1000 vragen aan jezelf
Vandaag beantwoorden we weer 14 nieuwe vragen in deel 29 van 1000 vragen aan jezelf! De vragen voor deze week zijn:

393. Is je partner ook je beste vriend of vriendin?
Linde: Jep. Hij heeft fantastische humor, is de eerste persoon waar ik naartoe ga als ik met iets zit en ik kan heerlijk mezelf bij hem zijn. Het is een hele fijne bijkomstigheid dat hij ook nog eens heel knap en lief is.
Monica: Welke partner? Haha.
Thyrze: Ja, absoluut!
Melisa: Ik heb geen partner op het moment. Haha
Daphne: Ja, zeker weten! Hij is echt mijn beste vriend. Ik kan voor alles bij hem terecht. Ik vind het erg belangrijk dat je in een relatie niet moet vergeten om ‘bevriend’ met elkaar te blijven.

394. Welk accent vind je charmant?
Linde: Ik vind Brits altijd wel erg charmant (Benedict Cumberbatch).
Monica: Ik vind Brits ook echt geweldig! Maar dan prefereer ik wel Cockney (Londen) over bijvoorbeeld Geordie (Newcastle). Al vind ik het Australische accent ook wel heel cool.
Thyrze: Sowieso Brits!
Melisa: Iers of Schots of Australisch!
Daphne: Een Brits of Australisch accent erg charmant!

395. Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?
Linde: Momenten? Elk weekend bedoel je. Die gaan veel te snel voorbij!
Monica: In mijn vrije tijd, haha.
Thyrze: Op dit moment! De weken gaan niet normaal snel voorbij. Weekenden gaan sowieso veel te snel, maar nu ik het zo naar m’n zin heb op stage gaan ook de weken zelf heel hard! Oh, en vakanties, always.
Melisa: Altijd! Ik heb veel te veel te doen en de tijd gaat veel te snel.
Daphne: Wanneer ik op vakantie ben. De dagen vliegen om, en voor je het weet zit je weer in het vliegtuig naar huis.

396. Wanneer ben je voor het laatst van kapsel veranderd?
Linde: Poeh, dat was vorig jaar. Heel drastisch was het niet, maar ik had altijd een lok en zijscheiding. Tegenwoordig heb ik een middenscheiding en hangt niet alles meer voor mn voorhoofd haha.
Monica: Vorig jaar om deze tijd besloot ik een dipdye te nemen, al is dat niet echt een verandering aan mijn kapsel, alleen aan de kleur. Heel drastisch heb ik mijn kapsel in de laatste jaren niet veranderd, ik wil namelijk mijn haar nog steeds langer laten groeien.
Thyrze: Een paar maanden geleden ben ik heel wat korter gegaan.
Melisa: Haha 2 weken geleden. Ipv bruin haar heb ik nu een beetje rood.
Daphne: Uhhh, nooit. Ik doe echt helemaal niks bijzonders met mijn haar. Ik laat altijd de lagen goed in mijn haar knippen en de puntjes eraf. That’s it!

397. Is uit het oog ook uit het hart?
Linde: Nee, en zeker niet uit het hoofd. Ik denk nog steeds vaak aan mensen die vroeger belangrijk waren voor me.
Monica: Nee, niet meteen. En uit het hart betekent ook zeker niet – zoals Linde al zegt – dat ze uit het hoofd zijn.
Thyrze: Nee.
Melisa: Nope.
Daphne: Nee, zeker niet.

398. Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?
Linde: Even stilstaan (of zitten) bij wat je op dat moment meemaakt of snel mee gaat maken. Dit doe ik vaak tijdens treinritjes waar ik dan heel dromerig naar buiten staar.
Monica: Ik sluit me aan bij Linde!
Thyrze: Bewust stil staan bij hetgeen wat je op dat moment doet, waar je op dat moment staat.
Melisa: Als je het weet mag je het me vertellen.
Daphne: Ik sluit me ook aan bij Linde. Dat doe ik door stil te staan bij het leven, zodat ik goed besef wat er allemaal gebeurt en dit niet aan me voorbij vliegt.

399. Doe je elke dag iets nieuws?
Linde: Nope, helaas niet. Ik voel die sleur wel een beetje komen helaas.
Monica: Nee, ik zit momenteel een beetje vast in de cirkel van: opstaan, school, huiswerk, werken, slapen. Ik probeer wel regelmatig eens iets nieuws te doen, maar niet elke dag.
Thyrze: Nee, zeker niet.
Melisa: Nope, vrij standaard per dag.
Daphne: Nee. Ik leid nu een erg ritmisch leven, waar ik niet veel in beleef.

400. Waar ben je Oost-Indisch doof voor?
Linde: “Ruim jij even de vaatwasser uit?” Jeetje, daar heb ik echt een pesthekel aan.
Monica: Als mensen vinden dat ik iets moet gaan doen zonder dat direct aan mij te vragen, maar het dan alleen tegen personen in mijn buurt te zeggen zodat ik het wel hoor. Als je het niet eens even aan mij persoonlijk kan vragen, dan hoef je ook niet te verwachten dat ik het “gehoord” heb.
Thyrze: Oef, dit vind ik een moeilijke! Ik heb eigenlijk geen idee.
Melisa: Ik zou het niet weten. Haha.
Daphne: Voor mijn vriend, wanneer we een spelletje hebben gespeeld (zoals Rummikub of schaken), hij gewonnen heeft en mij volgens de hele dag blijft vragen wie er gewonnen heeft.

401. Wat is je favoriete troosteten?
Linde: Alles wat chocolade bevat. Of iets met taart of sompige cake of brownie. Iets in die richting.
Monica: Gebak of chips.
Thyrze: Chocolade, without a doubt.
Melisa: Turks gekookt door mama of Mac&Cheese.
Daphne: Chips, het liefst naturel. Chocola gaat er natuurlijk ook altijd in!

402. Heb je weleens iets bovennatuurlijks of onverklaarbaars meegemaakt?
Linde: Ik was eens aan het fietsen van school naar huis en toen zag ik een man in pak met een rollator en hoge hoed lopen. Omdat ik dat niet vaak tegenkom hier in Almere keek ik snel achterom om nog eens te kijken en toen was hij weg. Ik zweer dat ik het me niet heb verbeeld.
Monica: Bij mijn oudoom op zijn kamer stond altijd zo’n lampje met een engeltje erin, met een schijfje aan de onderkant waar je dan aan moest draaien om hem aan of uit te zetten. Toen hij overleed had mijn moeder dat lampje meegenomen en bij ons in de kast gezet. Een paar dagen later, op de avond na zijn begrafenis, zaten we over hem te praten, en ineens ging dat lampje in de kast aan! Terwijl niemand van ons er ook maar bij in de buurt was. Dat was wel apart.
Thyrze: Vast wel, maar ik kan me op dit moment even niks herinneren!
Melisa: Best vaak. Ik had een klopgeest die mij achtervolgde, ik zou zweren dat mijn roommate thuis was en aan het gamen was (ze was heel ergens anders), ik voel vaak dat ik word bekeken, en nog meer dingen.
Daphne: Ik heb wel eens het gevoel gehad dat er iemand bij me was, terwijl ik alleen thuis was. Het gebeurt me niet vaak, maar het geeft me wel een angstig gevoel.

403. Welke uitdaging moet je overwinnen?
Linde: Op dit moment moet ik de uitdaging om op te staan uit m’n warme zachte bedje overwinnen.
Monica: Op dit punt in mijn leven wil ik gewoon zo snel mogelijk mijn studie afronden!
Thyrze: Ha, masterscriptie anyone?
Melisa: Mijn application essay.
Daphne: Momenteel ben ik bezig met afstuderen, wat op zich al een hele uitdaging is. Ik wil dus zeker bij de diploma-uitreiking zitten!

404. Wie heeft je het meest beïnvloed in het leven?
Linde: Mijn ouders natuurlijk.
Monica: Mijn familie en mijn vrienden.
Thyrze: De mensen die het dichtst bij mij staan.
Melisa: Mijn familie.
Daphne: Mijn familie en mijn vrienden.

405. Wat is klein geluk voor jou?
Linde: Eten, een knuffel, een zacht, warm bed.
Monica: Eindelijk naar bed kunnen aan het eind van een vermoeiende dag, en eindelijk vrije tijd hebben na een drukke paar dagen.
Thyrze: Dat kan van alles zijn. Als iets direct lukt, een lief gebaar van mijn vriend, nog even lekker in bed kunnen blijven liggen, etc.
Melisa: Even rust hebben.
Daphne: Met mijn voeten omhoog op de bank na een vermoeide dag, met een leuke film/serie op en een flinke bak popcorn.

406. Doe je weleens dingen uit medelijden?
Linde: Ik doe graag lieve dingen voor mensen, zeker als ik weet dat iemand het even iets minder heeft!
Monica: Ja, vaak wel. Ik zou het zelf ook waarderen als mensen het voor mij zouden doen, dus doe ik ook graag iets voor hen!
Thyrze: Guilty.
Melisa: Ja, ik vind het vaak zielig voor me ma hoeveel ze moet doen.
Daphne: Ja, maar niet geheel uit medelijden hoor! Ik doe die dingen dan niet ‘omdat ik het zielig vind voor de ander’, maar omdat ik die dingen dan ook echt wil doen.

Wat is jouw favoriete troosteten?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post