1000 vragen aan jezelf
Waar verheugen wij ons dagelijks op? Hoe gaan wij om met stress en hoe klinkt onze lach? Je leest het in deel 16 van 1000 vragen aan jezelf! Ja, want ook in 2016 gaan we gewoon door met de wekelijkse 14 vragen!

211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?
Linde: We hebben nog nooit ruzie gehad!
Monica: Ik heb nooit ruzie met mijn partner! (Ik heb dan ook geen partner…)
Thyrze: Haha, jaa die hebben we wel. Maar om eerlijk te zijn kan ik op dit moment even niet zo goed bedenken waar het dan over gaat xD (en dat is meestal zo na een ruzie, haha. Ik vergeet ze altijd weer.)
Melisa: Lekker rustig in partner land 😉
Daphne: Ehmmm… Dat ik soms heel erg kan pushen, haha.

212. Waar verheug je je dagelijks op?
Linde: Mijn vriendje zien en/of spreken, feestjes, concerten, afspreken met vrienden en heerlijk naar muziek luisteren.
Monica: Op leuke dingen die in het verschiet liggen, zoals evenementen of feestjes.
Thyrze: Leuke dingen doen, boeken lezen en mijn vriendje zien / spreken.
Melisa: To make a new adventure each day.
Daphne: Om weer naar huis te gaan na een lange dag school of werk.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?
Linde: Ik was vroeger beste vriendinnen met mijn overbuurmeisje. We speelden letterlijk elke dag met elkaar en deelden alles samen. Helaas verhuisde ze op 6 jarige leeftijd en sinds ze daar woont heb ik haar maar twee keer gezien.
Monica: Eigenlijk geen een meer. Voordat ik op mijn 15e verhuisde had ik een aantal vriendinnen, maar een heleboel daarvan hebben me na de verhuizing compleet links laten liggen. Eerst miste ik ze wel, maar nu vind ik het wel goed zo.
Thyrze: Ik ontmoet naarmate ik ouder word steeds meer mensen die echt goed bij mij passen. Dus, nee, missen doe ik mijn oude vriendschappen niet echt. Heb er veel te veel leuke vriendinnen voor in de plaats gekregen!
Melisa: Mijn beste vriendin van de basisschool, wij deden alles samen en ik vertelde haar ook altijd alles. Zo’n vriendschap heb ik eigenlijk niet meer.
Daphne: Sommige vriendschappen die ik op de middelbare school had. Die meiden spreek ik nauwelijks meer, terwijl we dagelijks met elkaar optrokken.

214. Hoe ga je om met stress?
Linde: Redelijk goed. Ik kan mezelf altijd wel kalmeren en geruststellen dat alles goed komt. Ik merk het vooral aan mijn lichaam of ik stress heb of niet, dan krijg ik vaak pijntjes.
Monica: Als het stress voor school is sluit ik me meestal af van mijn omgeving en ga ik heel hard aan het werk. Met andere vormen van stress kan ik niet zo goed omgaan: Ik ben dan heel gauw chagrijnig en dingen worden me snel te veel.
Thyrze: Niet, haha. Ik krijg van stress ook altijd migraine, dus ik moet oppassen dat ik niet in té stressvolle situaties terecht kom.
Melisa: Ligt er aan. I can rise to the challenge en dan kom ik eruit up top, maar ik kan er ook aan onderdoor gaan en me dan willen verstoppen.
Daphne: Niet goed, haha. Soms probeer ik mezelf rustig te houden, maar vaak lukt dat niet.

215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?
Linde: Nee, eigenlijk nooit. Mensen nemen me maar zoals ik ben en anders is het jammer.
Monica: Soms doe ik het onbewust, als ik indruk op mensen wil maken. Maar ik probeer het niet te doen.
Thyrze: Ik probeer het uiteraard niet, maar soms merk ik dat ik toch wat leuker over probeer te komen omdat ik op die momenten dan onzeker ben.
Melisa: Ik kom soms heel zelfverzekerd over, maar dat ben ik vaak niet.
Daphne: Dit probeer ik zo min mogelijk te doen.

216. Waarin lijk je op je vader?
Linde:
 Ik denk dat ik het meest overeenkom met mijn vader qua zorgzaamheid, flauwe humor en onze liefde voor muziek. Ook hebben we dezelfde huid, we worden super snel bruin in de zomer!
Monica: Ik heb het eigenwijze en driftige karakter van mijn vader. Ik heb ook zijn haarkleur. We kunnen ons allebei ook soms te druk maken om dingen.
Thyrze: Hahaha, wij zijn allebei heel lui en hebben een hekel aan sporten. Ontzettend goede eigenschappen dus.
Melisa: Oh god, you had to ask. In te veel dingen, daarom botsen wij ook veel.
Daphne: Qua innerlijk lijk ik het meeste op mijn vader! We denken beiden goed na bij de dingen die we doen.

217. Kun je geluk afdwingen?
Linde: Nope.
Monica: Nee. In mijn ervaringen gaat het juist alleen maar mis als je het af probeert te dwingen.
Thyrze: Nee.
Melisa: Nee.
Daphne: Nee.

218. Wat voor type ruziemaker ben je?
Linde: Ik hou niet van ruzie, dus ik probeer het altijd zo veel mogelijk te vermijden. Als ik merk dat ik geïrriteerd raak of boos dan wend ik me af van die persoon.
Monica: Ik houd helemáál niet van ruzie, dus ik probeer het altijd te voorkomen indien mogelijk. Ik wordt ook niet zo snel boos, maar als je het zo ver weet te krijgen dan mag je van mij ook best weten dat je het verpest hebt.
Thyrze: Ik word niet heel snel boos, maar als ik echt boos ben, dan kan ik er ook vrij lang in blijven hangen. Ik heb dan echt even rust nodig om af te koelen.
Melisa: Geen idee, ik maak niet zo vaak ruzie. Maar ik wil wel vaak mijn gelijk halen.
Daphne: Ik ben zo’n ruziemaker die van een mug een olifant kan maken. Dus om een heel klein probleem en heel groot probleem maken. Maar dat ligt ook aan in welke stemming ik op dat moment zit.

219. Ben je ‘s ochtends meteen wakker?
Linde: Op een werkdag wel, dan moet ik er gewoon meteen uit. Maar in het weekend? Nee.
Monica: Haha, echt niet. Ik heb minstens een halfuur nodig.
Thyrze: Nooo. Ik ben echt zó geen ochtendmens!
Melisa: Vaak wel.
Daphne: Ook ik heb minstens een half uur nodig, haha. Ik snooze hem echt veel te vaak.

220. Hoe klinkt jouw lach?
Linde: Soms een beetje hysterisch.
Monica: Soms een beetje als een stervende cavia, en soms als Patrick Ster, maar dan een octaaf hoger.
Thyrze: Als een lach? Haha, geen idee.
Melisa: Soms als een hyena haha. Dan krijg ik echt geen adem meer. Anders, idunno.
Daphne: Luidruchtig.

221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?
Linde: Bij mij en mijn (huidige beste) vriendin is dat ongeveer gebeurd. We keken elkaar aan toen iemand een hele slechte grap maakte en wij gingen daar met z’n tweeën helemaal stuk om. Toen dachten we al van, hey, jij bent oké. Dus ja, ik denk van wel maar échte vriendschap ontstaat pas als je elkaar goed leert kennen.
Monica: Ik denk dat er wel iets van een klik kan ontstaan op het eerste gezicht, wat de basis kan zijn voor een vriendschap. Maar échte vriendschap ontstaat daarna pas!
Thyrze: Ik denk zeker wel dat je direct een klik met iemand kunt hebben als je diegene voor het eerst ziet.
Melisa: Als ik iemand mijn favo boeken zie lezen of iemand iets van mijn fandoms aan zie hebben and I’m like.. You and me, friends! haha nee hoor. Misschien wel een lolletje samen, maar idd zoals Thyrze zegt, echte vriendschap komt later.
Daphne: Als je dezelfde blikken met elkaar uitwisselt, dan wel. Daar geloof ik wel in!

222. Gun je jezelf vaak een pauze?
Linde: Als ik merk dat ik het echt nodig heb (lees: ik val om) dan neem ik wel even een pauze ja.
Monica: Ik neem vaak pauzes voordat ik überhaupt begonnen ben! Maar als ik dan eenmaal aan de slag ben, dan wil ik ook eigenlijk door totdat het af is.
Thyrze: Ja, ik ben heeeeel goed in pauzes nemen (lees: uitstellen).
Melisa: Nee, ik vergeet vaak pauzes te nemen.
Daphne: Nee, echt veel te weinig.

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?
Linde: Wat een rare vraag, maar ehm, nee? Het was altijd wel gewild denk ik.
Monica: Ik ben nooit verliefd op iemand geworden terwijl ik het niet wilde. Ik ben wel een paar keer langer dan ik wilde verliefd gebleven op iemand.
Thyrze: Oef, niet dat ik me zo even kan herinneren.
Melisa: Nee niet echt.
Daphne: Jeetje. Niet per se ongewild, maar wel op momenten waarop het niet goed uitkwam.

224. Duw je mensen in hokjes?
Linde: Nee, ik ben geen mensen in hokjes duwer. Je kan wel meteen een oordeel over iemand hebben, maar 9 van de 10 keer blijkt iemand heel anders te zijn dat dat je had gedacht.
Monica: Ooit wel eens, als ik ze niet goed ken. Maar zodra ik ze leer kennen stel ik ook wel snel mijn oordeel bij. Alhoewel, ik kom er ook steeds meer achter dat de meeste mensen niet zo goed in hokjes passen.
Thyrze: Ik betrap mezelf er wel eens op, maar dan heb ik ook wel meteen door dat ik het doe en dat dat nergens op slaat. Dus: ja (helaas), maar ik corrigeer mezelf dan ook weer meteen.
Melisa: I try not to.
Daphne: Nee, ik geloof dat iedereen anders is.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post