De Kraaien Blogtour: Hoe zet je een echte Kraaien tattoo? + Win!

ikbeneenkraai2

De afgelopen twee weken heb je al kunnen zien bij Emmy wat de eigenschappen van een kraai moeten zijn en bij Joost hoe je je moet kleden. Vandaag ga ik je laten zien hoe je er echt bij kan horen met een stoere kraaien tattoo. Of zodat je net als ik een echte Nina kan zijn.

Misschien heb je me wel zien staan op het Best of YA event met Veronica Roth. Hier stond ik met mijn bedrijfje Kumadori om factie tattoos bij jullie te zetten. Ik doe dit nu al zo’n 5 jaar en ik vind het super tof. Vandaag ga ik jullie wat tips geven zodat je thuis ook toffe kraaien tattoos kan maken.

kraaienEerst ga je kijken welke je wil. Er zijn zo veel voorbeelden te vinden online, maar voor elk gebruik je een andere techniek. Ik heb er hieronder een paar voor jullie uitgekozen.

Als je een tattoo zoals deze wilt proberen zal je een paar goede kwasten en natuurlijk goede schmink nodig hebben. Ik gebruik het liefst de Paradise lijn van Mehron. Deze schmink heeft meer pigment dan de meesten, maar pas op! Dat betekent ook dat het iets moeilijker uit je kleding te krijgen is. Ik heb hier een vrij kleine kwast gebruikt en een hele fijne om de versiering te maken.

Begin eerst met het oefenen van lijnen. Zoals je op de eerste foto kunt zien zijn de eerste twee lijnen niet mooi zwart, maar de onderste wel. Als je je schmink nat maakt moet je eerst even met je kwast een soort papje van de schmink maken. Hierdoor heb je de juiste hoeveelheid schmink en water. Heb je de lijnen onder de knie? Dan ga je verder met de omtrek maken van je tattoo. Hier hoef je dus niet al gelijk de juiste hoeveelheid schmink te hebben. Ik zet vaak eerst de lijnen met de schmink die ik over heb op mijn kwast. Vergeet niet om je pink neer te zetten, die houd je hand stabiel. Het is makkelijker om met een kleine kwast te werken dan met een grote voor dit soort tattoos, maar om het jezelf nog gemakkelijker te maken kan je dus je pink neerzetten op je huid.

Ben je tevreden met je lijnen? Dan ga je inkleuren en schaduw zetten. Hier is het dus wel belangrijk dat je genoeg schmink op je kwast heb, dus ga weer eerst ergens anders kijken of je mooie zwarte lijnen kan trekken. De schaduwen doe je dan weer met de overige schmink op je kwast.

Maak je een foutje? Pak dan een paar gezichtsdoekjes of make-up remover, het gaat er dan zo af. Heb je hele kleine dingen die weg moeten? Vouw het doekje om je nagel en haal het weg, of gebruik een wattenstaafje gedoopt in make-up remover.

Ben je tevreden? Top! Vergeet dan niet om hem te sprayen. Je kan officiĆ«le fixeerspray gebruiken als je die hebt, maar anders werkt haarlak ook. Vergeet ook niet om veel foto’s te maken!

Deze is wat lastig maar wel mooi. Als je hem overtrekt en dan uitsnijdt dan komt hij wel heel mooi uit. Is het gelukt? Volg dan de volgende aanwijzingen.


Heb je een wat simpeler design dan de kraai en bokaal op de vorige foto dan gaat het net wat makkelijker. Ook hier, teken hem over en knip hem uit. Ik heb het hier met papier gedaan. Dat is wel heel makkelijk, maar het zal niet lang meegaan. Als je je spons te nat maakt scheurt je papier zo. Je kan hem ook maken van een stuk stevig plastic dan kan je hem net zo vaak gebruiken als je wilt.

Tip: smeer een beetje vaseline langs de rand op de achterkant. Zo weet je zeker dat je mal niet verschuift en bonus dat je tattoo niet sowieso niet uit zal lopen.

Net zoals je kwast moet je ook je spons niet te nat maken. Probeer hem eerst uit op een ander stukje huid. Maak een papje van de schmink en dep je spons op je huid waar je mal op ligt. Zorg dat hij helemaal mooi overal evenveel bedekt is. Ben je klaar dan haal je je mal er in een keer af. Probeer te zorgen dat hij niet verschuift want als je het gelijk doet dan kan je schmink nog nat zijn. Je kan hem ook eerst even laten drogen.

Wil je helemaal makkelijk doen? Dan kan je natuurlijk de plak tattoos van Leigh Bardugo kopen en opplakken!

Wil je kans maken op een gesigneerde bookplate van Leigh Bardugo? Dan moet je het volgende doen:

– Vertel mij hieronder welke tattoo jij zelf echt wilt, of welke tattoo je wilt dat ik je leer.
– Volg ons op Facebook

Je hebt tot middernacht op vrijdag 25 november.

Heb je ook deze week onder de knie? Dan zie je er al uit als een echte kraai. Vergeet niet om volgende week naar Thryze haar blog, Infinite Stories, te gaan zodat je ook kan klinken als een kraai met toffe quotes uit het boek.

Liefs,
Melisa

2 Comments on “De Kraaien Blogtour: Hoe zet je een echte Kraaien tattoo? + Win!”

  1. Leuke blog. Ik ben niet altijd super fan van kraaien, maar ik moet zeggen dat ik deze wel echt super vet vind. Heeft het heel lang geduurd of deed je dit uit de losse pols?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *