Review: The Cage

The Cage coverAuteur: Megan Shepherd
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Van Goor, oktober 2015
ISBN: 9789000321094
Rating:
4 sterren

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Verwanten; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

goodreads button

Dit boek heb Ik gewonnen tijdens de cosplay wedstrijd voor de Mockingjay première bij Van Piere en ik was er super blij mee. Ik had hem al in het Engels gelezen maar besloot hem te herlezen in het Nederlands. Er zijn een paar dingen die Megan Shepherd heel goed doet, en een paar punten die ik wat minder vond.

Het verhaal opzich is een interessante set up. 5 tieners worden ontvoerd en in een Cage gezet met een iet wat vreemde layout. Het duurde wel even voordat ik echt in het verhaal zat, maar naar alle introducties zat ik er echt in en las het boek als een trein. Het verloop van het verhaal is super tof.

Je wordt door Cora door het boek geleid. Ze probeert alles om de Cage uit te komen, soms tot het domme aan toe, maar ik blijf haar erg leuk vinden. Ook alle andere karakters vond ik tof en echt. Ook de veranderingen die ze doormaakte vond ik erg goed. De enige die ik minder vond was Rolf. Hij zou de genius zijn, maar het trekt soms erg domme conclusies. En over het algemeen vind ik Rolf een minder leuk karakter. Ik irriteerde me vaak aan hem. De aliens waren erg interessant. Normaal houd ik echt niet van alien verhalen, maar dit voelde niet zoals een normaal alien verhaal. Wellicht is het ook anders omdat het een boek is ipv een film. Ik was blij verrast.

Ook houd ik echt niet van love triangles, ze zijn overdone, maar het voelt heel natuurlijk hier. Het is niet dat Cora twee liefdes heeft, maar meer dat ze een nieuwe liefde krijgt terwijl haar andere langzaam vervaagd. En ik voelde alles met haar mee. Het klopte gewoon. Haar connectie met Cassian is voorspelbaar, maar ik vind ze zo leuk samen dat het Megan vergeven is. En Cassian is ook gewoon zo leuk en sexy! Ik kon niet wachten om meer van hem te lezen in deel 2.

Er is een ding dat me nog dwars zit. Er is een big reveal en ze stellen niet een vragen van hoe, wat, waarom. Ik zou alles willen weten, maar zij zijn alleen van: oh nee! Dat stoorde me een beetje. Ook omdat de aliens niet eens echt weten of het so is.

Al met al waren er veel dingen die ik tof vond en ben ik blij dat De Jacht inmiddels ook uit is. Ik raad het dan ook zeker aan.

Liefs,
Melisa