Boeken die op Daphne’s verjaardagslijstje staan

daphne jarig
Today is my birthday, yaay! Ik mag weer 21 kaarsjes uitblazen! Ook dit jaar verwacht ik weer een aantal boekenbonnen (sowieso van mijn broertje, dat gaat al zo’n 5 jaar achter elkaar zo #surprise). Ik ben van plan om mijn boekenbonnen goed te besteden aan een aantal boeken. Ben je benieuwd welke? Lees dan verder!

Natuurlijk verwacht ik niet dat ik zo veel boekenbonnen ga krijgen zodat ik al deze boeken kan aanschaffen, maar ze behoren zeker tot de opties. Om het voor mezelf makkelijker te maken, staat dit lijstje op volgorde van de boeken die ik het liefst wil aanschaffen.

1. Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke
Image and video hosting by TinyPicIk was meteen enthousiast over Wink, Poppy en Midnight, al vanaf het moment dat de dames van Blossom Books dit boek in een van hun vlogs aankondigden. Het verhaal lijkt me zeer uniek: er is iets gebeurd en dat wordt verteld vanuit drie perspectieven, maar een van hen liegt! Héél erg benieuwd naar.

 

 

2. Girl Bekent Kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale
Image and video hosting by TinyPic Ik kan werkelijk waar genieten van een serie als Geek Girl op zijn tijd. Er komt heel veel humor aan te pas, en het verhaal wordt luchtig beschreven. In het vijfde deel van de serie is Harriet van plan grote stappen te ondernemen in haar leven (alsof ze dat nog niet gedaan heeft…). Helaas kan niet alles lopen zoals je van te voren plant, en dat geldt ook voor Harriet. Ik hoop dat het vijfde deel net zo leuk is als de vorige delen! Helaas moeten we nog iets meer dan een maand op het boek wachten, maar we kunnen hem gelukkig al vooruit bestellen.

3. Tienduizend hemels boven jou (De Vuurvogel #2) – Claudia Gray
Image and video hosting by TinyPicHet eerste deel van deze serie heeft mij erg verrast. Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat dit boek zo leuk zou zijn! Ook in het tweede deel reist de hoofdpersoon, Marguerite, door verschillende dimensies met een bepaald einddoel. Binnen die dimensies kom je verschillende ‘versies’ van Marguerite tegen, wat ik het leukste vind aan deze boeken.

 
 

4. De Graces – Laure Eve
Image and video hosting by TinyPicDit is een boek waar ik eigenlijk vrij weinig over weet, en ook vrij weinig over wil weten. De cover spreekt me namelijk erg aan, door de mysterieuze ondertonen. Ik wil graag ‘met een leeg hoofd’ aan dit boek beginnen, zodat ik het verhaal echt op me af kan laten komen. Het klinkt misschien nogal simpel, maar juist omdat best veel aandacht wordt besteed aan dit boek, ga ik er ook vanuit dat het goed moet zijn. Natuurlijk helpt de prijs van het boek (t/m 31 oktober maar €10,-!) ook bij het feit dat ik het boek graag wil aanschaffen.

5. De Kronieken van Bane – Cassandra Clare
Image and video hosting by TinyPic Magnus Bane. Een van mijn favoriete personages die tot leven is geroepen door Cassandra Clare. Hij is mysterieus en soms een beetje apart, maar hij verschijnt altijd op precies op het goede moment. Gash, I love it. Dit boek bevat elf korte verhalen over de geliefde Bane. Door dit boek wil ik dus erg graag meer over hem te weten komen.

 

 
6. De Da Vinci Code YA – Dan Brown
Image and video hosting by TinyPic Met veel liefde heb ik de ‘volwassen’ versie van De Da Vinci Code gelezen. Daarbij heb ik de film ook al zo vaak gezien, dat ik hem wel kan dromen. Ik ben erg gesteld geraakt op de schrijfstijl van Dan Brown. Hij schrijft zo intelligent en het lijkt alsof hij over álles na heeft gedacht. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de YA-versie van dit verhaal. Zal het anders zijn? Wat denken jullie?

 

 

Hebben jullie buiten dit lijstje nog goede aanraders voor mij? Laat het me dan vooral weten in de reacties!

Liefs,

Daphne

4 Comments on “Boeken die op Daphne’s verjaardagslijstje staan”

  1. Alsnog een gelukkige verjaardag! Ik ben gisteren, op jouw verjaardag dus, in Tienduizend hemels boven jou begonnen en het is nu al een fantastisch boek 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *