Liebster Award – Deel 1

Image and video hosting by TinyPic

Wij zijn maarliefst twee keer genomineerd voor de Liebster Award! Bedankt Katja en Ellis! En een nominatie betekent natuurlijk: vragen beantwoorden, vragen verzinnen en nieuwe kleine blogs taggen! Wij hebben besloten dat we de vragen alle vijf gaan beantwoorden en vervolgens de nieuwe vragen en onze nominaties bekend maken. Vandaag beantwoorden we Katja’s vragen.

Katja’s vragen:

1. Wat is je leukste jeugdherinnering?
Linde: Samen met mijn zus en nicht heb ik vroeger heel wat avonturen beleeft: Totally Spies spelen in het bos, attractieparken en zwembaden. Ik ging door het leven als Clover. Dat blijven toch echt de leukste herinneringen.
Monica: Oef, dat is moeilijk kiezen! De vele zomervakanties op Texel zijn me altijd goed gebleven (ook omdat ik er nog steeds kom), maar de eindeloze zaterdagmiddagen op de manege vond ik ook geweldig!
Thyrze: Ik kan me nog herinneren dat ik met vriendinnetjes op de parkeerplaats aan het spelen was. Het was heel warm en ineens kwamen er hele dikke druppels uit de hemel vallen en verscheen er een einde verderop een regenboog. Een heel bijzonder moment!
Daphne: Dat zijn toch de vakanties met mijn ouders en broertje geweest! Allemaal leuke dingen doen. Mijn lievelingsvakantie van vroeger was toch die naar Oostenrijk. Lekker in de bossen zijn en klauteren in bomen: dat vond ik vroeger heerlijk!
Melisa: Schooltje spelen met m’n zusje en de buurtkinderen. Zelfs toen was ik al juf 😉

2. Welk boek heeft het meeste impact op je gehad?
Linde: Suprise, suprise! The Fault in Our Stars van John Green heeft er erg ingehakt. Nog nooit heb ik zo moeten huilen tijdens het lezen van een boek als bij deze.
Monica: The Hunger Games. Ik was voordat ik dit boek las al gek op lezen, maar dit heeft echt een craze in mij los gemaakt. Het was ook mijn eerste Young Adult boek wat ik las, voor zover ik me kan herinneren.
Thyrze: Deze vraag is echt onmogelijk, ik zou nooit maar één boek kunnen opnoemen. Op dit moment heb ik een Percy Jackson obsessie en andere boeken die me zo even te binnen schieten zijn Het boek van Tess (Miriam Bruijstens) en Soulmates (Holly Bourne).
Daphne: Het boek dat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is Looking for Alaska van John Green. Ik vond dit ZO’N mooi boek!
Melisa: Door Harry Potter ben ik gaan lezen, dus die serie zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, maar TFIOS is toch echt ook voor mij denk ik wel hét boek.

3. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Linde: Ongeveer 7 jaar geleden ben ik naar Toscane (Italië) gereisd. Overnachten in een grote villa, zonnebloemvelden zo ver je kunt kijken en elke ochtend een duik in het privé zwembad. Need I say more?
Monica: Ik zit te twijfelen tussen Venetië of Londen. Venetië was zeker mooi, maar Londen heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik denk ook niet dat iemand raar op zou kijken als ik ooit nog in Engeland zou gaan wonen.
Thyrze: Ik ben in 2010 naar Amerika geweest. We hebben toen een rondreis gemaakt en zijn o.a. in Los Angeles, San Francisco en Las Vegas geweest en hebben o.a. Death Valley, Yosemite Park, the Grand Canyon en Monument Valley bezocht. Zo gaaf!
Daphne: Ik heb nog nooit echt een reis gemaakt, meer gewoon leuke vakanties met m’n ouders.
Melisa: De mooiste reis wil ik nog maken door Japan, maar de auto reizen van nl naar Turkije zullen altijd speciaal blijven.

4. Wat vind jij het leukste aan bloggen?
Linde: Het delen van mijn mening en het mensen enthousiasmeren voor de boeken die mij hebben geraakt of waar ik ontzettend over fangirl zijn toch de leukste dingen!
Monica: Ik vind het leuk om lekker voluit over boeken te kunnen blijven praten en mensen er enthousiast over te maken!
Thyrze: Ik denk toch bezig kunnen zijn met mijn grote passie: boeken en lezen.
Daphne: Ik vind het heel erg leuk om mijn gedachtes over een boek te kunnen delen met anderen!
Melisa: Mensen enthousiast maken en lekker bezig zijn met alles boeken is toch echt ook voor mij the main point 😀

5. Met welk fictief personage zou jij op een onbewoond eiland willen stranden (en waarom)?
Linde: Jace (The Mortal Instruments) zal altijd mijn #1 fictional crush zijn dus deze vraag is niet zo moeilijk. De reden: bad boy, super hot, humoristisch. Mijn type dus.
Monica: Finnick Odair, ik heb al een enorme crush op hem sinds ik voor de eerste keer Catching Fire (The Hunger Games #2) las.
Thyrze: Ik heb net de Percy Jackson & De Olympiërs serie en de Helden van Olympus serie gelezen, en ik heb daardoor toch wel een lichte crush op Percy ontwikkeld. En hij heeft nog de macht over de zee ook, handig!
Daphne: Ehmmm… Cricket! Van Lola and the Boy Next Door. Ik vind hem zooo lief!
Melisa: Hmm Dimitri? Moet wat moois kunnen worden denk ik.

6. Wat maakt jou echt gelukkig?
Linde: Zie volgende vraag.
Monica: Lekker ongestoord mijn eigen ding kunnen doen. Soms alleen, soms met vrienden. Twee andere dingen die mij ook erg gelukkig maken zijn op de rug van een paard door het bos crossen, en de eerste zonnige lentedag.
Thyrze: Vrijheid hebben om te doen en laten wat ik wil. Als ik een dagje helemaal niks hoef, de hele dag nog voor me ligt en ik alles kan doen wat ik wil, dan voel ik me altijd heel happy!
Daphne: Ik heb niet echt een dingetje wat mij echt gelukkig maakt. Zo hou ik heel erg veel van lezen, maar ook erg van series. En natuurlijk de dag doorbrengen met mijn vriend of vriendinnen!
Melisa: Een goed boek, hot choco, lekkere stoel en een openhaard 😀

7. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Linde: Het is een vrije zaterdag of zondag. Geen verplichtingen. Ik geniet in mijn pyjama van een kopje koffie in de ochtendzon met een heerlijk muziekje op en een fantastisch boek voor mijn neus.
Monica: Ik heb niet echt één soort ideale dag, dus ik houd het heel simpel: Mijn ideale dag is een dag waarop ik kan doen waar ik op dat moment zin in heb.
Thyrze: Mijn ideale dag laat zich niet plannen. Zoals ik bij vraag 6 al aangaf, mijn ideale dag is juist een dag waarop niks moet en alles kan.
Daphne: Mijn ideale dag is een dag waarop ik veel leuke dingen doe! Ik vind het leuk om dingen te doen. Denk hierbij aan naar de dierentuin of naar een pretpark gaan.
Melisa: Ideale dag? uhhm, ligt aan mijn bui. Soms vind ik het heerlijk om gewoon niks te doen, beetje zonnen in de tuin, maar soms vind ik het super leuk om eropuit te gaan en dingen te ontdekken.

8. Wat zijn jouw reisplannen voor 2015?
Linde: In juli ga ik met mijn zus en nicht een week naar Italië om mijn oom en tante te bezoeken. Wederom overnachten in een grote villa, graslandschappen zo ver je kunt kijken en een bezoek aan Milaan!
Monica: In April ga ik met de studievereniging waar ik bij zit een week naar Newcastle, en in de zomervakantie ga ik een paar dagen naar Texel. Ook wil ik ergens dit jaar nog heel graag naar Londen, maar het is nog even de vraag of dat gaat lukken…
Thyrze: Ik ga een midweekje naar Zeeland, naar een nog onbekende bestemming met vriendjelief én 6 dagen naar New York!
Daphne: Ik ga samen met mijn vriend in de zomer naar Kos! Suuuuperveel zin in 🙂
Melisa: Mei vakantie naar PARIJS!! Ik wacht er al zo lang op. Dan zomer rondreis UK&Ireland met mijn zusje en nog een keer Londen 😀

9. Waar ben jij het meest trots op?
Linde: Het meest trots ben ik op mijn eigen grafische bedrijf: Design by Lili en deze blog: Booknuts die ik samen met mijn beste vriendin en mijn lieve bookbabes op heb weten te zetten begin dit jaar!
Monica: Ik heb op de basisschool en middelbare school mijn struggles gehad, zowel op sociaal gebied als op academisch gebied. Daarom ben ik er nu zo trots op dat ik op de universiteit zit, omringd ben door een lieve groep vrienden en eindelijk goed in mijn vel zit!
Thyrze: Dat ik me heb weten los te rukken van wat ik denk dat ik van anderen zou moeten doen (volg je ‘m nog?) en in plaats daarvan kies voor dingen die ík wil doen en die mij gelukkig maken.
Daphne: Ik ben trots op het feit dat ik het heb gemaakt op het punt waar ik nu sta
Melisa: IDEE overleven… met alles wat er bij hoorde.

10. Wat is jouw dierbaarste herinnering?
Linde:
Ik heb niet één bepaalde dierbare herinnering. Alle herinneringen aan mijn jeugd zijn me erg dierbaar!
Monica: Ik kan er niet echt één kiezen. Mijn oma is in oktober overleden, dus op het moment zijn mijn herinneringen aan mijn tijd met haar mij heel dierbaar.
Thyrze: Ik heb niet één dierbare herinnering, voor mij zijn het meer allemaal kleine stukjes van allerlei verschillende herinneringen bij elkaar.
Daphne: Dat zijn meerdere herinneringen, met mijn ouders en mijn broertje.
Melisa: Heel cliché, eerste keer mijn zusje vasthouden.

11. Wat is jouw grootste droom?
Linde: Dat mijn bedrijf ontzettend goed loopt en ik van mijn zuurverdiende geld als het ware een privé bibliotheek kan bouwen in mijn eigen stulpje.
Monica: Ooit nog een carrière opbouwen in het muziekwereldje 🙂 Ik zou heel graag als singer-songwriter aan de slag gaan en zelf albums uitbrengen! Op de tweede plaats staat zelf een boek uitgeven. (Waaraan ik al aan het schrijven ben 🙂 )
Thyrze: Ik heb niet zoveel grote dromen, ik ben daar te nuchter voor denk ik haha. Ik zou wel later graag mijn eigen bibliotheekje willen in m’n huis en bij een uitgeverij willen werken. Of mijn eigen boeken schrijven. En gelukkig zijn natuurlijk!
Daphne: Trouwen in een groot kasteel 🙂
Melisa: Dat ik mijn hele leven nieuwe dingen mag ontdekken 😉

Dat waren Katja’s vragen alweer! Volgende week zullen we Ellis’ vragen beantwoorden en natuurlijk onze eigen vragen en nominaties bekend maken.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post