1000 vragen aan jezelf
Wat zijn onze guilty pleasures, zijn we rijke stinkerds en kunnen we tegen ons verlies? Vandaag beantwoorden we deze vragen en meer in deel 3 van 1000 vragen aan jezelf!

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?
Linde: In twee huizen. Toen ik 4 jaar was verhuisde mijn ouders, zus en ik van Amsterdam West (waar ik ben geboren) naar Almere waar ik nu al zo’n 17 jaar woon. Helaas hoorde ik laatst dat het flatgebouw waar we woonde is ‘vernietigd’!
Monica: Even denken… Ik ben geboren in Den Bosch, kort daarna zijn we naar Vught verhuisd, een aantal jaren later naar Deurne, toen ben ik op kamers gaan wonen in Zeist, en na een tijdje weer terug gegaan naar mijn ouders in Deurne, en nu woon ik weer op kamers in Utrecht. Dat zijn dus 5 huizen in totaal!
Thyrze: Dat ligt een beetje aan hoe je telt, haha. Vier waarvan ik echt het overgrote gedeelte van mijn week woon of gewoond heb. Als je de huizen meetelt waar mijn vader woont en gewoond heeft – en ik dus om het weekend kwam, mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was – dan iets van acht, geloof ik.
Melisa: Ik heb tot mijn 16de in een huis in Limmen gewoond, daarna zijn we een straat verder verhuist naar een veel groter huis. Vanaf mijn studie tijd woon ik in Ouderkerk aan de Amstel, maar tussendoor heb ik ook 3x in Wolverhampton gewoond. Dus 6 huizen tot nu toe.
Daphne: In maar eentje! Sterker nog, ik slaap al mijn hele leven in dezelfde slaapkamer, vanaf het moment dat ik geboren was. Ik ben nog nooit verhuisd!

30. Wat is jouw guilty pleasure?
Linde: Ik ben een groot fan van Utopia (het televisieprogramma). Elke avond zit ik er voor klaar. Sowieso heb ik een zwak voor reality programma’s met onbekende mensen die elkaar soms de hersens in willen slaan haha.
Monica: Ik vind de old-school Pokémon games nog steeds erg leuk om te spelen. Vooral de eerste twee generaties.
Thyrze: Ik heb vaak tijdelijke guilty pleasures. Zo heb ik laatst in een nostalgische bui alle seizoenen van WinX club gekeken via YouTube, haha. Verder ben ik gek op Disney films, maar ik weet niet of ik dat een guilty pleasure zou noemen, Disney is gewoon geweldig <3.
Melisa: Oude anime van toen ik op groeide, Shinzo, card capter sakura, digimon en argaï zijn er een paar van. Ook blijf ik ieder jaar alle seizoenen van Charmed herhalen.
Daphne: Disney Channel. Ik vind programma’s als The Wizards from Waverly Place en Hanna Montana ZO leuk!

31. Welk boek heb je het laatst gelezen?
Linde: HEX van Thomas Olde Heuvelt, binnenkort komt er een review van dit boek online!
Monica: Het laatste boek wat ik uitgelezen heb is The Hunger Games, voor de vierde keer…
Thyrze: Het Land met de Gouden Kust van Sarah Lark.
Melisa: 6de boek van Wicca en ik ben nu Angel Fire aan het lezen.
Daphne: Charisma van Jeanne Ryan.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?
Linde: Ik heb best mooi haar van mezelf (al zeg ik het zelf). Ik heb een natuurlijke ombre en een slag in mijn haar zodat ik er nooit heel veel aan hoef te doen. Meestal loop ik gewoon met bij bed-head kapsel de deur uit!
Monica: Omdat ik het leuk vind, haha. Ik heb een paar maanden terug een blonde dipdye laten verven, en die bevalt me nu nog steeds!
Thyrze: Ik hou bij mezelf heel erg van lang haar. Mensen om me heen zeggen altijd dat mijn haar heel veel invloed heeft op hoe mijn gezicht eruit ziet (weird I know) en zelf vind ik het lang en loshangend het mooist. Ik ben vrij functioneel ingesteld als het op mijn haar aankomt (en lui: ik doe er niks mee, behalve wassen met shampoo), dus ik vind het belangrijk dat het in een staart of knotje kan als ik daar zin in heb.
Melisa: Ik heb het 2 jaar geleden laten afknippen voor stichting Haarwensen en ik ben het nu weer aan het uitgroeien.
Daphne: Ik heb best lang haar, en daar heb ik lang voor gespaard. Ik hou zo van mijn haar! Ik doe er ook helemaal niks geks mee. Ik heb al een jaar of 10 dezelfde thuiskapster, en zij knipt mijn haar altijd mooi in laagjes. Ik heb het verder nog nooit van mijn leven mijn haren geverfd of zoiets.

33. Ben je verslaafd aan je telefoon?
Linde: Valt wel mee. Hij is meer handig als wekker, om mijn mail te checken en up-to-date te blijven van dingen maar ik kan best zonder.
Monica: Misschien wel een klein beetje… Als ik ergens even sta te wachten ga ik vaak Whatsapp en Facebook checken… Ook gebruik ik hem als wekker.
Thyrze: Als ik bij mijn vriend ben, ben ik dat ding altijd kwijt. Mijn moeder belt ook standaard mijn vriend als ze mij nodig heeft, haha. Maar zodra ik niet meer bij hem ben, dan heb ik ‘m altijd binnen handbereik en merk ik toch dat-ie vaak in mijn hand te vinden is.
Melisa: Niet echt, wel een beetje aan internet, maar ik kan heel makkelijk mijn telefoon wegleggen.
Daphne: Ja. Is het raar om te zeggen dat ik niet meer zonder kan?

34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?
Linde: Niet zoveel helaas, maar voor een good cause! Namelijk een concert van een goede rockband: Sleeping With Sirens.
Monica: Bij mij staat er ook niet bijzonder veel op, maar het is genoeg om deze maand nog eten van te kunnen kopen.
Thyrze: Genoeg. Ik ben een enorme spaarder dus mijn bankrekening zal nooit leeg zijn. Ik hou er altijd een bepaald bedrag op, omdat.. tsja, dat weet ik eigenlijk niet. Just in case, denk ik. Al heb ik ‘t uiteindelijk nooit nodig, haha.
Melisa: Niet bijzonder veel, maar ik stuur alles naar mijn spaarrekening om volgend jaar nog een studie in Engeland te doen.
Daphne: Ik hou ongelofelijk veel van geld uitgeven, maar het is nooit zo dat ik geld tekort kom. Voor nu staat er best een oké bedrag op.

35. In welke winkel kom je graag?
Linde: American Book Center natuurlijk! Maar ook kledingwinkels zoals de Zara, Forever 21, H&M, Pull & Bear en winkels waar ze make-up verkopen zijn fijn.
Monica: Dat wisselt voor mij heel erg, maar de H&M is altijd vaste prik als ik ga winkelen.
Thyrze: Als ik naar de stad ga moet ik uiteraard altijd even de boekhandel in. Verder kom ik echt bij heel veel zaken graag. Ik ga alleen zaken als de H&M niet in, omdat ik ooit eens bedacht dat iedereen daar in loopt, en ik het daarom niet meer wilde, haha. Ik ga trouwens altijd liever voor kwaliteit dan kwantiteit.
Melisa: Ik houd niet zo erg van shoppen, maar ik vind steps, V&D en H&M wel leuk.
Daphne: Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n enorme shopper. Ik besteed mijn geld vooral aan leuke dingen doen en natuurlijk aan boeken.

36. Welk drankje bestel je in een café?
Linde: Ik ga nooit naar café’s. Ik lig namelijk liever met m’n kont op de bank een boek te lezen! Maar tijdens concerten bestel ik vaak cola, water of energiedrankjes.
Monica: Ik ga ook bijna nooit naar café’s, maar als ik er ben dan heb ik het liefst van die zoete rommel zoals Rosé en Radler bier, of iets zonder alcohol zoals Ice Tea of gewoon water.
Thyrze: Uitgaan doe ik niet, maar als we overdag ergens wat gaan drinken bestel ik zodra het wat kouder wordt standaard warme chocolademelk met slagroom. In de zomer een cassis of fanta. Ik drink geen alcohol.
Melisa: Ice Tea Green, voor de rest niet echt wat.
Daphne: Ik ga dus echt NOOIT naar een café. Ik ga ook nooit uit. Ik drink ook geen alcohol (mag niet in combinatie met mijn medicijnen). Maar toen ik nog wel dronk, dronk ik het liefste wijn.

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?
Linde: Ik ben altijd heel punctueel. Ik ben minimaal 10 minuten van te voren klaar om te vertrekken en meestal 5 minuten te vroeg op mijn bestemming.
Monica: Ik weet het niet echt… Ik heb er een hekel aan om te vroeg te zijn, omdat ik dan moet wachten, maar ik heb er ook een hekel aan om te laat te komen.
Thyrze: Ja! Ik haat te laat komen, dus ik ben eigenlijk standaard te vroeg, haha. Daarom neem ik ook altijd een boek mee, dan kan ik nog even lezen.
Melisa: Ja, ik ben altijd veel te vroeg voor een afspraak, ik haat mensen die te laat zijn, dus ik probeer het zelf ook niet te doen.
Daphne: Ja! Als ik een afspraak heb, zorg ik er altijd voor dat ik op tijd begin met mezelf klaar te maken. Ik haat te laat komen. Ik haat het nog meer als anderen, waarmee ik heb afgesproken, te laat komen. Daarom doe ik het zelf dus niet!

38. Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?
Linde: Ik ben al voor mezelf begonnen sinds maart 2015. Ik ben een grafisch ontwerpbureau begonnen met mijn beste vriendin en dat loopt best lekker!
Monica: Oef, dat is een goede… Misschien een eigen platenmaatschappij? Maar dat is wel erg optimistisch.
Thyrze: Dan zou ik een eigen uitgeverij starten en geweldige boeken naar Nederland halen.
Melisa: Ik heb een schminkbedrijfje die wil ik wat uitbreiden, voor de rest iets in boeken sowieso!
Daphne: Ik heb geen idee. Misschien een leuk taartenwinkeltje. Ik helemaal niet zo gek goede bakker, maar dat zou ik wel leuk vinden.

39. Wil jij altijd winnen?
Linde: Nee, ik kan best goed tegen mijn verlies!
Monica: Natuurlijk! Ik kan wel redelijk goed tegen mijn verlies, maar het is zoveel leuker als je wint.
Thyrze: Ik ben wel competitief ingesteld ja. Maar als ik niet win, dan ben ik daar ook weer snel overheen. Dat moet ook wel met een zusje in huis die altijd echt alle spelletjes won vroeger, haha.
Melisa: Nee niet zo nodig.
Daphne: ALTIJD. Ik kan daarbij ook echt niet tegen mijn verlies.

40. Ga je naar de kerk?
Linde: Alleen in het buitenland om even de schoonheid te aanschouwen en de aparte sfeer te voelen. Dan steken we meestal ook een kaarsje aan voor mijn overleden familieleden en vrienden.
Monica: Ik moest vroeger altijd mee van mijn ouders, en daarom heb ik er nu eigenlijk helemaal geen zin meer in. De enige gelegenheden waarbij ik nog naar de kerk ga zijn bruiloften of begrafenissen. Of inderdaad ook als in het buitenland ben, maar dat is dan ook sightseeing.
Thyrze: Nee, ik ben niet gelovig opgevoed. Alleen op vakantie soms, maar dan net als bij Monica en Linde als sightseeing.
Melisa: Nope, ik ging vroeger wel naar de kerk, maar dat kwam omdat ik in het koor zat. Ik ben niet gelovig opgevoed.
Daphne: Ik ben gelovig opgevoed, en net als Monica moest ik vroeger met mijn ouders mee naar de kerk. We gingen ongeveer eens per maand. Maar op mijn 16e (ofzo) mocht ik zelf kiezen of ik wilde, en eigenlijk heb ik ervoor gekozen om zondag liever in mijn bed te blijven.

41. Welk cijfer zou je je gezicht willen geven?
Linde: Eh, jeetje, ik ben denk ik niet ontzettend afschuwelijk dus ik denk een 7?
Monica: Err, ik kan er wel mee door toch? Ik zou ook zeggen een 7.
Thyrze: Mijn gezicht is goed zoals-ie is ;). (Ik vind cijfers geven aan je eigen lichaam stom, want dat wekt alleen maar onzekerheden op, dus daar doe ik lekker niet aan mee, haha :P)
Melisa: Uhh, I dunno? 7? Ik vind het ook wel prima.
Daphne: Net als Thyrze, vind ik mijn gezicht prima zoals-ie is.

42. Was je goed op school?
Linde: Ik ben een ontzettende streber dus ook op school had ik altijd mijn huiswerk af en had ik al ver doorgewerkt. Leraren vonden mij dan ook een voorbeeldige leerling!
Monica: Niet echt. Als de opdrachten voor mij te makkelijk waren was ik niet gemotiveerd ze te maken, maar als ze te moeilijk waren ook niet. Eigenlijk was ik nooit gemotiveerd dus. Dat werd een beetje beter toen ik naar de bovenbouw ging en mijn eigen vakkenpakket kon samenstellen. Een aantal vakken, zoals Biologie, Aardrijkskunde, Engels en Muziek, vond ik leuk en daar haalde ik wel makkelijker goede cijfers voor. Andere vakken kostten me wat meer moeite, zoals Wiskunde en Scheikunde. Nu op de universiteit moet ik wel wat harder werken om goede resultaten te halen, maar ik vind het nu ook leuker dus dan werk ik ook graag wat harder. 🙂
Thyrze: Op de middelbare school en tijdens mijn bachelor stond ik altijd gemiddeld een 7. Gewoon prima dus. Nu tijdens mijn master zit ik helemaal in mijn element, en dat is goed aan mijn cijfers te zien, haha. Ik sta nu gemiddeld een 8. Prima dus :).
Melisa: Gemiddeld, ik had klassen waar ik in uitblonk, maar ik had harder kunnen werken.
Daphne: In de brugklas op de middelbare school blonk ik echt uit. Ik leerde super veel en haalde erg hoge cijfers. Ik leer heel erg makkelijk. Tegenwoordig leer ik gewoon een of twee dagen van tevoren, en dan haal ik alsnog een 7. Ik moet er wel bij vertellen dat ik erg goed oplet in de lessen en mijn huiswerk altijd maak.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post