1000 vragen aan jezelf
Wat kopen wij van onze laatste €10? Zeggen wij altijd wat we denken en welk woord zeggen wij te vaak? De antwoorden op deze en nog 11 vragen lees je in deel 9 van 1000 vragen aan jezelf!

113. Heb je losse eindjes in je leven?
Linde: Nee, eigenlijk niet. Vergeleken met de andere meiden heb ik mijn studie afgerond en ben ik nu hard aan het werk voor mijn eigen bedrijf!
Monica:  De dingen waar ik momenteel mee bezig ben, zoals mijn studie, zijn losse eindjes. Maar dan heeft iedereen toch wel een paar losse eindjes?
Thyrze: Eens met Monica!
Melisa: Studie is afgerond, ik heb een baan, maar ben nog lang niet klaar.
Daphne: Inderdaad, net als Monica, mijn studie.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?
Linde: Ik drink heel af en toe alcohol, op een feestje bijvoorbeeld, gewoon omdat ik het lekker vind.
Monica:  Ik drink soms alcohol omdat ik het lekker vind en er wat losser van word. Ik drink het ook vaak niet omdat ik er heel snel slaperig van word.
Thyrze: Ik vind alcohol niet lekker (oke, en ik ben één keer heel erg dronken geweest en heb het daarna afgezworen).
Melisa: Ik lust het meeste niet, alleen sommige cocktails en hey boeit me ook niet erg veel.
Daphne: Ik heb iets van een jaar geen alcohol gedronken, maar toen had ik afgelopen zaterdag een feest: mijn oom en tante waren 25 jaar getrouwd. En toen kon ik de wijn niet weerstaan! Ik voelde me weer wat losser, heerlijk!

115. Van welke spullen word je blij?
Linde: Mijn boeken, make-up en haarproducten!
Monica:  Mijn boeken, mijn gitaar, mijn bed…
Thyrze: Mijn boekjes!
Melisa: Boeken! Duh
Daphne: Eigenlijk van heel veel spullen. Natuurlijk van boeken, maar ook van sieraden, nagellak, kleren… Noem maar op!

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?
Linde: Jazeker, om te kijken of er geen regen uit viel.
Monica:  De lucht is een en al wolk vandaag 🙁 (op het moment dat ik dit invul, dan)
Thyrze: De lucht is één en al grijs vandaag.. Niet veel mooie wolken om naar te kijken dus.
Melisa: Jup, moest naar buiten met de kids.
Daphne: Nee, haha.

117. Welk woord zeg je te vaak?
Linde: Ik zeg te vaak ‘omg’ of helemaal voluit ‘oh my god’.
Monica:  “grapje”, of “sorry”…
Thyrze: Als ik onzeker ben over iets wat ik heb gezegd: ‘hihi’. Dat doe ik denk ik om mijn standpunt af te zwakken ofzo?
Melisa: Ik zou het niet echt weten.
Daphne: Eigenlijk heb ik geen woordje dat ik te vaak zeg. Volgens mij.

118. Sta je graag in de spotlights?
Linde: Ik sta er niet graag in maar als ik er in móét staan vind ik het geen probleem.
Monica: Ligt er aan waarmee. Als het om zingen/spelen/toneelspelen gaat wel, want dat vind ik leuk om te doen. In andere situaties niet, want dan voel ik me echt een hertje in de koplampen…
Thyrze: Nee, totáál niet. Als alle ogen op mij gericht zijn word ik ook meteen zo rood als een tomaat.
Melisa: Ik vind het niet erg, en soms oom best leuk!
Daphne: Dat ligt eraan. Als het dingen zijn waar ik trots op ben/waar ik goed in ben, vind ik het niet erg om in de spotlights te staan.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?
Linde: Lezen. Jep, ik besteed zo veel tijd aan werk (en tv-series) dat ik veel te weinig lees!
Monica:  Lezen! Het is echt heel erg, maar ik ben zo vaak mijn schoolwerk aan het uitstellen dat ik eigenlijk te weinig tijd vrij maak om te lezen.
Thyrze: Genieten van de dingen die ik doe, en rust! Ik heb altijd veel te veel (onnodige) stress.
Melisa: Rust en ouders haha. Als mentor moet ik meer tijd aan ze besteden dan ik heb.
Daphne: Aan rusten! Overdag ben ik eigenlijk altijd weg (school of werk), en in de avonden en weekenden spreek ik vaak af.

120. Zijn mensen van nature goed?
Linde: Ik ben er van overtuigd dat mensen goed geboren worden. Hun omgeving en de mensen waarmee ze te maken krijgen vormen de persoon tot wie ze zijn.
Monica:  Ik denk dat mensen van nature niet goed of slecht zijn, maar dat ze dat worden door de manier waarop en de omgeving waarin ze opgegroeid zijn.
Thyrze: Ik denk dat mensen blanco zijn en door hun gedrag en omgeving beide kanten op kunnen (en ook weer terug kunnen veren overigens). Niemand is per definitie goed of slecht.
Melisa: Nature vs. Nurture. Over het algemeen wel, maar er is ook een killer gene.
Daphne: Ik ben het helemaal met Thyrze en Monica eens.

121. Verkies je weleens je werk boven de liefde?
Linde: Ik ben super single (hint hint) dus ik heb nu alle tijd voor werk!
Monica: Als er iets belangrijks gedaan moet worden wel.
Thyrze: Een deadline is nou eenmaal een deadline… Soms moeten er wel dingen even voor de liefde gaan, tijdelijk dan.
Melisa: Liefde, liefde als in boek? Helaas wel. Moet wel.
Daphne: Niet als ik echte deadlines heb! Maar als mijn bijbaan mij belt of ik extra kan werken terwijl ik met mijn vriend heb afgesproken, zeg ik werk wel af.

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?
Linde: Dat ze me altijd alles gunnen, me mijn gang laten gaan en willen dat ik ongelofelijk gelukkig ben met en in alles wat ik doe.
Monica: Dat ze nog altijd bij elkaar zijn, bijna nooit ruzie hebben, en altijd voor een stabiele thuisomgeving hebben weten te zorgen. Ze hebben mij altijd heel erg mijn eigen gang laten gaan, maar ze hebben me wel altijd ondersteund indien nodig.
Thyrze: Dat ze me altijd vrij gelaten hebben om te doen wat ik wil en me steunen, no matter what.
Melisa: Dat ze mij de kans hebben gegeven om mijn weg naar Engeland te volgen.
Daphne: Dat ze me altijd de juiste normen en waarden hebben meegegeven. En dat ze me altijd steunen en ik altijd op ze kan rekenen!

123. Zeg jij altijd wat je denkt?
Linde: Ik flap er nog wel eens iets uit ja, woops.
Monica: Soms wel, en daar ben ik niet altijd even tactisch in. Maar ik zou eigenlijk nog wel wat beter willen kunnen zeggen wat ik denk.
Thyrze: Nee.
Melisa: Nee
Daphne: Alleen op momenten waarop ik denk dat dat nodig is.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?
Linde: Onze tv staat 9 van de 10 keer aan en ja, vaak ook zonder dat we kijken.
Monica: Ik heb bijna nooit de tv aan.
Thyrze: Ik kijk vrijwel nooit tv.
Melisa: Soms wel, als ik beneden zit.
Daphne: Ik kijk eigenlijk alleen tv wanneer ik echt iets wil zien, dus het antwoord is nee.

125. Welk oud zeer heb je?
Linde: Dankzij mijn depressie van een aantal jaren terug heb ik nog vaak last van extreme moodswings, die probeer ik tot een minimum te beperken maar vaak lukt dat niet.
Monica: Dat ik het nog altijd heel moeilijk vind om alleen te zijn. Zowel in de liefde als in andere sociale situaties. Ik word echt heel verdrietig als ik het idee heb dat ik (alwéér) buiten de boot val.
Thyrze: Pfoe, lastige vraag. Ik ben erg onzeker en wil altijd dat anderen mij aardig vinden, al probeer ik dat los te laten.
Melisa: Heb je effe? Haha nee ik denk dat ik over het algemeen het meeste heb als andere.
Daphne: Ik vind het vaak nog steeds lastig om mijn mening te geven, ookal probeer ik dit de laatste tijd wel steeds meer te doen.

126. Wat koop je van je laatste tien euro?
Linde: Die bewaar ik voor als ik iets écht wil (of moet) kopen.
Monica: In een maand? Eten, voornamelijk.
Thyrze: Niks, die gaat op mijn spaarrekening.
Melisa: Ligt er aan wanneer 😉
Daphne: Ik probeer deze niet uit te geven, maar te bewaren voor ‘noodzakelijke’ dingen. Dus als mijn trein van 17:00 vertraging heeft en ik dood ga van de honger op het station, of iets dergelijks.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post