Maken of Breken

De allerleukste en allertofste groep Young Adult bloggers van Nederland gaat uitbreiden! Wij zullen een nieuw lid toevoegen aan ons exclusieve groepje. Ook jij maakt dus kans! Lees snel verder wat je moet doen om daarvoor in aanraking te komen.. En wie weet mag jij jezelf binnenkort lid noemen van de meeste hechte groep boekbloggers van Nederland.

Solliciteren kan door te mailen, voorzien van een uitgebreide sollicitatiebrief voorzien van C.V. en pasfoto. Daarnaast dien je te voldoen aan het volgende profiel en akkoord te gaan met de volgende eisen:
1. Er mag geen e of een a in je naam zitten.
2. Op woensdag draag je roze en je zit niet bij ons. Nooit.
3. Je betaalt je reiskosten zelf. En ons 50 euro per maand voor onze tijd.
4. Na deze lijst krijg je een uitvoerig psychologisch onderzoek met een vijfkoppige jury.
5. Je blog wordt onderdeel van mijn blog.
6. Je maakt anderen zwart in onze naam.
7. Je bent bereid om trial by combat te doen in de laatste selectieronde.
8. Al je recensie-exemplaren gaan naar ons. En je betaald 50% commissie over je inkomsten.
9. Je mag alleen naar event als wij dat zeggen. De goodiebags zijn voor ons.
10. Op events mag je niet met ons praten.
11. Eenmaal gekozen heb je eerst een stage van een jaar met een proefperiode van een week en een ontgroening naar onze keuze.
12. Wij mogen al jouw recensies overnemen en plaatsen onder onze naam.
13. Elke week regel je zelfgebakken taart. Voor ons.
14. Je moet minstens 25 spreuken uit Harry Potter kunnen opnoemen, maar je mag nooit gefantaseerd hebben dat je op Zweinstein zat.
15. Je moet ambitie hebben om schrijver te worden, maar we geven het uit onder onze naam.
16. Je bent een parttime hacker. Dat vinden we handig.
17. Je leest 300 boeken per jaar. Je mag af en toe wat hoofdstukken skippen. Een samenvatting van scholieren.com mag ook, als je er maar een recensie over kan schrijven.
18. Je hebt alle social media kanalen die er zijn en die zet je in om te stoken.
19. Je verkoopt al onze recensie-exemplaren, maar wij krijgen het geld.
20. Je regelt onze reis maar Yalc, maar mag zelf niet mee. Dat is te speciaal.
21. Als een van ons je schoenen niet mooi vindt, dan is het klaar.
22. Je tekent een embargo. Breek je die, dan breken wij jou. Of je benen.

Alle gekheid op een stokje, nu even serieus. Wij zijn zelf nog nooit persoonlijk aangevallen op de bovenstaande punten, maar het schijnt steeds normaler te worden om elkaar af te vallen of om mensen te beschuldigen van dingen die ze nooit hebben gedaan. Helaas zien wij dit om ons heen dan ook vaak gebeuren.

We krijgen ook steeds vaker te horen dat onze vriendengroep (met onder andere Emmy en Esmee) onbereikbaar is. Wij snappen niet zo goed waar dit vandaan komt, aangezien we het gewoon erg gezellig vinden met onze mede booklovers. Wat is er nou niet leuk aan je passie delen?

Wat we ook erg jammer vinden is dat de bekendere bloggers vaak worden aangevallen met ongegronde redenen. Of het nou is omdat anderen jaloers zijn of gewoon omdat ze zo zijn weet ik niet. Misschien is het soms niet eens zo bedoeld. Maar wat ons zo dwars zit is dat we het juist elkaar allemaal zouden moeten gunnen. Uiteindelijk hebben we het zelfde doel: boeken en lezen promoten. Alle vormen van aanvallen kunnen heel hard aankomen. Denk maar terug aan vroeger, wellicht ben je een keer gepest of heb je gezien dat anderen gepest werden. Weet je nog hoe dat voelt? Dat gevoel is bij ons momenteel namelijk heel sterk aanwezig.

Daarom hebben wij ook deze post gemaakt. Op deze manier willen wij de aandacht vestigen op de dingen die zowel voor als achter de schermen plaatsvinden en waar velen zich niet eens misschien bewust van zijn. Maar het gebeurt wel. Persoonlijk zijn wij klaar met die negativiteit en willen we het gewoon leuk hebben.

Wat mensen ook moeten weten is dat we inderdaad vaak dingen samen doen en dat we erg hecht zijn, niet alleen als bloggers, maar ook als vrienden. Onze reis naar YALC, bijvoorbeeld, hebben we ook gedaan als een groep vrienden, en niet als een groep bloggers. Velen van ons hebben samen in een Promoteam veel samengewerkt en anderen hebben we gewoon goed leren kennen. Het is niet dat we bloggers zijn dat ons zo hecht maakt. We willen daarom ook duidelijk maken dat wij absoluut niet de intentie hebben om exclusief te zijn en anderen buiten te sluiten. Sterker nog, wij vinden het alleen maar leuk om andere mensen te leren kennen en onze liefde voor boeken te kunnen delen. Zie je ons ergens lopen? Wees niet bang om een praatje te komen maken!

Heb je iets te zeggen over ons, zeg het dan gewoon tegen de desbetreffende persoon, maar zorg wel dat je het weet waar je het over hebt. Wij vinden het behoorlijk kwetsend en niet eerlijk als er roddels over ons verspreid worden die niet waar zijn. Wil je wat weten? Vraag het rechtstreeks, en gegarandeerd dat je dan ook een eerlijk antwoord krijgt.

Laten we het gewoon weer leuk maken met elkaar.

Liefs,

Team Booknuts

Category :

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post