1000 vragen aan jezelf #14

1000 vragen aan jezelf
Waar piekeren we over, op welk familielid lijken we het meest en zijn we gevoelig voor kritiek? Je leest het in deel 14 van 1000 vragen aan jezelf!

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?
Linde: Met het lezen van een boek of het kijken van een tv-serie!
Monica: Met een muziekje in mijn oren, dan kan ik me namelijk even voor de rest van de wereld afsluiten. Wat ik daar naast dan nog aan het doen ben (meestal is dat lezen) dat maakt dan niet zoveel uit.
Thyrze: Op mijn kamer met een boek.
Melisa: Met een goed boek, een nieuwe aflevering van mijn favo series of een chapter van een fanfiction.
Daphne: Door een goed boek te lezen, of door naar een mooie drama-film te kijken.

184. Voel je je weleens buitengesloten?
Linde: Zelden.
Monica: Soms wel, maar lang niet zoveel meer als vroeger.
Thyrze: Tegenwoordig bijna niet meer.
Melisa: Ja, soms.
Daphne: Ja, soms wel. Maar vaak probeer ik mezelf toch overal tussen te wurmen.

185. Waar pieker je vaak over?
Linde: De laatste tijd pieker ik niet veel meer. Ik deed dat vroeger juist te veel waar ik erg ongelukkig van werd. Nu probeer ik het dus zo veel mogelijk te vermijden. Ik zie wel wat er gebeurd!
Monica: Over bijna alles! Mijn tweede naam is ‘Pieker’. (Eigenlijk is het ‘Maria’, maar je snapt het idee…)
Thyrze: Over best veel. Ik wil dingen altijd goed doen, goed geregeld hebben. En ja, daar gaat dus veel gepieker aan vooraf.
Melisa: Werk! Omg fulltime werken is veel!
Daphne: Haha, waarover niet? Ik kan over best veel dingen piekeren. Of mensen mij wel aardig vinden, of dat ik wel goed genoeg heb geleerd voor die ene toets, noem maar op!

186. Hoe zie je je toekomst?
Linde: Ik hoop dat ik erg gelukkig ben in de toekomst. Omringd door lieve mensen en met leuke herinneringen in gedachten!
Monica: Ik zou heel graag nog eens een album uit willen brengen, of gewoon wat muziek releasen. Ook zou ik heel graag nog eens een boek willen uitgeven. Daarnaast heb je het standaard huisje, boompje, beestje verhaal.
Thyrze: Zo lang ik maar met boeken bezig kan zijn! En uiteraard de standaard dingen: een huisje, leuke dingen doen, gelukkig zijn etc.
Melisa: Oh gosh, idunno. Gelukkig hoop ik 😉
Daphne: Ik heb geen idee. Ik weet wel dat ik er alles aan zal doen om gelukkig te zijn. Ohja, ik wil wel heeel erg graag trouwen.

187. Waar viel je op bij je partner?
Linde: Zijn humor en het feit dat hij een Buzz Lightyear action figure heeft. Jep.
Monica: Dat weet ik eigenlijk niet meer. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom ik hem aan de kant heb gezet. :’)
Thyrze: Hij is ontzettend grappig en heel erg lief, maar laat niet over zich heenlopen. En z’n uiterlijk werkt ook mee ;).
Melisa: Niets om op te vallen 😉
Daphne: Dat hij zo spontaan is! Wij hebben nog nooit een awkward moment gehad, en hij is iemand waarmee ik de hele nacht kan wakker liggen omdat we zoveel aan het kletsen zijn.

188. Op welk familielid lijk je het meest?
Linde: Ik lijk (volgens mijn andere familieleden) heel erg op mijn tante. We praten en bewegen blijkbaar precies hetzelfde.
Monica: Ik lijk volgens iedereen het meest op mijn oudste broer.
Thyrze: Hmm, ik denk mijn moeder.
Melisa: Mijn ma denk ik, maar ik heb ook echt wel karaktertrekken van mijn pa.
Daphne: Op mijn nichten. Ik zie heel veel van mezelf terug bij hen.

189. Hoe breng je het liefst de avond door?
Linde: Met een boek op de bank en mijn onesie aan!
Monica: Het liefst op de bank of in mijn bed met een boek of een mooie serie. Of gezellig doen met vrienden.
Thyrze: Met een boek en een dekentje (in de winter) op de bank, tegen mijn vriend aangeleund.
Melisa: In de meest chille stoel ever invented met een goed boek of serie.
Daphne: Het liefst zal ik elke avond lekker willen luieren op de bank, maar dat gaan nou eenmaal niet.

190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?
Linde: Ik ben best wel zelfstandig, ik vind het namelijk nooit fijn om afhankelijk te zijn van anderen. Ik ga graag mijn eigen weg.
Monica: Mijn ouders zeiden altijd dat mijn opa hen altijd vertelde: “kinderen opvoeden is ze zelfstandig maken.” En ik denk dat hij daar wel gelijk in heeft. Ik houd er niet van om afhankelijk te zijn van anderen, en ik houd er ook niet van als andere mensen afhankelijk zijn van mij. Het liefst ga ik gewoon mijn eigen gang.
Thyrze: Mijn moeder heeft ons opgevoed om zelfstandig te zijn. Dus ik ben zeker onafhankelijk :).
Melisa: Heel erg. Haha. Nog erger geworden nadat ik op mezelf ging wonen.
Daphne: Op de een of andere manier probeer ik zo onafhankelijk mogelijk te zijn van anderen. Ik voel mezelf vaak bezwaard om iets aan anderen te vragen.

191. Neem je vaak het initiatief?
Linde: Ja! Ik ben meestal degene die de eerste stap zet als er iets moet gebeuren.
Monica: Eerst nam ik heel vaak het initiatief, maar ik vond het op een gegeven moment behoorlijk vermoeiend te worden om de kar te blijven trekken. Toen ben ik af en toe eens achterover gaan leunen om andere mensen eens het initiatief te laten nemen. Het is geven en nemen, toch?
Thyrze: Ja, vaak wel.
Melisa: Ligt aan waarmee en hoe ik me voel.
Daphne: Dat probeer ik wel te doen, maar dat lukt soms niet.

192. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?
Linde: De enige huisdieren die ik ooit heb gehad waren twee goudvissen genaamd Bert en Ernie. Ik was toen nog redelijk klein dus helaas herinner ik me niet veel van ze.
Monica: Ik heb aan al de huisdieren die ik ooit gehad heb goede herinneringen! We hebben in ons oude huis katten gehad, en zelfs een keer een nestje kittens! Ook heb ik toen een paar hamsters gehad. Nadat we verhuisd waren (en onze laatste kat overleden was), hebben mijn ouders twee honden in huis genomen die ontzettend lief zijn! Ook heb ik nog een tijdje muizen als huisdier gehad. Nu ik op mezelf woon heb ik besloten om geen huisdieren te nemen omdat ik zoveel van huis ben, maar ik mis het wel…
Thyrze: Geen? Nee, we hadden vroeger een kat maar die overleed op mijn zesde, dus die herinner ik me eigenlijk niet.. Mijn vader heeft nu wel twee katten, maar daar kom ik eigenlijk nooit en onze goudvissen vond ik stom.
Melisa: Mijn eerste konijn en My doggy nu. Cutie.
Daphne: Bij ons thuis hebben wij geen huisdieren, erg he? Toen ik klein was had ik voor 4 jaar lang een vis. Een goudvisje. Zonder naam. Ik heb daar niet echt mooie momenten mee beleefd (sorry visje).

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?
Linde: Nee, veel te weinig!
Monica: Er staat nooit genoeg op mijn spaarrekening. Ik heb ook twee spaarrekeningen: Eentje bij mijn ouders, waar ik elke maand wat geld weg zet voor mijn studie. Op mijn andere spaarrekening probeer ik te sparen voor… waar er dan ook voor gespaard moet worden. Vakanties en dergelijke. Maar ik gebruik het ook (eigenlijk veel te vaak) een beetje als reservepotje: kom ik in een maand te kort, dan haal ik er wel eens een of twee tientjes van af.
Thyrze: Ja, hoor! Ik ben goed in sparen.
Melisa: Ik wil weer studeren dus jep, nu nog wel, volgend school jaar ben ik blut.
Daphne: Ik heb twee spaarrekeningen. Een ervan is een spaarrekening waar mijn ouders geld voor mij hebben gespaard, voor mijn studie of uitzet. Daar staat genoeg geld op. Een andere spaarrekening zet ik zelf elke maand een deel van mijn loon weg, zodat ik op vakantie kan gaan of iets dergelijks.

194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?
Linde: Ik woon al 17 jaar in Almere en ik vind het een fijne stad maar ik zou hier zeker niet willen blijven wonen! Ik wil graag naar een stad met meer leven: Amsterdam, Utrecht etc.
Monica: Ik woon nu in een studentenhuis, dus nee. Over een paar jaar zou ik toch wel in een “echt” huis willen wonen. Of ik wel in Utrecht zou willen blijven weet ik nog niet. Misschien wil ik ook ooit wel weer een keer terug naar Brabant.
Thyrze: Nee, ik woon nog bij mijn moeder, maar daar ga ik natuurlijk niet de rest van mijn leven blijven wonen.
Melisa: Uhm haha hope not. Ik weet ook nog niet of ik in Nederland wil blijven of dat ik naar Engeland of iets wil.
Daphne: Ik woon nog bij mijn ouders en hoe leuk ik het hier ook vind, ik hoop niet dat ik hier voor altijd zal blijven wonen.

195. Ben je gevoelig voor kritiek?
Linde: Ik heb veel aan opbouwende kritiek, kritiek dat ergens op slaat en ik iets mee kan. Als dat niet het geval is word ik al gauw boos haha.
Monica: Dat ligt heel erg aan de persoon die het zegt en de manier waarop het gezegd wordt. Als het als opbouwende kritiek op een normale, enigszins aardige manier gebracht wordt, kan ik het prima hebben. Maar ga me niet lopen afzeiken, want dan word ik óf heel chagrijnig, óf je krijgt gewoon een grote mond terug.
Thyrze: Ja, heel erg, tenzij het niet als kritiek, maar meer als tip gegeven wordt. En het is afhankelijk van de persoon die de kritiek geeft.
Melisa: Niet als het goede onderbouwde kritiek is, anders Hell Yeah haha
Daphne: Nee, niet voor goede kritiek. Ik ben wel gevoelig voor niet opbouwende kritiek, waar ik helemaal niks mee kan.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?
Linde: Nee. En zo ja zou ik diegene snel willen vergeten.
Monica: Niet meer. Ik heb alle mensen die ik te intimiderend en vervelend vind uit mijn leven geschopt. Klaar mee.
Thyrze: Bang? Nee. Maar ik ken wel mensen die behoorlijk intimiderend kunnen zijn.
Melisa: Nope.
Daphne: Nope, ik zou ook echt niet moeten weten wie.

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “1000 vragen aan jezelf #14”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *