Vandaag ben ik voor de tweede keer aan de beurt om jullie beter kennis met mij te laten maken. Vorige keer schreef ik welke dingen ik nog meer leuk vind naast het lezen van boeken en bloggen. Vandaag wil ik jullie graag wat meer vertellen over hoe ik de boekenwereld in ben gerold. Lezen jullie mee?

Best of YA Brainstormsessie
Ik ben niet altijd zo’n boekenfreak geweest als dat ik nu ben. Als tienermeisje las ik wel boeken, zoals die van Carry Slee en Maren Stoffels, maar mijn verslaving was niet zo erg als nu. Mijn echte liefde voor boeken begon toen ik Twilight en de Gossip Girl-serie las. Ik vond het heerlijk dat ik mezelf kon afsluiten van de gewone wereld, en me verliezen in de fictieve werelden. Toen ik voor de zomer van 2013 een oproep zag staan op de Facebookpagina van Best of YA (Young Adult boeken) voor een brainstormsessie bij de uitgeverij, besloot ik me direct op te geven. Ik had voorheen geen vriendinnen die lezen, dus mij leek het erg leuk om andere boekliefhebbers te ontmoeten. Alsof het zo moest zijn, vond die brainstormsessie één dag nadat ik terug kwam van vakantie plaats. Samen met 18 andere meiden en één jongen hebben we het de hele middag over boeken en covers gepraat. Ik vond het echt helemaal geweldig. Eindelijk kwam ik met mensen in contact die lezen net zo leuk vonden als ik!

Best of YA Promoteam
Een aantal weken later besloot Best of YA een Promoteam op te richten. Ik wist dat het iets voor mij was, want die brainstormsessie vond ik ook geweldig. Na het insturen van een motiverende mail kreeg ik een tijd later het bericht dat ik tot het Best of YA Promoteam 2014 behoorde, samen met 11 andere hele toffe meiden. Dat jaar was zo geweldig, en we vonden het allemaal zo jammer dat we stopten als Promoteam! We hebben de leukste dingen mee mogen maken, lees: helpen op events en beurzen, het lezen van manuscripten en natuurlijk meedenken over nieuwe titels. We waren een erg leuke en hechte groep, en we konden het goed met elkaar vinden.

Image and video hosting by TinyPic

Stage bij Best of YA
Gedurende mijn tijd als lid van het Best of YA Promoteam, moest ik ook stage lopen voor mijn opleiding. Ik besloot de gok te wagen en Sandra (die toentertijd het Promoteam begeleidde) te mailen voor een stageplek. Ik was dolgelukkig toen ik werd aangenomen als stagiair op de marketingafdeling. Toen ik daar begon, ging er een wereld voor me open: de wereld achter de boeken. Het was een zeer leuke en leerzame tijd, en ik heb er veel kennis van het boekenvak opgedaan.

Ik ben dus vooral door het Best of YA Promoteam de boekenwereld ingerold. In die tijd heb ik erg veel leuke mensen ontmoet, zoals mijn schatjes waar ik samen Booknuts mee run. Ik heb het gevoel alsof lezen voor altijd mijn hobby zal blijven. Mijn vriend plaagt me wel eens over mijn verslaving aan boeken. Hij zegt bijvoorbeeld dat ik toch een keertje alle boeken moet hebben gelezen? Dat er straks helemaal geen leuke boeken meer over zijn om te lezen? Maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Dankzij heel veel toffe Nederlandse uitgeverijen kunnen wij boekfreaks nog steeds genieten van de mooiste verhalen, ons laten verdrinken in de prachtigste werelden en kennis laten maken met de leukste personages.

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post