1000 vragen aan jezelf #15

1000 vragen aan jezelf
Waar hadden we voor het laatst de slappe lach om? Waren wij gelukkig als puber en waar dagdromen we vaak over? Je leest het in deel 15 van 1000 vragen aan jezelf!

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?
Linde: Elke avond probeer ik toch wel eventjes tot rust te komen na een drukke dag werken.
Monica: Ja. Als ik een drukke week heb, heb ik gewoon écht even een dag(deel) voor mezelf nodig, om de batterij weer op te laden. Anders wordt ik echt gek.
Thyrze: Ja, ik probeer dat in ieder geval wel. Ik kan heel goed alleen zijn.
Melisa: Ja ik probeer iedere dag even wat tijd voor mijzelf te nemen.
Daphne: Nee, eigenlijk alleen het weekend.

198. Waar had je het laatste de slappe lach om?
Linde: Toen mijn vriendin zo gek werd van het stomme nieuwe liedje op de radio van Justin Bieber, dat ze er een eigen songtekst voor ging verzinnen.
Monica: Om een filmpje van Winnie de Pooh, met allemaal hele slechte woordgrapjes. Dit filmpje, om precies te zijn.
Thyrze: Oef, over een heel flauw, veel te stereotype (en dus niet te herhalen :P) grapje.
Melisa: Mijn leerlingen. Ze moesten een radioprogramma maken. Ze maken de leukste dingen.
Daphne: Ik heb vaak de grootste slappe lach met mijn vriend. Eigenlijk gebeurt dit best vaak. Of we zetten rare stemmetjes op, of we maken erg flauwe grappen.

199. Geloof je alles wat je denkt?
Linde: Ik denk soms wel hele vreemde dingen, dus nee.
Monica: Nee, ik weet dat mijn hoofd soms dingen enorm op kan blazen of om kan draaien waardoor dingen veel erger lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ik kan me ook vaak druk maken om niks, maar nu ik dat weet, geeft dat ergens ook wel een beetje rust.
Thyrze: Nee, ik kan best goed objectief naar mezelf en mijn eigen gedachten kijken.
Melisa: Umh don’t thing so?
Daphne: Hmmm… Ik heb hier geen idee van, eerlijk gezegd.

200. Welk feest was legendarisch?
Linde: Elk concert dat ik bijwoon noem ik een feestje. Mijn beste concert was dat van Muse in 2014! Tevens was het feestje van mijn vriendin twee weken geleden ook redelijk legendarisch (zie: dansen en meeblèren met de Pokémon Theme Song).
Monica: Het laatste legendarische feestje waar ik bij was was denk ik toch wel het concert van Taylor Swift in Juni! Dat was echt heul gaaf!
Thyrze: Mijn zestiende verjaardag was héél vet! Denk aan sweet sixteen: inclusief limousine (ja echt) en een zwembad party.
Melisa: Die komt er nog aan 😉
Daphne: Ik ga eigenlijk nooit uit en ook nooit naar feesten of festivals toe. De feesten die legendarisch zijn, zijn de feesten van mijn familie wanneer er iemand zoveel jaar getrouwd is of er een bruiloft plaats vindt.

201. Hoe goed ken je je buren?
Linde: Niet zo goed. We groeten elkaar wel maar daar houden we het dan ook bij.
Monica: Ik woon hier nu een jaar en inmiddels heb ik ze van allebei de kanten al een keer ontmoet. Veel beter dan dat ken ik ze ook niet. De buren van mijn ouders ken ik wel iets beter en daar hebben we ook goed contact mee.
Thyrze: Redelijk. Mijn moeder is bevriend met de buren van beide kanten.
Melisa: Niet. Ik ben niet zo buurs.
Daphne: Best wel goed. Ik woon hier al mijn hele leven, en mijn buren zijn ongelofelijk aardig.

202. Heb je vaak geluk?
Linde: Ik heb het idee van wel. De laatste tijd lijkt het alsof het geluk mij komt aanwaaien!
Monica: Ja en nee. Ik heb periodes waarin ik denk dat dingen me komen aanwaaien, maar die heb ik op het moment niet. Ik denk wel dat ik mezelf gelukkig mag prijzen met mijn leuke familie, vrienden, en huis, maar er zijn ook dingen waar ik graag nog wat meer geluk mee zou willen hebben.
Thyrze: De ene keer wel, de andere keer niet.
Melisa: Ja opzich wel! Ik win vaak dingen.
Daphne: Het eerste wat bij me opkwam, was het antwoord ‘nee’. Maar als ik verder denk, ben ik van mening dat ik heel erg veel geluk heb. Ik heb nog nooit de jackpot gewonnen of veel geld gewonnen in een casino, maar ik mag wel van geluk spreken dat ik een leuke vriend, familie en superleuke vriendinnen heb.

203. Met welke vriend(in) verschil je het meest?
Linde: Ik kan werkelijk waar niemand verzinnen waarmee ik veel verschil! Dan zou ik moeten kijken naar muziek- of kledingsmaak, maar qua inhoud komen al mijn vrienden en ik best overeen!
Monica: Oef, goede vraag. Ik verschil met eigenlijk al mijn vrienden wel. Met wie ik het meest verschil zou ik zo niet weten.
Thyrze: Hmm, ik heb wel vriendinnen die van mij verschillen: een aantal houden bijvoorbeeld heel erg van uitgaan, of zitten bij een studentenvereniging en dat vind ik dus allebei totaaal niet leuk. Maar we vullen elkaar daardoor juist heel goed aan.
Melisa: Niet echt meer met mijn vriendinnen van nu. Vroeger wel echt.
Daphne: Ik heb een vriendin die me meteen belt als er iets aan de hand is of als er iets ergs gebeurd is, terwijl ik op zulke momenten juist met mezelf wil zijn.

204. Wat doe je anders dan je ouders?
Linde: Ehm, alles. Ik rook niet (wat zij wel deden op mijn leeftijd) en zij zijn niet hun eigen bedrijf gestart en zijn ook geen grafisch vormgevers!
Monica: Ik heb veel meer vrijheden dan mijn ouders hadden op mijn leeftijd. Mijn moeder had al jaren een vaste baan op mijn leeftijd, en mijn vader was ook al klaar met zijn studie, en ze gingen al bijna trouwen. Ik zit nu nog midden in mijn studie en trouwen gebeurd voorlopig nog niet (eerst dan maar eens een leuke partner vinden). Het grappige is wel dat mijn ouders elkaar hebben leren kennen toen ze allebei in Utrecht woonden, en daar woon ik nu ook!
Thyrze: Ik ben bezig met een master (mijn ouders hebben alleen een bachelor) en ik ben een echt talenmeisje, waar mijn ouders allebei op Nyenrode gezeten hebben.
Melisa: Op mijn leeftijd hadden ze al een tijdje een relatie met elkaar. Ik heb hbo en universiteit gedaan. Ik heb in het buitenland gewoond een gestudeerd en ik wil nog een tweede studie doen.
Daphne: Mijn ouders hebben nooit gestudeerd (ofja, wel gestudeerd maar niets afgemaakt). Dat is het grootste verschil!

205. Waar krijg je energie van?
Linde: Van goed slapen? En natuurlijk nieuwe albums van leuke artiesten!
Monica: Van goed slapen en uitrusten. En van eten.
Thyrze: Bezig zijn met boeken. Ik voel me dan echt ontzettend gelukkig.
Melisa: Boeken! Zelfde als Thyrze 😉
Daphne: Van heel erg vet tof nieuws. Ik sta dan letterlijk te stuiteren!

206. Was je gelukkig als puber?
Linde: Redelijk, maar dat kwam niet door mijn puber-zijn.
Monica: Ik heb een paar jaar niet zo lekker in mijn vel gezeten als puber, maar daar ben ik uiteindelijk ook weer overheen gekomen. 🙂
Thyrze: Ik heb altijd lieve vriendinnen gehad, maar er zijn ook minder leuke dingen gebeurt. Normaal dus, denk ik?
Melisa: Nee, was een bagger tijd voor mij.
Daphne: Ja, op zich wel. Er zijn wel dingen waarvan ik achteraf had gewild dat ik die anders had gedaan, maar in die tijd was ik gelukkig.

207. Wanneer heb je voor het laatste een nacht doorgehaald?
Linde: Toen was ik 12 jaar. Op onze school organiseerden ze voor alle leerlingen uit groep 8 een nacht waarin we niet mochten(!) slapen, we verstoppertje gingen spelen in de school en griezelige dingen gingen doen!
Monica: Ik heb nog nooit een nacht doorgehaald. Ik wilde het ooit met een vriendin doen: we hadden ons voorgenomen om de hele nacht Disney films te gaan kijken, maar halverwege de tweede film vielen we toch in slaap… Ik heb mijn nachtrust toch wel erg hard nodig, al is het maar een paar uurtjes.
Thyrze: Ehm, ik denk dat ik dat nog nooit gedaan heb. Oh wacht, één keer toen ik op vakantie was naar Zeeland met vriendinnen (toen ik 16 was) heb ik het licht zien worden.
Melisa: Pinkpop dit jaar. Moest de volgende dag werken en kwam erg laat/vroeg thuis
Daphne: Jeetje. Dit doe ik eigenlijk NOOIT. Ik ga wel vaak laat slapen, maar het is me nooit overkomen dat ik een hele nacht niet heb geslapen.

208. Waar dagdroom je vaak over?
Linde: Ik dagdroom (bijna) ieder moment van de dag. Waarover dat dan gaat kan van alles zijn!
Monica: Over letterlijk van alles en nog wat!
Thyrze: Vakantie. Lui zijn. Niks hoeven. Ik heb het namelijk heel druk!
Melisa: Heeeeel veeel.
Daphne: Over van alles en nog wat!

209. Kijk je vaak achterom?
Linde: Nee, bijna nooit.
Monica: Soms wel eens, maar dan is het meer dat ik me dan realiseer dat ik blij ben met hoe de dingen nu zijn in vergelijking met toen. 🙂
Thyrze: Niet vaak. Het heeft namelijk niet zoveel zin om te zitten treuren en wensen dat ik dingen anders had gedaan. Word je alleen maar verdrietig van ;).
Melisa: Letterlijk of figuurlijk? Niet echt.
Daphne: Nope.

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
Linde: Dat ik vroeger op turnen heb gezeten. Ja echt!
Monica: Dat ik vroeger altijd wilde turnen! Helaas kon het toen niet, en toen ik een paar jaar later begon met paardrijden wilde ik het ook niet meer.
Thyrze: Dat ik ruim zeven jaar op vioolles gezeten heb.
Melisa: Ik ben een open boek, ik denk niet dat er veel is dat mensen niet van mij weten. Misschien dat ik 6 jaar aan klassiek ballet heb gedaan?
Daphne: De meesten weten niet dat ik erg rustig kan doen.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *