Review: De Jacht + winnaar!

The Cage coverAuteur: Megan Shepherd
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Sciencefiction
Publicatie: Van Goor, juli 2016
ISBN: 9789000321513
Rating:
4 sterren

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Kindred dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.

Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora”s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt. (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Toen ik dit boek toegestuurd kreeg was ik super blij! Ik ben er dan ook snel in begonnen. Het verhaal stelde dan ook zeker niet teleur. Anders dan The Cage, zat ik hier gelijk in het verhaal.

Dit deel speelt zicht af in een hele andere setting, maar toch ook weer niet. Ze zijn verspreidt, geschrokken en moeten opnieuw de regels ontdekken. Cassian wil helpen maar kan Cora hem vertrouwen? Weer vind ik hier de veranderingen qua persoonlijkheden enorm sterk. Ze hebben met z’n zessen in een habitat gezeten en moeten nu weer wennen aan andere mensen. Cora blijft trouw aan haarzelf, maar ziet ook in dat ze zich moet aanpassen. Lucky blijft me een beetje irriteren. Hij is de trouwe hond die bekent is en steeds terug komt. Cassian blijft mijn held. Een sexy alien die je probeert te helpen. Kom maar op! Verbazingwekkend vind ik Rolf weer een stuk leuker hier. Hij is niet meer de eikel, maar gaat zijn hersens weer gebruiken.

In het vorige deel heb ik Shepherd nog geprezen voor een driehoeksverhouding die ik tof vind. Helaas gaat ze hier toch meer richting Twilight. Ik snap het, maar vind het wel erg jammer. Toch blijft het wel duidelijk dat Cora gevoelens heeft voor Cassian en niet voor Lucky, maar ze is bang voor deze gevoelens. Ik heb wel een beetje te doen met Cassian, hij probeert ze zo goed als hij kan te helpen, maar helaas vinden ze het moeilijk om hem weer te vertrouwen.

Vaak houd ik niet van verschillende PoVs, omdat auteurs soms dwars door belangrijke scenes naar een ander karakter gaan, of ze maken fouten, maar Shepherd heeft dit super gedaan. Ik heb er geen moment last van gehad, het voelde heel natuurlijk. En geen stem was overbodig. Hoewel alles in de derde persoon geschreven is voel je dat Cora de hoofd

Ik ben erg blij dat Van Goor met de Engelse covers is meegegaan, ik vind ze tof! Wat ik dan wel weer jammer vind is dat ze deel 1 The Cage genoemd hebben en deel 2 De Jacht. Of beide Engels of beide Nederlands, maar geen mix.

Ik mag iemand net zo bij maken als ik was met het winnen van The Cage! De winnaar van De Jacht is:

Marcia!

Stuur je gegevens snel op naar booknutsnl@gmail.com en dan komt het boek zo spoedig mogelijk naar je toen.

Liefs,
Melisa

3 Comments on “Review: De Jacht + winnaar!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *