Hoe Daphne’s eerste week op de universiteit is bevallen

Tilburg University logo
Al tijdens mijn studie Bedrijfskunde MER wist ik dat, als ik klaar zou zijn, nog niet wilde gaan werken. Ik bedoel, kom op, ik was twintig toen ik afstudeerde. Dat is toch veel te jong om al te gaan werken? Dat kan je heel je leven nog doen! Dus ik besloot er een vervolgstudie achteraan te plakken.

Tijdens het tweede jaar van mijn studie Bedrijfskunde MER merkte ik dat die opleiding niet echt wat voor mij was. Ik haalde ruimschoots alle vakken en ik vond het niet zó verschrikkelijk, dus ik besloot de opleiding wel af te maken. Achteraf gezien was dit een goede keuze, want ik heb er alsnog erg veel geleerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, toen ik van de middelbare school afkwam, geen idee had wat ik wilde gaan doen. Ik koos dus voor een brede opleiding waar je alle kanten mee uit kunt: Bedrijfskunde MER. MER staat voor Management, Economie en Recht. In het tweede jaar drong het pas echt tot me door dat de E en de R met niet interesseerde. Nee, het managementgedeelte fascineerde me erg. Het behoorde tot het dynamische gedeelte van het curriculum en dát sprak me zo aan.

Binnen de M van Management ontdekte ik dat ik vooral de marketingvakken erg leuk vond. Dus toen we in het derde leerjaar stage mochten gaan lopen, besloot ik de gok te wagen door stage te lopen op de marketingafdeling van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. En ik bleek goed gegokt te hebben! Ik vond het erg leuk, maar ik merkte wel dat ik nog veel kon leren op het gebied van marketing. Dus toen we in de vierde een minor mochten kiezen, werd dit Marketingcommunicatie. Toen wist ik het zeker: dit is iets voor mij. Al eerder besloot ik wel al dat ik verder wilde studeren. Dus na lang zoeken en een aantal open dagen bijgewoond te hebben is mijn keuze gevallen op de Pre-master Marketing Management aan Tilburg University!

Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik de eerste week heb overleefd, op een positieve manier. Ik heb drie andere meiden leren kennen met wie ik nu een studiegroepje vorm, en samen lozen we elkaar er doorheen. Wij hebben namelijk vijf vakken die wij moeten halen tijdens onze halfjarige Pre-master, anders worden wij niet toegelaten tot de master Marketing Management. En die vijf vakken moeten wij binnen twee keer (een reguliere kans en een herkansing) halen. Halen we dit niet, dan mogen we niet meer starten met een andere Pre-master aan Tilburg University. De druk ligt dus best hoog, en dat besef ik me ook al te goed.

Image and video hosting by TinyPicDe universiteit is echt zo anders dan Avans. Als ik het zo om me heen hoor is Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch relatief een kleine hogeschool, maar Tilburg University vind ik echt huge. Overal staan verschillende gebouwen en ik krijg echt een Amerikaans campusgevoel als ik daar over het terrein wandel. Ik voel me ook echt net een brugwup uit de eerste van de middelbare school. Alles is weer nieuw en de leraren zijn nieuw en de lesstof is (grotendeels) nieuw… Over nieuwe lesstof gesproken, trouwens: STATISTIEK. Het is een vak dat ik nog nooit heb gehad. Alhoewel ik de andere colleges redelijk goed kon volgen, was Statistiek voor mij net Chinees. Dit zou nog wel een stuikelvak kunnen zijn, maar ik ga er zeker voor knokken!

 

De eerste week op de universiteit beviel mij dus écht heel erg goed. Ik weet zeker dat ik hier op mijn plek zit!

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post