1000 vragen aan jezelf
Kunnen we goed luisteren? Hoe ziet onze ideale partner eruit? Wanneer waren we voor het laatst trots op onszelf? Dit en meer in deel 24 van 1000 vragen aan jezelf!

323. Hoe oud voel je je?
Linde: Ik voel me wel iets ouder dan 21. Dit komt denk ik door het feit dat mensen vaak zeggen dat ik me al zo volwassen gedraag en ik een eigen bedrijf heb.
Monica: Ik wordt over twee weken alweer 24, maar zo voelt het voor mij absoluut niet. Ik ben altijd al een beetje een laatbloeier geweest, en het feit dat ik nu bij mijn studie in een jaar zit waarin de meesten toch twee of drie jaar jonger zijn, maakt ook dat ik me jonger voel dan dat ik eigenlijk ben. 21 ofzo.
Thyrze: Soms net een oude oma (ik wil nog wel eens krakkemikkig zijn, haha), soms gewoon lekker mijn leeftijd 🙂
Melisa: Dat ligt aan mijn bui. Ik kan zo oud zijn als een kind in Disneyland, of me af en toe voelen als of ik 40 ben ofzo.
Daphne: Ik voel me zo oud als ik ben! Ik studeer, heb een bijbaantje en woon nog thuis.

324. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
Linde: Mezelluf.
Monica: Waarschijnlijk niet hetzelfde als wat jij ziet wanneer jij in de spiegel kijkt. Tenzij je er net zo uit ziet als ik. :p
Thyrze: Mijn gezicht.
Melisa: Me, duhh haha
Daphne: Een 20-jarig meisje die zich in de bloei van haar leven bevindt!

325. Kun je goed luisteren?
Linde: Ik denk van wel. Ik luister in ieder geval liever naar anderen dan dat ik zelf aan het woord ben.
Monica: Ja, ik luister wel graag naar anderen. Alleen soms vind ik het wel moeilijk om me langere tijd achter elkaar op het gesprek te blijven concentreren.
Thyrze: Ja, ik kan goed luisteren.
Melisa: Ja best wel denk ik. Ik ben vaak wel de persoon waar andere naartoe komen om te praten.
Daphne: Ja. Over het algemeen kan ik beter luisteren dan zelf praten.

326. Welke vraag is je al te vaak gesteld?
Linde: Ben je familie van Gerrit Rietveld, je weet wel, van die stoel? (Antwoord is nee trouwens.)
Monica: Of ik Monique heet. (spoiler: nee.)
Thyrze: Hoe ik mijn naam spel.
Melisa: Hoe je mijn naam uitspreekt.
Daphne: Van welke afkomst ben jij? Hahaha.

327. Is alles mogelijk?
Linde: Zeker niet. Maar je kan het altijd proberen.
Monica: Nee. Maar ik denk dat je een heel eind kan komen als je het graag wilt.
Thyrze: Noop. Ik denk ook niet dat het leuk zou zijn als voor iedereen alles mogelijk was. Denk je de gevolgen eens in!
Melisa: Dat ligt eraan wat je er voor over hebt.
Daphne: Nee, niet alles is mogelijk. Zo zou ik nooit van mijn leven een goede kunstenaar kunnen zijn of goede topsportster. Maar ik geloof er zeker in dat alles wat je wil, alles wat je écht wil, te bereiken is.

328. Hoe traditioneel ben je?
Linde: Als ik nu het antwoord van Daphne lees denk ik dat ik niet traditioneel ben. Ik vind niet dat de vrouw ‘hoort’ te koken en huishoudelijke taken op zich hoeft te nemen. Dit kunnen mannen net zo goed.
Monica: Ik was vroeger wel heel traditioneel, maar toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk geen zin heb om later als huisvrouw de hele dag thuis te zitten.
Thyrze: Ik hou me eigenlijk helemaal niet bezig met of ik traditioneel ben of niet.
Melisa: Misschien iets traditioneler dan de gemiddelde Nederlander, toch iets meegekregen van mijn Turkse afkomst, maar ik vind wel dat iedereen zijn taken kan doen in het huis.
Daphne: In sommige opzichten ben ik traditioneel, en in andere opzichten weer niet. Zo vind ik dat een vrouw gewoon moet kunnen werken en beslissingen moet kunnen nemen. Aan de andere kant vind ik dat de vrouw in de relatie wel hoort te koken en de huishoudelijke klusjes moet doen.

329. Kent iemand je diepste geheimen?
Linde: Ik denk niet dat ik echt hele diepe geheimen heb dus de diepste is vast niet erg diep. Ja dus?
Monica: Ik heb niet zoveel geheimen geloof ik.
Thyrze: Oef, ‘diepste geheimen’ klinkt wel heel zwaar. Er zijn dingen die helemaal niemand weet, maar mijn vriend weet over het algemeen wel alles.
Melisa: Ik ben niet iemand die makkelijk over mijzelf praat.
Daphne: Ik heb niet veel geheimen, haha.

330. Hoe ziet je ideale partner eruit?
Linde: Mijn ideale partner is lief, zorgzaam, betrouwbaar, grappig, aantrekkelijk en houdt van knuffelen.
Monica: Inderdaad wat Linde zegt, maar hij moet er ook wel een beetje verzorgd bij lopen!
Thyrze: Wat grappig dat Linde, Monica en Daphne (Melisa heeft deze vraag op dit moment nog niet ingevuld) als eerste karaktereigenschappen noemen. Leuk! Ik vind zelf ook het innerlijk belangrijker, al lieg ik als ik zeg dat het uiterlijk niet meetelt. Ik wil vooral een jongen die lief is, iemand met wie ik kan lachen en bij wie ik me vertrouwd en veilig voel.
Melisa: Linde’s partner klinkt ideaal 😉 Uiterlijk maakt mijn niet heel veel uit al ben ik wel partial to diep blauwe ogen.
Daphne: Lief, betrouwbaar en een goed uiterlijk. Maar het is vooral het innerlijk dat voor mij telt!

331. Waar hunker je naar?
Linde: Cheesecake.
Monica: Op het moment dat ik dit schrijf ben ik letterlijk net mijn bed uit, en wil ik eigenlijk vooral heel graag terug mijn bed in.
Thyrze: Always food. Vaak ook mijn bed. Meer tijd om te lezen. Meer tijd om niks te doen. The list goes on, haha.
Melisa: Op dit moment naar deel 4 van de Air Awakens serie want ik heb net een Skype meet gehad met de auteur haha.
Daphne: Op dit moment hunker ik heel erg naar eten!

332. Ben je moedig?
Linde: Ik denk van wel. Ik ben wel vaker nieuwsgierig dan ergens bang voor. Dat draagt ook wel bij aan het feit dat ik veel dingen uit wil proberen, ook al lijken ze nog zo intimiderend.
Monica: Dat ligt heel erg aan de situatie, maar als ik iets echt graag wil dan laat ik me niet zomaar tegenhouden!
Thyrze: Ha, nee. Ik begin al te gillen als ik een spin op de vloer zie zitten.
Melisa: Ik denk het wel ja.
Daphne: Ik zou mezelf niet bijzonder dapper willen noemen, maar ik ben wel van mening dat ik veel dingen durf.

333. Is er voor alles een juiste plaats en tijd?
Linde: Ja, ik denk zeker dat er soms onverwacht dingen op je pad komen die je nooit had verwacht tegen te komen. Dan ben je gewoon op het juiste moment, op de juiste plek.
Monica: Ja en nee. Het is inderdaad wat Daphne zegt, soms moet je het er zelf naar maken. Maar ik denk ook zeker dat je daar lang niet altijd invloed op hebt, dus ik denk dat sommige dingen inderdaad ook wel gewoon op je pad komen.
Thyrze: Nee, sommige dingen komen gewoon altijd zwaar ongelegen en andere dingen gebeuren nooit als je het er zelf niet naar maakt.
Melisa: Ik ben het enorm met Daphne eens.
Daphne: Hmmm, deze vraag vind ik lastig. Het eerste antwoord dat me te binnen schoot was: ja! Maar toen dacht ik na en ik denk toch wel dat je het er soms ook naar moet maken. Dus dat je niet moet gaan wachten totdat alles op je pad verschijnt.

334. Waar voel jij je te goed voor?
Linde: Ik denk niet dat ik me ergens te goed voor voel. Wie ben ik nou om me ergens te goed voor te voelen. Putjesschepper is ook een vak!
Monica: Ik ben het ook met de andere meiden eens. Ik denk dat niemand zomaar ergens te goed voor is, maar bepaalde dingen passen gewoon beter bij je persoonlijkheid en je niveau dan andere dingen.
Thyrze: Ik ben het met Daphne eens, haha.
Melisa: Nergens echt, iedereen heeft zijn kunnen. Je moet iedereen in zijn/haar waarde laten. Bepaalde dingen vind ik niet leuk om te doen of zijn gewoon niet echt wat voor mij, betekent niet dat ik er te goed voor ben.
Daphne: Als ik zou zeggen dat ik me nergens te goed voor zou kunnen voelen, zou ik liegen. Op dit moment voel ik me inderdaad nergens te goed voor, maar als ik later een baan zou hebben als putjesschepper of iets degelijks, zou ik me daar wel te goed voor voelen.

335. Zou jij een jaar zonder mensen kunnen?
Linde: Absoluut niet. Ik kan best goed alleen zijn maar een jaar hou ik niet vol.
Monica: Nee. Hoewel ik mijn alone time zeer waardeer en af en toe echt nodig heb, ga ik me echt eenzaam voelen als ik te weinig onder de mensen ben.
Thyrze: Ik kan heel goed zonder mensen, maar een jaar lijkt me wel erg lang. Ik denk dat ik dan toch nee moet zeggen.
Melisa: Jup. Ik ben best een eenling. Ik vind het heerlijk om op mezelf te zijn. Don’t get me wrong, I love my friends en de meeste familie leden, maar ik heb echt tijd voor mezelf nodig om weer op te laden.
Daphne: Nee. Ik heb echt mensen om me heen nodig!

336. Wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?
Linde: Vanochtend, toen ik mijn bevroren slot had ontdooit met een waterkoker!
Monica: Toen ik te horen kreeg dat ik eindelijk twee vakken uit mijn eerste jaar, die ik opnieuw moest doen, nu dan eindelijk gehaald heb.
Thyrze: Toen ik vanmiddag een complimentje van een collega kreeg, dat mijn teksten goed waren!
Melisa: Afgelopen week toen ik een moeilijke keuze maakte, het was een goede keuze, maar ik had er wel moeite mee. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb.
Daphne: Ik ben altijd erg trots op mezelf als ik zie dat ik mijn vriend weer met iets blij heb kunnen maken. Dan denk ik: ja Daphne, dit heb je erg goed gedaan! En dat was afgelopen Valentijnsdag.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post