1000 vragen aan jezelf #1

1000 vragen aan jezelf
Een tijdje geleden is Lieke van Make it Personal met een tof idee gekomen. Namelijk om elke week de 14 vragen uit het boekje van de Flow te beantwoorden via haar blog. Een fantastische manier om de persoon (in ons geval personen) achter de blog beter te leren kennen! Ze nodigde iedereen uit om eraan mee te doen. Dat laten we ons niet twee keer vertellen! Vandaag dan ook deel 1 van 1000 vragen aan jezelf.

1. Met wie kun je het beste opschieten?
Linde: Mijn allerbeste vriendinnetje en tevens collega!
Monica: Pff, dat vind ik een moeilijke keus! Ik ben namelijk zo’n persoon die met niemand meer op kan schieten als ik ze te veel of te lang zie. Ik houd het denk ik nog het langst vol met mijn huisgenote, mijn vriend, en twee van mijn beste vriendinnen.
Thyrze: Ik heb een aantal vriendinnen met wie ik helemaal op één lijn zit en daarnaast natuurlijk met mijn vriend.
Melisa: Dat ligt heel erg aan mijn bui. Soms houd ik van wat drukkere personen, maar soms word ik helemaal gestoord van ze, haha. Maar ik kan me meestal wel aanpassen aan de personen met wie ik ben, dus houd ik het vrij lang uit, zolang ik maar even mijn rust moment voor mezelf kan pakken.
Daphne: Met mijn vriend! Ja, echt waar. Hij is niet alleen mijn lover, maar ook echt mijn beste vriend. We kunnen alles bespreken met elkaar! Maar dan ook echt ALLES.

2. Waar besteed je te veel tijd aan?
Linde: Lui op de bank liggen en series kijken.
Monica: Wakker worden en klaarmaken in de ochtend, zeker na het douchen. Dit zou ik in theorie in een halfuur of 40 minuten kunnen doen, maar het duurt bij mij altijd minimaal een uur of langer.
Thyrze: Uitstellen, haha.
Melisa: Boeken lezen, series kijken. Vooral geen lesplannen maken of toetsen nakijken, die vermijd ik ten zeerste.
Daphne: Met wakker worden! Daar doe ik veel te lang over.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
Linde: Ik van hele droge, sarcastische grapjes, oh en ik kan ook keihard lachen als iemand valt of tegen iets aan knalt, oops!
Monica: Ik houd ontzettend van die hele slechte grappen, zoals “Het is groen, en als je het tegen de muur gooit gaat de telefoon bij de buren… Puur toeval”, maar woordgrappen doen het ook altijd goed bij mij.
Thyrze: Dat ligt er totaal aan in wat voor bui ik ben.
Melisa: Ligt er aan, een goeie flauwe grap op z’n tijd kan er voor zorgen dat ik een uur op de grond lig te rollen, maar die flauwe films vind ik alleen maar irritant. Ik heb ook dagen dat het woord appel of pudding mij doet schaterlachen.
Daphne: Net zoals Linde, om droge en sarcastische grappen.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Linde: Ehhh, ik heb vorige week voor het eerst op een trilplaat gestaan?
Monica: Ik ben begin deze maand voor het eerst vrijwillig gaan hardlopen. Conditie verbeteren enzo.
Thyrze: Ik heb het laatst voor het eerst een ESTA aanvraag voor Amerika gedaan? Niet heel interessant, I know, maar die reis naar New York gaat dat zeker wel worden!
Melisa: Voor het eerst een huisbezichtiging gedaan! Duimen dat ik het huis krijg.
Daphne: Afgelopen vakantie op Kos, toen heb ik voor het eerst op een quad gereden. Eerst vond ik het best eng, maar daarna was het zo vet!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Linde: Nee, alleen als ik diegene echt goed ken maar anders probeer ik het binnen te houden.
Monica: Nee. En hoewel ik het liefst helemaal niet huil in het bijzijn van anderen, gebeurt het heel af en toe wel eens, maar dat is dan 9 van de 10 keer huilen van het lachen!
Thyrze: Als ik me op m’n gemak voel bij die personen wel, anders niet.
Melisa: Nee niet echt. Ik huil sowieso niet snel, alleen om onmacht denk ik.
Daphne: Nee, het liefst niet. Maar dit hangt natuurlijk af wie er bij mij in de buurt zijn.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?
Linde: Cruesli met yoghurt.
Monica: Havermout of cornflakes.
Thyrze: Yoghurt met of fruit of aardbeiensiroop of cruesli, net waar ik zin in heb.
Melisa: Turkse Yoghurt met chiazaad en bessen. Soms ei of een sapje.
Daphne: Meestal Special K’s met melk, maar anders altijd een boterham met pindakaas en hagelslag. En op zondag bakt mijn lieve vriend ALTIJD (als we nergens heen gaan) roerbakei met tuinkruiden voor me.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Linde: Mijn mama natuurlijk.
Monica: Mijn vriend.
Thyrze: Mijn vriend.
Melisa:  Mijn hond 😉
Daphne: Mijn vriend.  

8. Waarin lijk je op je moeder?
Linde: Qua innerlijk zijn we bijna identiek en qua uiterlijk.. Ik heb haar voeten!
Monica: Ik heb mijn moeder’s ogen, neus, haartype, pigment, en schijnbaar hebben we dezelfde soort stem (als ik thuis ben en mijn vader belt, dan denkt hij altijd dat ik mijn moeder ben als ik de telefoon op neem). We hebben ook hetzelfde sterrenbeeld.
Thyrze: Ha, in zoveel. Ik lijk qua innerlijk ontzettend op mijn moeder en we hebben ook dezelfde huid en bouw.
Melisa: Uiterlijk, bepaalde karakter eigenschappen. Op school zeiden ze altijd dat ze niet hoefden te vragen van wie mijn moeder de moeder was als ze binnen stapte.
Daphne: Karakter, echt waar.

9. Wat doe je ‘s ochtends als eerste?
Linde: Ik stap onmiddellijk mijn bed uit (ik kan dus écht niet snoozen) en doe snel sokken aan (ik heb altijd koude voeten). Daarna ren ik naar de keuken om koffie te zetten.
Monica: Mijn wekker snoozen en “nog 5 minuten” slapen of duf liggen doen.
Thyrze: Ik snooze ook altijd, haha. En daarna pak ik altijd eerst m’n mobiel om Instagram, Facebook en Bloglovin’ te checken (verslaaaafd!)
Melisa: Mobiel checken en als er een nieuw hoofdstuk op FanFiction staat dat lezen.
Daphne: Mijn mobiel checken, om zo wakker te worden.

10. Ben je een goede voorlezer?
Linde: Ja, best wel vind ik zelf. Ik was vroeger babysitter en mijn oppaskindjes vonden het fantastisch als ik ging voorlezen!
Monica: Ik zou zelf zeggen van niet. Ik wil namelijk altijd sneller praten dan dat ik denk, ook met voorlezen, en dan struikel ik over mijn woorden.
Thyrze: Redelijk, denk ik?
Melisa: Engels ja, gedichten best oké, voor de rest in het Nederlands bagger. Tja dyslect.
Daphne: Ik denk het wel? Ik lees wel eens een stukje voor aan mijn vriend, en hij vindt dat het heel leuk klinkt.

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Linde: Toen ik een jaar of 6 was. Ik zat bij mijn schoen een Sinterklaasliedje te zingen toen mijn moeder zei: “Je weet dat Sinterklaas niet bestaat toch?” Nou, nee, dat wist ik dus niet. Thanks mom!
Monica: Volgens mij tot ik in groep 5 of 6 zat, maar dat weet ik niet helemaal zeker meer. Ik zal een jaar of 8-9-10 geweest zijn.
Thyrze: Daar vraag je me wat. Géén idee.
Melisa: Haha dat heeft bij mij heel lang geduurd. Tot begin groep 8 ofzo? Alle kinderen zeiden toen dat hij niet bestond en ik knikte hard mee, maar ondertussen dacht ik: hij bestaat echt wel! Ik was super boos op mijn moeder dat ze het vertelde.
Daphne: Pfoeee.. Dat was groep 5! Hoe oud was ik toen? 8?

12. Wat wil je nog graag kopen?
Linde: Concertkaartjes voor de Foo Fighters in Ziggo!
Monica: Alle dingen! Nee, op het moment staat een ukelele heel hoog op mijn verlanglijstje, en heel veel boeken natuurlijk! Ohja, en ergens binnen nu en 5 jaar zou ik wel graag een eigen auto willen.
Thyrze: Een auto, een eigen huisje, nog meer boeken :P. Ik moet en zal ooit een eigen bibliotheekje in mijn huis hebben.
Melisa: Billy boekenkasten! Ik heb nog nooit echt een mooie boekenkast gehad en zodra ik een huisje heb is dat het eerste wat ik koop.
Daphne: Dat zijn echt TE VEEL dingen om op te noemen. Een huis, een auto, kleren, make-up, nagellak.

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?
Linde: Ik zou graag iets geduldiger willen zijn. Ik kan heel erg snel geïrriteerd of zelfs agressief worden door de kleinste dingen.
Monica: Ik zou soms graag wat gedisciplineerder willen zijn. Ik kan soms behoorlijk chaotisch en lui zijn en dat komt mijn productiviteit niet altijd ten goede.
Thyrze: Ik zou graag wat assertiever willen zijn.
Melisa: Ik ben het met Daphne eens, beter met veranderingen om kunnen gaan.
Daphne: Ik zou graag beter met veranderingen om willen gaan.

14. Wat is je favoriete tv-programma?
Linde: Oh no, dit is een vreselijk moeilijke vraag maar op dit moment ben ik erg into: Supernatural, Orphan Black, American Horror Story, Sherlock, Fringe en Girls.
Monica: Dat zijn er drie! Once Upon A Time, Orphan Black, en The 100
Thyrze: Ik kijk héél veel series:Teen Wolf, The 100, Game of Thrones, The Vampire Diaries, The Originals, Reign, Pretty Little Liars, Once Upon A Time en Outlander zijn de series waar ik op het moment naar kijk.
Melisa: Hem heb je even? Supernatural, OUAT, The Originals, Game of Thrones, Castle, Bones, The Mentalist, Under the Dome, Charmed, Gilmore Girls, Ghost Whisperer…. Ik stop hier wel haha
Daphne: Pretty Little Liars (yup, zelf na de Summer Finale van seizoen 6!)

Heb jij nog een prangende vraag aan ons? Stel hem gerust!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “1000 vragen aan jezelf #1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *