In januari startte term 2 en ik ben er nu alweer bijna doorheen. Ook dit semester heb ik weer gave dingen mogen doen zoals naar de Wellcome Library en een boek aanraken van 1610! Maar de projecten die we moeten doen voor de lessen vind ik ook altijd super gaaf.

Ik heb dit semester 3 modules gehad met projecten: Developing Creative Content, Managing the Publishing Value Chain & Designing Interactive Media.

Developing Creative Content

Deze module ging vooral over kinder en YA boeken, precies in mijn straatje dus. Er zijn auteurs langs geweest, maar ook uitgevers en mensen van productie. De opdracht die wij kregen was simpel: Ontwerp en schrijf een kinder/YA boek. Het hoefde geen fictie te zijn, alles mocht. Mijn groepje en ik kozen voor een Fantasy boek voor 7-9 jarige met een natuur thema.

Iedere week leerde we weer wat nieuws dat we konden gebruiken voor ons project. Zo begonnen we met een idee van een Fantasy sprookje met een belang voor de natuur. De hoofdpersonages waren een tweeling, een jongen en een meisje. In het eerste boek moesten ze de tree spirit wakker maken en dat deden ze met behulp van Pollux, een soort van eekhoorn.

Bella onze schrijfster is vlink gaan schrijven, gelukkig hoefden we maar een hoofdstuk. Ik ben Pollux gaan tekenen, Vito onze grafisch design held zette alles in elkaar, Alexis was onze uitgever en feedbacker, en Jack deed de market research. Nadat alles in elkaar zat heb ik mijn nichtjes opgetrommeld en heb ik ze dit “boek” laten zien en om hun feedback gevraagd.

Het resultaat:

 

Managing the Publishing Value Chain

Deze module is wat moeilijker te omschrijven. Als je alleen naar de titel kijkt zou het vrij makkelijk moeten zijn, maar dat was het zeker niet. Het liep zo erg uit een dat het lastig is. Er kwamen mensen van MoMA, Wellcome Library, Octopus, etc. Allemaal vertelden ze over hoe hun bedrijf werd gerund en wat ze in het verleden, heden en toekomst hebben gedaan en gaan doen.

De opdracht hier was dat we voor Octopus, een uitgeverij van Hachette, hun volgende stap moesten bedenken. Ze hebben veel geld verdiend met de kleurboeken, en dus vertelde Andrew ons dat we alles mochten doen, geld speelde geen rol.

Ik ben grote fan van VR & AR en toen we het over een app hadden zag ik het al gelijk voor me. Steeds meer mensen willen digitaal kunnen tekenen en een imprint van Octopus is Ilex, die heeft veel how to teken boeken, dus wilden we die Backlist gebruiken om daar een app mee te maken. De Backlist is een lijst met boeken die al een tijdje zijn uitgegeven, die willen ze graag als het kan nog een keer gebruiken. Dus ons product was een app voor op je iPad die drie tiers had en iedere tier opende een deel van de app voor je, Drawing, Photography & Colouring. Je kon de app zelf aanpassen op je niveau en of je veel of weinig feedback wilde hebben, je kon het delen met andere en zo spelenderwijs beter worden in het digitaal tekenen, foto editen of colour blending. Ook hadden we het VR gedeelte helemaal uitgewerkt en een begin gemaakt aan het AR gedeelte.

De opdracht was een soort wedstrijd want Andrew kwam aan het einde terug om het beste idee te kiezen en die zou bubbly krijgen. Wij wonnen! Het was zo tof. Andrew was helemaal blij met het logo, het feit dat we de Backlist gebruikte en dat we Neonplay noemde (die hebben ze net gekocht).

Het resultaat:

Designing Interactive Media

Dit project ging net even anders dan de andere want deze deed je in je eentje. Opzich wel lekker, want ik hoefde geen rekening te houden met andere en kon gewoon precies doen wat ik wilde. Iedere les ging dan ook over hoe je een website/app kon ontwerpen. Hoe het eruit kon zien, waar je dingen kon maken, hoe je een sitemap moest maken, of een wireframe.

Na een gesprek met wat auteurs wist ik al snel wat ik wilde doen. Ik wilde een website maken voor auteurs en bloggers. Ik ga jullie er nog niet alles over vertellen want ik ben van plan om de website echt te maken. Zodra hij online is horen jullie er natuurlijk alles over.

Mijn docent was er in ieder geval trots op! Ook hadden we een showcase waar er uitgevers kwamen en je moest je idee pitchen. Ze waren erg enthousiast over mijn product 🙂

Hier een kleine blik:

Heb jij wel eens dit soort projecten moeten doen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privĂ©school waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post