Get to know me: Monica

Monica

Het is weer zondag, dus dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Get to know me-post, en deze week is het weer mijn beurt om jullie wat over mezelf te vertellen. De vorige keren heb ik het gehad over de dingen die ik in mijn vrije tijd doe en mijn plannen voor de zomer. Vandaag ga ik jullie vertellen over iets anders belangrijks, namelijk mijn studie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik momenteel tweedejaars (bijna derdejaars) student Engels aan de Universiteit, maar het heeft even geduurd voordat ik hier terecht kwam.

UU
HBO: Docent Engels
Ik ben oorspronkelijk in de brugklas van het gymnasium begonnen op de middelbare school, maar ben al snel afgezakt naar  HAVO. Niet omdat ik het niveau van gymnasium niet aankon, maar ik was op dat moment niet gemotiveerd genoeg om mijn best te doen om op het gymnasium goede cijfers te halen. Ik was eigenlijk met van alles en nog wat bezig, behalve met school. Als ik daar nu op terugkijk denk ik: waarom had ik niet gewoon wat beter mijn best gedaan? Daarmee had ik het namelijk – achteraf gezien – veel makkelijker voor mezelf kunnen maken. Maar goed, in 2011 heb ik dus mijn HAVO diploma gehaald, en eerlijk gezegd wist ik tot aan de zomervakantie nog helemaal niet wat ik wilde gaan doen. Ik heb jarenlang geroepen dat ik óf iets met muziek, óf iets met dieren wilde gaan doen, maar toen de eindexamens naderden begon ik steeds meer van dat idee af te zien. Hoewel die richtingen mij allebei nog steeds leuk leken, wilde ik een richting op gaan waarbij ik toch iets meer kans had om een goede baan te vinden. Wat vond ik nog meer leuk? Engels. Dus besloot ik me uiteindelijk in te schrijven voor de opleiding Docent Engels aan de Hogeschool Utrecht. Op het moment dat ik daar bijna mijn eerste jaar (inclusief stage) had afgerond, kwam ik er achter dat ik me daar niet op mijn plek voelde. Ik vond Engels heel leuk, maar lesgeven was totaal niets voor mij. Toch heb ik het jaar nog afgemaakt en mijn propedeuse gehaald, en daarna besloot ik te stoppen.

vulogo_nl_wit_hr_rgb_tcm9-201376HBO: Logopedie
Na het behalen van mijn propedeuse bij de opleiding Docent Engels, heb ik eerst een tussenjaar genomen om eens goed na te denken over wat ik nu eigenlijk wilde. Toen dat tussenjaar om was, wist ik het eigenlijk nog steeds niet precies. Hierdoor heb ik toen redelijk overhaast een keuze gemaakt: ik ging Logopedie studeren aan de Fontys hogeschool in Eindhoven. Ik was namelijk altijd veel met muziek bezig geweest en het leek mij heel interessant om meer over de stem en stemgebruik te leren. Tijdens de open dag kwam ik erachter dat deze opleiding echter niet alleen over de stem ging: het ging ook over de ontwikkeling van het kind, het taalgebruik en eetgewoontes. Dit leek mij minder interessant, maar ik besloot me alsnog in te schrijven. Toen ik in september aan de deze opleiding begon, kwam ik er al heel snel achter dat ik op de verkeerde plek zat. Het gedeelte van de opleiding wat ik daadwerkelijk interessant vond, namelijk de stem en stemgebruik, bleek maar een klein gedeelte te zijn: een heel groot deel ging dus over de ontwikkeling en taalgebruik van het kind. Mensen die mij kennen weten misschien al dat ik helemaal niet zoveel met kinderen heb, en dit viel me dus ook heel erg tegen. In december besloot ik me dan ook weer uit te schrijven en weer opnieuw open dagen te gaan bezoeken, op zoek naar een opleiding die wél bij me paste.

UU
Universiteit: Engelse Taal en Cultuur
In eerste instantie had ik me alleen bij HBO opleidingen georiënteerd, maar in de maanden daarna bedacht ik me dat ik met een HBO propedeuse ook toegang had tot universitaire opleidingen. Ik twijfelde hier alsnog over, omdat ik niet wist of ik het niveau nog aan zou kunnen, na jaren van HAVO en HBO opleidingen. Uiteindelijk besloot ik in februari toch naar een open dag te gaan van de opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Toen ik daar was, wist ik het: dit was het. Van alle opleidingen die ik had bekeken, wist ik dat dit degene was die het beste bij mij paste, en het meest aansloot bij wat ik wilde. In 2014 begon ik hier toen aan mijn bachelor, en mijn binnenkomst bij deze opleiding voelde echt als een warm hug. Ik voelde me er zo snel thuis. Hoewel ik niet álle aspecten even interessant vond, is dit wel de eerste opleiding waarbij ik serieus ben gaan studeren in plaats van steeds maar te blijven lanterfanten. In het eerste halfjaar was dat dan ook even een flinke omschakeling. Inmiddels zit ik in mijn tweede jaar en heb ik het vakkenpakket Intertextuality gekozen, waarbij ik vooral vakken volg over Literatuur en Vertalen. Omdat ik in het eerste jaar nog heel erg moest wennen, heb ik ook niet in een keer al mijn vakken gehaald waardoor ik een halfjaar uitloop heb, maar het plan is om in januari 2018 mijn Bachelor op zak te hebben. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik daarna voor Master wil gaan doen, maar ik heb gelukkig nog even de tijd om daar over na te denken!

Heb jij qua studie of werk snel je plek kunnen vinden?

Liefs,

 

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post