dag!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *