1000 vragen aan jezelf #17

1000 vragen aan jezelf
Met wie zijn we graag samen? Welke dag in ons leven zouden we over willen doen en hebben wij een tic? Je komt erachter in deel 17 van 1000 vragen aan jezelf!

225. Van welk geluid hou je?
Linde: Van de vogeltjes die fluiten op een mooie zomerse ochtend, het lekkere ouderwetse gekraak van mijn elpees en het geluid van het omslaan van een pagina.
Monica:Ik houd ook van het gefluit van vogeltjes in de ochtend: ik krijg er altijd zo’n lente-gevoel van. En het geluid van de regen! (maar dan wel alleen als ik dan niet zelf naar buiten hoef!)
Thyrze: Van het geluid van de lente. Hoe dat klinkt? Een zacht briesje dat door de bomen waait, warme zon op mijn huid (oke, dat maakt geen geluid), fladderende en fluitende vogeltjes.. Heerlijk!
Melisa: Regendruppels tegen mijn dakraam als ik ga slapen, of de airco in de zomer. Als ik weer probeer te gaan slapen als het wat cooler begint te worden, moet ik echt weer wennen.
Daphne: Ik hou enorm van het geluid wanneer ik door de sneeuw loop. Ik hoop zo erg dat ik dat geluid deze winter nog ga horen!

226. Wanneer was je het allergelukkigst?
Linde: Ik ben vaak heel erg gelukkig geweest. Één moment kiezen is dan ook onmogelijk!
Monica: Er zijn zoveel gelukkige momenten geweest dat ik er inderdaad niet zomaar één aan zou kunnen wijzen.
Thyrze: Ik ben op heel veel momenten héél erg gelukkig. En gelukkig maar!
Melisa: Mijn kindertijd 😉
Daphne: Ik ben op veel momenten gelukkig geweest! Ik moet niet een enkel moment bedenken.

227. Met wie ben je graag samen?
Linde: Met de mensen om wie ik geef: mijn vriend, familie en vrienden.
Monica: Inderdaad de mensen die mij dierbaar zijn: vrienden en familie.
Thyrze: Met mijn vriend, vriendinnen en met mijn familie.
Melisa: Mijn boeken haha. Nee inderdaad, familie en vrienden.
Daphne: Met mijn vriend, vriendinnen en familie.

228. Wil je alles verklaren?
Linde: Meestal wel ja.
Monica: Vaak wel. Je hoeft niet altijd voor alles en iedereen verantwoording af te leggen, maar in de meeste gevallen is het beter/fijner als je dat wel doet.
Thyrze: Ik heb wel de neiging om voor veel dingen een verklaring te geven, ja. Ik probeer het af te leren: je hoeft namelijk niet overal een verklaring voor te hebben.
Melisa: I like a bit of mystery.
Daphne: Dat doe ik meestal wel, omdat ik ook verwacht dat anderen dat doen.

229. Wanneer heb je voor het laatst je angst opzij gezet?
Linde: Ik ben niet snel bang voor iets, dus ik hoef mijn angst nooit vaak opzij te zetten omdat ik die niet heb.
Monica: Toen ik vorige maand naar het ziekenhuis moest om mijn amandelen er uit te laten halen. Ik houd niet van ziekenhuizen en ik houd niet van mensen die in me gaan prikken en snijden, maar ik wist dat ik me er achteraf beter door zou voelen, dus ik heb het toch gedaan, ook al vond ik het heel eng.
Thyrze: Ha, tijdens mijn presentatie van vanmiddag (het is nu 5 januari).
Melisa: Ik ben niet snel bang dus ik zou het niet weten 🙂
Daphne: Ik heb geen idee…

230. Wat is je grootste jeugdzonde?
Linde: Ik was een heel braaf kind vroeger. Ik kan me dan ook geen jeugdzonde herinneren.
Monica: Ik snoepte vroeger heel veel en mijn moeder begon daarom ook op een gegeven moment het snoep te verstoppen, maar ik wist het bijna altijd te vinden!
Thyrze: Oef, jeugdzonde? Idunno, snoepjes?
Melisa: Ik was heel lief vroeger dus volgens mij heb ik er geen.
Daphne: Ik heb heel veel leraren het leven zuur gemaakt op de middelbare school. Dus dat dan, denk ik.

231. Wat weiger je te begrijpen?
Linde: Dat mensen Jamie Campbell-Bower geen goede Jace vonden in The Mortal Instruments: City of Bones. Ik bedoel, hij is zo mooi!
Monica: Dat dingen als racisme en discriminatie nog steeds bestaan.
Thyrze: Omg. Ik heb hier ongetwijfeld een heel goed antwoord op, maar ik kan nu maar niks bedenken…
Melisa: Dat je volgens sommige in de Islam meiden in elkaar mag rammen als ze ook maar met een jongen praat. Ga toch fietsen.
Daphne: Ik weiger te begrijpen dat er nog steeds volwassenen zijn die andere volwassenen pesten, bijvoorbeeld op de werkvloer.

232. Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?
Linde: Heb je even? Over het feit dat ik vroeger dacht dat een piloot ‘vliegtuigchauffeur’ heette. Toen ik een microfoon kreeg voor kerst (ik was 3) alleen maar keihard mn eigen naam riep. Dat ik dacht dat mensen in Donesië woonden ipv in Indonesië, etc.
Monica: Een vriend en een vriendin van mij gingen met elkaar op date. Ik sprak haar van tevoren en ze vertelde dat ze erg zenuwachtig was. Ik dacht dat het een goed idee was om iets grappigs te zeggen om het ijs te breken, dus ik zei: “als je zenuwachtig bent, denk aan mij, dansend in een broccolipak.” Maar, ik kreeg dus later te horen dat ze op die date op een gegeven moment wilden gaan zoenen, maar zij toen zenuwachtig werd en dacht aan mij in een broccolipak en vervolgens zo hard moest lachen dat er van zoenen niks meer kwam. They’re never going to let this go.
Thyrze: Zullen we die maar even niet herhalen? Dan kom ik er nooit meer van af, hahaha.
Melisa: Oh zit daar appel in? Als 10 jarige bestelde mijn moeder apfelstrudel in Duitsland. Ja weet ik veel. Ik kon geen Duits xd
Daphne: De meeste anekdotes komen uit de tijd dat ik nog op Scouting zat. Dat ik bijvoorbeeld uit bomen viel, en dat ik samen met mijn beste vriendin (waar ik samen mee op Scouting zat) de hele boel gek maakte.

233. Welke dag in je leven zou je willen overdoen?
Linde: Alle dagen die ik bedoelde in vraag 226.
Monica: Er zijn zoveel dagen in mijn leven die ik nog wel eens zou willen doen. Dit sluit inderdaad aan op vraag 226.
Thyrze: Ik zou de dag waarop ik mijn studie koos wel over willen doen, zodat ik iets kon kiezen wat echt bij me paste!
Melisa: Heel veel fijne dagen.
Daphne: Volgens mij is die dag nog niet gekomen, en ik hoop echt dat die ooit zal komen! Die dag zal namelijk mijn trouwdag zijn.

234. Heb je liever meer tijd of meer geld?
Linde: Meer geld. Met meer geld kun je vaker leuke dingen doen en vaak onvergetelijke momenten creëren in de tijd die je hebt.
Monica:Het liefste allebei, natuurlijk. Maar als ik er één moest kiezen dan ga ik voor meer geld. Misschien hoef ik dan niet meer te werken en dan zou ik dus al meer tijd hebben om van dat geld leuke dingen te doen.
Thyrze: Meer geld zodat ik meer tijd heb om leuke dingen te doen :).
Melisa: Meer tijd, het gaat mij allemaal veel te snel.
Daphne: Meer geld, om leuke dingen mee te doen.

235. Zou je willen weten wat de toekomst je brengt?
Linde: Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik zou het heerlijk vinden om te weten wat voor goede dingen me gaan overkomen, maar de slechte dingen daarentegen..
Monica: Ja en nee. Ik ben wel nieuwsgierig maar aan de andere kan je soms ook blij zijn dat je bepaalde dingen niet van tevoren weet.
Thyrze: Soms vraag ik me wel eens af wat ik over bijvoorbeeld 5 jaar doe. Maar stel je nou voor dat het verschrikkelijk is: dat wil je nu toch nog niet weten? Nee, ik droom veel liever over een prachtige toekomst.
Melisa: No, like I said, I like a bit of mystery. En ik geloof niet in èèn toekomst.
Daphne: Als ik op dit moment te horen zou krijgen hoe mijn leven er over 10 jaar uit ziet, zou ik denk ik helemaal gek worden. Ik hou het liever op een verassing!

236. Kan je goed je grenzen aangeven?
Linde: Ja, ik weet snel genoeg wanneer iets of iemand te ver gaat bij me en ik ben niet bang om dat duidelijk te maken.
Monica: Als er dingen zijn die mij irriteren dan zal ik dat niet altijd zeggen, omdat ik weet dat een aantal van die dingen ook wel weer over gaan. Alleen als ik er echt genoeg van heb zal ik het aangeven.
Thyrze: Moeilijk. Ik wil anderen niet teleurstellen.
Melisa: Ja best wel, behalve met lezen.
Daphne: Niet meteen. Als iemand meerdere malen de grens bij mij overschrijdt, dan geef ik pas aan.

237. Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terecht gekomen?
Linde: Ik ben niet iemand die gevaar opzoekt en ik ben er ook niet echt toevallig in een beland, denk ik. De gevaarlijkste situatie waar ik in terecht ben gekomen is toen er eens een lolly in mn keelgat schoot en ik mn handen niet vrij had om hem eruit te trekken.
Monica: De gevaarlijkste situatie waar ik in heb gezeten is dat als ik als kind niet uitkeek voordat ik de straat overstak en vervolgens bijna op een motorkap lag. Maar het was een zebrapad, dus had de automobilist eigenlijk voor mij moeten stoppen.
Thyrze: Ja, zo heb ik bijvoorbeeld twee keer een auto ongeluk meegemaakt.
Melisa: Ik heb ooit mijn zusje moeten redden uit de zee. De stroming was te sterk voor haar, maar ik zoek het niet echt op dus verder niet.
Daphne: Nee, eigenlijk niet.

238. Heb je een tic?
Linde: Oh, zoveel. Als ik me op me gemak voel (meestal tijdens etentjes) en er staat muziek op, dan beweeg ik langzaam van links naar rechts met mn bovenlichaam, ik beweeg vaak onbewust mn voeten tijdens het tv kijken en als ik een boek lees dan zit ik vaak aan mijn haar.
Monica: Ik zit ook veel aan mijn haar. Ik heb het liefste los, maar ik irriteer me er wel aan als het in mijn gezicht hangt. Ik kan ook niet stil zitten, ik ga dan altijd mijn vingers of voeten tikken.
Thyrze: Ik schrijf onbewust woorden over en over en over met mijn duim op mijn vinger. Of met mijn vinger op de hand van mijn vriend (die er dan vervolgens wat over zegt).
Melisa: Ik kauw op mijn tong haha
Daphne: Ik zit vaak met mijn wenkbrauw te spelen, haha. Een hele rare tic, ik weet het.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *