Review: Earth Girl (Earth Girl #1)

Earth Girl coverAuteur: Janet Edwards
Pagina’s: 358
Genre: Young Adult, Dystopian, Science Fiction
Publicatie: Harper Voyager, Augustus 2012
Rating:
3,5 Eikels

Jarra is stuck on Earth while the rest of humanity portals around the universe. But can she prove to the norms that she’s more than just an Earth Girl?

2788. Only the handicapped live on Earth. While everyone else portals between worlds, 18-year-old Jarra is among the one in a thousand people born with an immune system that cannot survive on other planets. Sent to Earth at birth to save her life, she has been abandoned by her parents. She can’t travel to other worlds, but she can watch their vids, and she knows all the jokes they make. She’s an ‘ape’, a ‘throwback’, but this is one ape girl who won’t give in.(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Ik heb dit boek een paar maanden terug van Esmee gekregen, omdat ik het erg leuk vond klinken. Sinds ik er in ben begonnen heb ik echter een haat-liefdesverhouding met dit boek. Ik heb er drie maanden over gedaan om het uit te lezen. Drie maanden?! Ja. Ik ben er in begonnen, heb het toen weggelegd en ben een ander boek gaan lezen, toen heb ik het weer opgepakt, toen weer weggelegd, en dat ging zo door tot ik uiteindelijk over de helft was. Toen wilde ik het niet meer weg leggen.

Wat ik erg goed vond aan dit boek was de manier waarop de wereld opgebouwd was. Het is duidelijk dat Edwards hier veel aandacht aan besteed heeft. Dat moet eigenlijk ook wel, met een hoofdpersoon die een enorme geschiedenis nerd is. Daardoor kom je, door Jarra’s perspectief, veel over de wereld te weten en hoe deze in stand is gekomen in de afgelopen eeuwen. Ik vond dat heel interessant om te lezen. Wat ik onder andere heel leuk vond is dat de taal door de eeuwen heen ook is veranderd, al duurde het wel even voordat ik doorhad wat woorden zoals ‘zan’ en ‘grazzed’ betekenden.

Het grote nadeel aan dit boek vond ik echter dat ik het idee had dat er weinig gebeurde. De eerste helft van het boek zit vooral vol met heel veel uitleg over hoe de wereld in elkaar zit, wat ik ergens wel weer goed vind, maar het draagt niet zo veel bij aan de spanning van het boek. In de tweede helft van het boek gebeuren er wel meer dingen die spannend zouden moeten zijn, maar die bij mij op een of andere manier niet heel spannend over kwamen. Maar of dat nou aan Edward’s schrijfstijl ligt, of aan mijn eigen leesdip, dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen.

Misschien had ik positiever over dit boek kunnen zijn als ik niet in een leesdip had gezeten in de tijd dat ik het las, maar over het algemeen vond ik het zeker geen slecht boek. Ik kwam er naderhand achter dat er nog twee vervolgdelen zijn. Nu ik het boek dan ook eindelijk uit heb, ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar het vervolg…

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_561ba946d5ae9_selected-products” products=”9200000000908832″ name=”earth girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 Comments on “Review: Earth Girl (Earth Girl #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *