1000 vragen aan jezelf #5

1000 vragen aan jezelf
Is er leven na de dood? Gaan we vaak het met OV? Welk nummer is onze dance jam? Vandaag beantwoorden we onder andere deze vragen in deel vijf van 1000 vragen aan jezelf!

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?
Linde: Horrorfilms. Ten eerste omdat ze altijd veel te laat worden gedraaid en ten tweede omdat ik dan geen last heb van gillende mensen om me heen.
Monica: Komedies. Ik kan ze met mate waarderen, en als ik ze dan kijk dan kijk ik ze liever thuis, omdat ik er dan (ja I know, lekker gierig) geen geld aan uit hoef te geven…
Thyrze: Films waarvan ik niet zeker weet of ik ze leuk ga vinden.
Melisa: Depends aan mijn mood en of ik te lui ben om naar de bios te gaan.
Daphne: Net als Thyrze: films waarvan ik niet zeker weer of ik ze leuk ga vinden.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?
Linde: Niet heel erg mild. Ik heb al gauw mijn oordeel klaar. Ik zeg het wel vriendelijk, maar in mijn hoofd kan ik erg hard zijn.
Monica: Als het om mijn eigen situaties gaat ben ik vaak veel te mild. Ik zou dan ook graag wel wat meer van me af willen bijten en beter kunnen zeggen waar het op staat. Als het om situaties van anderen gaat, daarentegen, kan ik wel weer heel hard zijn. (Maar bij mezelf lukt dat dan weer niet…)
Thyrze: Ik kan (helaas) behoorlijk hard zijn. Niet echt een van mijn beste eigenschappen, haha. Ik probeer me hier wel bewust van te zijn en er opener in te staan, maar dat is soms nog best lastig!
Melisa: Again, depends with what. Ik kan heel hard zijn, maar meestal doe ik het niet.
Daphne: Dat ligt aan de situatie. Als iets me niet aanstaat kan ik heel erg hard zijn, maar op andere momenten lijkt het me verstandiger om mijn mond te houden.

59. Ben je een goede slaper?
Linde: Zeker! Ik slaap meestal binnen 5 minuten en ben met geen mogelijkheid wakker te krijgen.
Monica: Een beetje te goed soms. Als ik de kans en tijd heb, dan maak ik gerust nachten van 10 uur. Ik kan ook prima op allerlei plekken (op de bank, in de trein, tijdens de les, etc.) in slaap vallen. Al heb ik soms ook wel periodes waarin ik moeilijk slaap en veel wakker lig, maar dat is meestal als ik veel stress heb.
Thyrze: Ik vind slapen héérlijk. Ik hou van mijn bed.
Melisa: Ja prima. Ik kan overal in slaap vallen en meestal slaap ik best goed 🙂
Daphne: Nee, eigenlijk helemaal niet. Behalve als ik ECHT moe ben, dan slaap ik nachten van 10 uur.

60. Wat is je laatste ontdekking?
Linde: Nail polish fast dry spray. Even op je net gelakte nageltjes sprayen en na 60 seconden kun je gewoon overal tegenaan knallen zonder dat je het bij hoeft te werken!
Monica: Dat honing een prima alternatief is wanneer je geen hoestdrank in huis hebt. Even een paar seconden achterin je mond laten hangen voordat je doorslikt, en de neiging om te hoesten is al een stuk minder!
Thyrze: Pfoe. Een ontdekking die me meteen te binnen schiet, maar al uit eind juni komt, is dat ik ineens heel goed drink als ik mijn drinken in een mason jar doe. Drinken via een rietje en uit zo’n leuke beker (is het een beker? of een glas?) is gewoon veel fijner dan uit een normaal glas!
Melisa: Dat er 300 boeken in mijn prachtige nieuwe kasten staan. Dat zijn nog niet al mijn boeken, maar ik heb nog nooit zelfs maar een deel geteld.
Daphne: Zout oplossing in water en dat laten borrelen in je keel, voor tegen keelpijn. Oke, ik heb dat niet écht ontdekt (dat idee bestond natuurlijk al veel langer), maar ik heb wel ontdekt dat dat bij mij ook werkt.

61. Geloof je in leven na de dood?
Linde: Ja, ik geloof in spiritualiteit en reïncarnatie en al die dingen! Ik geloof zeker dat je ziel ergens een andere plek vind nadat hij jouw lichaam heeft verlaten.
Monica: Ik weet het niet. Ik heb nooit ergens enig bewijs of iets gezien, maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat je toch nooit zo boem-pats kan ophouden te bestaan?
Thyrze: Dat weet ik niet zo goed…
Melisa: I guess so? Dunno reallly.
Daphne: Ja, ik geloof er ook in!

62. Op wie ben je boos?
Linde: Op dit moment ben ik boos op mezelf omdat ik te lui ben en liever deze vragen invul i.p.v. mijn kamer op te ruimen.
Monica: Ik ben niet zo snel boos, maar als ik boos ben, weet dan dat je het ook goed verprutst heb. Op dit moment ben ik boos op een vriendin die mij constant links laat liggen voor jongens, en dan vervolgens niet snapt waarom ik op een gegeven moment geen contact meer met haar zoek.
Thyrze: Ik ben niet zo snel boos, op dit moment ben ik dan ook op niemand boos.
Melisa: Somebody who hurt me…
Daphne: Ik ben op niemand boos.

63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?
Linde: Nee, niet meer. Mijn werk is nu op fiets/loop afstand. Dit jaar ben ik afgestudeerd maar toen ik nog op school zat moest ik elke dag met de trein en de bus, a.k.a. 3 uur reizen om naar school en weer thuis te komen.
Monica: Regelmatig, maar niet elke dag. Ik kan met de fiets naar school en werk, maar ik pak wel eens de bus als het slecht weer is. Als ik naar mijn ouders ga in het weekend moet ik wel een stukje met de trein.
Thyrze: Ja, vijf dagen per week heen en weer naar stage. Jammer genoeg, want ik hou helemaal niet van het OV.
Melisa: Elke dag eigenlijk wel. Bus naar en van werk en de trein in het weekend.
Daphne: ELKE DAG. Behalve als ik geen les heb of niet hoef te werken.

64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?
Linde: De dood van mijn beide oma’s. Ik was bij de een pas 1 jaar en bij de andere 6 maar ik fantaseer graag over hoe het was geweest als ze nog leefden. Gelukkig weet ik dat ze altijd bij me zullen zijn. En ohja, de dood van mijn twee goudvissen Bert & Ernie heeft er ook ingehakt!
Monica: De meest recente gebeurtenis die mij erg veel verdriet heeft gedaan was toen vorig jaar mijn oma is overleden…
Melisa: See question 62.
Daphne: Mij doet het ook het meest verdriet als dierbare om mij heen komen te overlijden.

65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?
Linde: Haha nee, absoluut niet. Ik wilde vroeger kapster worden. Grafisch ontwerper is dus wel iets heel anders!
Monica: Ik wilde als klein kind vroeger al zangeres worden. Technisch gezien ben ik dat ook wel een beetje, maar niet helemaal zoals ik het toen in mijn hoofd had.
Thyrze: Ik kan me eigenlijk niet zo goed herinneren wat ik vroeger wilde worden. Volgens mij had ik niet zo’n vaststaande droom. Ik wilde wel graag wat met dolfijnen doen, omdat dat mijn lievelingsdieren zijn. Maar inmiddels ben ik daar wel overheen, hahaha.
Melisa: Ja en nee. Vroeger gaf ik les aan de kleuters van de buurt, en dat vond ik super leuk. Nu geef ik ook les. Maar vanaf dat ik 9 was wilde ik CSI worden, dat is helaas niet gelukt.
Daphne: Je bedoelt callcenter-medewerkster? Dan JA! Haha nee, ik heb geen idee wat ik vroeger wilde worden. Volgens mij moeder. Maar dat ben ik nog niet (wil ik wel nog steeds heel graag).

66. Op welk nummer kun je lekker dansen?
Linde: Mijn ‘ultimate pyjama dance party in my room’ nummer is T-Shirt Weather van Circa Waves
Monica: Dat wisselt bij mij heel erg. Maar ik vind veel nummers van LIGHTS wel prettig om op te dansen. Ook Shake it Off van Taylor Swift is heerlijk om op te swingen. Maar mijn guilty pleasure onder de dansnummers blijft toch de Macarena.
Thyrze: Ik heb niet één bepaald nummer waarop ik meteen moet gaan bewegen eigenlijk.. Maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik liever een boek pak dan dat ik muziek aan zet.
Melisa: Veel nummers, mijn ultime nummer van vroeger was Que si, que no van Jodi Bernal.
Daphne: Ik kan op alle nummers wel de gekste dansjes bedenken! De gekste dansjes doe ik het liefst naast mijn vriend in de auto, tijdens Het Foute Uur op Q-Music.

67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?
Linde: Net zoals Monica, geduld. Ik ben best een ingewikkeld persoon dus als hij het met mij kan uithouden is het superman.
Monica: Geduld, want dat hebben ze bij mij nog wel eens nodig…
Thyrze: Geduld is inderdaad een goeie! Mijn vriend is verder ook heel zorgzaam. Dan zit ik op de bank te lezen, komt hij spontaan drinken en wat lekkers brengen. Zo lief!
Melisa: Betrouwbaarheid 🙂
Daphne: Eerlijkheid en betrouwbaarheid. Ik vind het belangrijk dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, en gelukkig kunnen mijn vriend en ik dat!

68. Wat is je grootste aankoop geweest?
Linde: My babe; mijn iMac.
Monica: Mijn eigen fornuis! haha.
Thyrze: Oef, ik denk dan toch mijn laptop. Of nee, mijn vakanties zijn altijd duurder haha.
Melisa: Mijn rijlessen haha 🙂
Daphne: Mijn laptop en mijn vakanties.

69. Geef je mensen tweede kansen?
Linde: Ligt eraan wat ze hebben gedaan waardoor ze een tweede kans nodig hebben.
Monica: Alleen als ik vind dat ze die verdienen.
Thyrze: Ik probeer daar zeker wel voor open te staan! Maar als iemand me enorm gekwetst heeft, hebben ze aan mij geen makkelijke, haha.
Melisa: Ligt er aan of ik vind dat ze hem verdienen.
Daphne: Ja. En soms nog wel een derde kans.

70. Heb je veel vrienden?
Linde: Ik heb 310 Facebook-vrienden maar mijn goede vrienden zijn op 2 handen te tellen!
Monica: Ik heb heel veel mensen die ik ken en waar ik goed mee overweg kan, maar slechts een handjevol daarvan beschouw ik echt als vrienden.
Thyrze: Hangt af van de definitie van vrienden. Ik heb heel wat verschillende groepjes vrienden, maar van écht goede vrienden heb ik er maar een paar.
Melisa: Heel veel lieve mensen die ik en en bij aan kan kloppen voor bepaalde dingen, maar only a few really know me.
Daphne: Voor mij geldt hetzelfde als voor Monica.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post