Hoe Daphne’s eerste week op de universiteit is bevallen

Tilburg University logo
Al tijdens mijn studie Bedrijfskunde MER wist ik dat, als ik klaar zou zijn, nog niet wilde gaan werken. Ik bedoel, kom op, ik was twintig toen ik afstudeerde. Dat is toch veel te jong om al te gaan werken? Dat kan je heel je leven nog doen! Dus ik besloot er een vervolgstudie achteraan te plakken.

Tijdens het tweede jaar van mijn studie Bedrijfskunde MER merkte ik dat die opleiding niet echt wat voor mij was. Ik haalde ruimschoots alle vakken en ik vond het niet zó verschrikkelijk, dus ik besloot de opleiding wel af te maken. Achteraf gezien was dit een goede keuze, want ik heb er alsnog erg veel geleerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, toen ik van de middelbare school afkwam, geen idee had wat ik wilde gaan doen. Ik koos dus voor een brede opleiding waar je alle kanten mee uit kunt: Bedrijfskunde MER. MER staat voor Management, Economie en Recht. In het tweede jaar drong het pas echt tot me door dat de E en de R met niet interesseerde. Nee, het managementgedeelte fascineerde me erg. Het behoorde tot het dynamische gedeelte van het curriculum en dát sprak me zo aan.

Binnen de M van Management ontdekte ik dat ik vooral de marketingvakken erg leuk vond. Dus toen we in het derde leerjaar stage mochten gaan lopen, besloot ik de gok te wagen door stage te lopen op de marketingafdeling van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. En ik bleek goed gegokt te hebben! Ik vond het erg leuk, maar ik merkte wel dat ik nog veel kon leren op het gebied van marketing. Dus toen we in de vierde een minor mochten kiezen, werd dit Marketingcommunicatie. Toen wist ik het zeker: dit is iets voor mij. Al eerder besloot ik wel al dat ik verder wilde studeren. Dus na lang zoeken en een aantal open dagen bijgewoond te hebben is mijn keuze gevallen op de Pre-master Marketing Management aan Tilburg University!

Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik de eerste week heb overleefd, op een positieve manier. Ik heb drie andere meiden leren kennen met wie ik nu een studiegroepje vorm, en samen lozen we elkaar er doorheen. Wij hebben namelijk vijf vakken die wij moeten halen tijdens onze halfjarige Pre-master, anders worden wij niet toegelaten tot de master Marketing Management. En die vijf vakken moeten wij binnen twee keer (een reguliere kans en een herkansing) halen. Halen we dit niet, dan mogen we niet meer starten met een andere Pre-master aan Tilburg University. De druk ligt dus best hoog, en dat besef ik me ook al te goed.

Image and video hosting by TinyPicDe universiteit is echt zo anders dan Avans. Als ik het zo om me heen hoor is Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch relatief een kleine hogeschool, maar Tilburg University vind ik echt huge. Overal staan verschillende gebouwen en ik krijg echt een Amerikaans campusgevoel als ik daar over het terrein wandel. Ik voel me ook echt net een brugwup uit de eerste van de middelbare school. Alles is weer nieuw en de leraren zijn nieuw en de lesstof is (grotendeels) nieuw… Over nieuwe lesstof gesproken, trouwens: STATISTIEK. Het is een vak dat ik nog nooit heb gehad. Alhoewel ik de andere colleges redelijk goed kon volgen, was Statistiek voor mij net Chinees. Dit zou nog wel een stuikelvak kunnen zijn, maar ik ga er zeker voor knokken!

 

De eerste week op de universiteit beviel mij dus écht heel erg goed. Ik weet zeker dat ik hier op mijn plek zit!

Liefs,

Daphne

5 Comments on “Hoe Daphne’s eerste week op de universiteit is bevallen”

  1. Succes op TU! Ik heb daar een paar maanden stage gelopen en vond het prachtig. Het is zo’n anders gevoel op zo’n grote universiteit met allerlei nationaliteiten in vergelijking met die hbo-schooltjes, hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *